Malý kuchyňský nůž oliva od Pallarés Solsona

Kód: TT0286_1 TT0286_2 TT0286_3 Zvolte variantu
Restocked New Item
569 Kč 599 Kč 649 Kč od 569 Kč
Skladem na showroomu Skladem na showroomu Skladem na showroomu Zvolte variantu
Délka čepele
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Možnosti doručení

Kuchyňské nože od Pallarés Solsona z nerezové oceli a rukojetí z olivového dřeva.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Kuchyňské nože od Pallarés Solsona z nerezové oceli a rukojetí z olivového dřeva. Typický a nezaměnitelný katalánský tvar, ideální pro houpavý pohyb při krájení. Skvěle vyvážený, s zaoblenou zužující se rukojetí, která padne do ruky. Olivové dřevo je odolné a trvanlivé, zároveň lehké a vyjímá se krásnou kresbou. Ta se kus od kusu liší a vytváří tak z každého nože unikátní kousek. Tyhle velikosti, s délkou čepele 8 až 12 centimetrů se skvěle hodí jak ke stolu, tak do kuchyně, jako univerzální pomocník na přípravu jídla.

Made in Spain

Značka: Pallarés Solsona
Materiál: S.S., nerezová ocel, olivové dřevo
Celková délka: 17 / 20 / 23 cm
Délka čepele: 8 / 10 / 12 cm

Výroba: Nožířství v Solsoně má dlouhou tradici sahající až do 16. století. Firma Pallarès, založená v roce 1917, je dnes posledním svědkem slavného průmyslu výroby nožů ve městě. Průmysl zažil svůj největší rozmach v 18. století, kdy ve městě existovalo 24 dílen, které byly součástí cechu svatého Eligia, patrona nožířů. Firma Pallarès byla založena bratry Lluísem a Carlesem Pallarèsem Canalem, kteří se brzy proslavili kvalitními noži, jež prodávali v regionu Solsonés, a také v provinciích Barcelona a Girona.

Údržba: Nože myjte ručně. Vyhněte se myčce na nádobí, která může způsobit poškození ostří a dřevěné rukojeti.

Varianty: 8 cm / 10 cm / 12 cm

Malý kuchyňský nůž oliva od Pallarés Solsona

Dílny: Nožířství Hanuljak Knives

Jeden je vyučený umělecký kovář, druhý umělecký truhlář. Dneska bratry Kamila a Michala najdete v jejich kovárně, kde se věnují výrobě ručně kovaných nožů. Rozpoznatelné jsou díky unikátní kresbě na čepeli, která vzniká vrstvením materiálů při výrobě damaškové oceli. 
Malý kuchyňský nůž oliva od Pallarés Solsona

Kenzan, ikebana a wabi sabi v reálnom živote

Nevie sa úplne, kto prišiel s technikou kenzan-ikebany ako prvý. Keď sa bavíme o histórii kenzanu, orientačne sa dostaneme niekde k roku 1915 ad. V literatúre sa spomína, že niekedy okolo roku 1914 ad. 
Malý kuchyňský nůž oliva od Pallarés Solsona

Značky: Kvalitní krejčovství v podání Merchant & Mills

Před více než desetiletím vznikla v Anglii značka Merchant & Mills stojící právě na těchto hodnotách, která se specializuje na výrobu ručních nástrojů pro krejčovství a distribuci pečlivě vybraných udržitelných látek pro zakázkovou výrobu.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

01_tokyo_tools_pallares_solsona_small

Nožířství v Solsoně má dlouhou tradici sahající až do 16. století. Firma Pallarès, založená v roce 1917, je dnes posledním svědkem slavného průmyslu výroby nožů ve městě. Průmysl zažil svůj největší rozmach v 18. století, kdy ve městě existovalo 24 dílen, které byly součástí cechu svatého Eligia, patrona nožířů. Firma Pallarès byla založena bratry Lluísem a Carlesem Pallarèsem Canalem, kteří se brzy proslavili kvalitními noži, jež prodávali v regionu Solsonés, a také v provinciích Barcelona a Girona. V 60. letech 20. století se firma dostala do rukou bratrů Jesúse a Julia Pallarès Moncunilla, Lluísových dětí. To přineslo modernizaci firmy a rozšíření trhu po celém Španělsku. K polovině 80. let zbývaly pouze dvě nožířské dílny a na začátku 90. let fungovala už jen jedna - Cuchillería Pallarès. Na začátku nového století převzala vedení firmy třetí generace. Modernizace a adaptace na nové technologie pokračovaly a trh se rozšířil i do Francie, Švýcarska, Německa a několika jihoamerických zemí. Celou dobu své existence si Cuchillería Pallarès vybírala a stále vybírá materiály s cílem dosáhnout nejvyšší kvality, a jejím hlavním cílem je stále kvalita ostří, a proto jsou všechny nože broušeny ručně. I přes veškeré obtíže se Pallarès dokázal přizpůsobit proměnlivým časům, aniž by ztratil své kořeny v tradičním nožířském řemesle města Solsona.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz