Kuchařský nůž od Pallarés Solsona

Kód: TT0204
2 840 Kč
Skladem na showroomu
Možnosti doručení

Ručně vyráběný kuchyňský nůž s nerezovou čepelí od Pallarés Solsona.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Tento kuchyňský nůž je jako všechny nože od Pallarés vyráběný ručně. Čepel tvoří kvalitní nerezová ocel připravená na řezání i sekání. Její šířka je ideální pro širokou škálu stolních řezů, od zeleniny po maso nebo ryby. Robustní a ergonomická rukojeť je vyrobená z olivového dřeva. To má v kuchyni opravdu skvělé vlastnosti, nabízí totiž vysokou odolnost vůči vodě a vlhkosti a zároveň je příjemné a měkké na dotek.

Made in Spain

Značka: Pallarés Solsona
Typ oceli: S.S., nerezová ocel, olivové dřevo
Celková délka: 32cm
Délka čepele: 20cm

Výroba: Nožířství v Solsoně má dlouhou tradici sahající až do 16. století. Firma Pallarès, založená v roce 1917, je dnes posledním svědkem slavného průmyslu výroby nožů ve městě. Průmysl zažil svůj největší rozmach v 18. století, kdy ve městě existovalo 24 dílen, které byly součástí cechu svatého Eligia, patrona nožířů. Firma Pallarès byla založena bratry Lluísem a Carlesem Pallarèsem Canalem, kteří se brzy proslavili kvalitními noži, jež prodávali v regionu Solsonés, a také v provinciích Barcelona a Girona.

Údržba: Nože myjte ručně. Vyhněte se myčce na nádobí, která může způsobit poškození ostří a dřevěné rukojeti.

Kompletní informace o dopravě, platbě a doručení zboží ZDE.

 

Blog:  

Značky: Nadčasové nože Pallarés Solsona

01_tokyo_tools_pallares_solsona_kucharsky_nuz_wide_small

Kuchařský nůž od Pallarés Solsona

Odesíláme do 24 hodin

Odesíláme nejpozději následující pracovní den od objednání. Doručení do 2-4 pracovní dnů přes Zásilkovnu.
Kuchařský nůž od Pallarés Solsona

Showroom v Praze

Objednaný nástroj si můžete vyzvednout ten samý den v našem vršovickém showroomu.
Kuchařský nůž od Pallarés Solsona

Expresně po Praze

Váš nástroj doručíme do 2 hodin od objednání.
Kuchařský nůž od Pallarés Solsona

Značky: Nadčasové nože Pallarés Solsona

Katalánské nožířství nabízí nože s duší, které potěší i ty nejnáročnější z vás. Nadšencům do tradičních značek s dlouholetou historií rukodělné výroby při pohledu na jejich produkty srdce zaplesá radostí. A jaké že jsou hlavní rozdíly mezi nerezovou a uhlíkovou ocelí, ze které Pallarés Solsona své nadčasové kusy vyrábí? 
Kuchařský nůž od Pallarés Solsona

Ako správne uskladniť svoje pracovné nástroje

Pracovné nástroje predstavujú neoddeliteľnú súčasť nášho každodenného pracovného života, či ich už používame profesionálne, na remeselné práce, alebo na bežné domáce opravy. Správne skladovanie je kľúčové pre dlhodobé zachovanie ich funkčnosti a bezpečnosti. 
Kuchařský nůž od Pallarés Solsona

Higonokami: Japonské nože s bohatou historií

V hlubokých kořenech japonského řemeslného dědictví se skrývá jedinečný kapesní nůž Higonokami. Jeho příběh sahá až do 19. století. Od té doby se stal symbolem japonské tradice a kultury, přežil obtíže válek a okupace, aby nakonec znovu získal svou popularitu mezi lidmi po celém světě.
Kuchařský nůž od Pallarés Solsona

Dílny: Nožířství Hanuljak Knives

Jeden je vyučený umělecký kovář, druhý umělecký truhlář. Dneska bratry Kamila a Michala najdete v jejich kovárně, kde se věnují výrobě ručně kovaných nožů. Rozpoznatelné jsou díky unikátní kresbě na čepeli, která vzniká vrstvením materiálů při výrobě damaškové oceli. 
Kuchařský nůž od Pallarés Solsona

Kenzan, ikebana a wabi sabi v reálnom živote

Nevie sa úplne, kto prišiel s technikou kenzan-ikebany ako prvý. Keď sa bavíme o histórii kenzanu, orientačne sa dostaneme niekde k roku 1915 ad. V literatúre sa spomína, že niekedy okolo roku 1914 ad. 
Kuchařský nůž od Pallarés Solsona

Značky: Kvalitní krejčovství v podání Merchant & Mills

Před více než desetiletím vznikla v Anglii značka Merchant & Mills stojící právě na těchto hodnotách, která se specializuje na výrobu ručních nástrojů pro krejčovství a distribuci pečlivě vybraných udržitelných látek pro zakázkovou výrobu.

Product reel

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

01_tokyo_tools_pallares_solsona_small

Nožířství v Solsoně má dlouhou tradici sahající až do 16. století. Firma Pallarès, založená v roce 1917, je dnes posledním svědkem slavného průmyslu výroby nožů ve městě. Průmysl zažil svůj největší rozmach v 18. století, kdy ve městě existovalo 24 dílen, které byly součástí cechu svatého Eligia, patrona nožířů. Firma Pallarès byla založena bratry Lluísem a Carlesem Pallarèsem Canalem, kteří se brzy proslavili kvalitními noži, jež prodávali v regionu Solsonés, a také v provinciích Barcelona a Girona. V 60. letech 20. století se firma dostala do rukou bratrů Jesúse a Julia Pallarès Moncunilla, Lluísových dětí. To přineslo modernizaci firmy a rozšíření trhu po celém Španělsku. K polovině 80. let zbývaly pouze dvě nožířské dílny a na začátku 90. let fungovala už jen jedna - Cuchillería Pallarès. Na začátku nového století převzala vedení firmy třetí generace. Modernizace a adaptace na nové technologie pokračovaly a trh se rozšířil i do Francie, Švýcarska, Německa a několika jihoamerických zemí. Celou dobu své existence si Cuchillería Pallarès vybírala a stále vybírá materiály s cílem dosáhnout nejvyšší kvality, a jejím hlavním cílem je stále kvalita ostří, a proto jsou všechny nože broušeny ručně. I přes veškeré obtíže se Pallarès dokázal přizpůsobit proměnlivým časům, aniž by ztratil své kořeny v tradičním nožířském řemesle města Solsona.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz