Vidlice na maso od Pallarés Solsona

Kód: TT0280
New Item
1 490 Kč
Skladem na showroomu
Možnosti doručení

Ručně kovaná vidlice na maso z nerezové oceli s rukojetí z olivového dřeva.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Ručně kovaná vidlice na maso z nerezové oceli s rukojetí z olivového dřeva. Ostrá vidlice se dvěma hroty se skvěle hodí k obracení větších kusů masa na grilu nebo na pánvi. Také je skvělým pomocníkem při krájení a porcování drůbeže nebo šunky. Olivové dřevo použité na rukojeť má v kuchyni opravdu skvělé vlastnosti, nabízí vysokou odolnost vůči vodě a vlhkosti a zároveň je příjemné a měkké na dotek.

Made in Spain

Značka: Pallarés Solsona
Materiál: nerezová ocel, olivové dřevo
Délka čepele: 15 cm
Celková délka: 30 cm

Výroba: Nožířství v Solsoně má dlouhou tradici sahající až do 16. století. Firma Pallarès, založená v roce 1917, je dnes posledním svědkem slavného průmyslu výroby nožů ve městě. Průmysl zažil svůj největší rozmach v 18. století, kdy ve městě existovalo 24 dílen, které byly součástí cechu svatého Eligia, patrona nožířů. Firma Pallarès byla založena bratry Lluísem a Carlesem Pallarèsem Canalem, kteří se brzy proslavili kvalitními noži, jež prodávali v regionu Solsonés, a také v provinciích Barcelona a Girona.

Údržba: Ideální je ruční mytí. Myčka na nádobí může způsobit poškození ostří a dřevěné rukojeti.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

01_tokyo_tools_pallares_solsona_small

Nožířství v Solsoně má dlouhou tradici sahající až do 16. století. Firma Pallarès, založená v roce 1917, je dnes posledním svědkem slavného průmyslu výroby nožů ve městě. Průmysl zažil svůj největší rozmach v 18. století, kdy ve městě existovalo 24 dílen, které byly součástí cechu svatého Eligia, patrona nožířů. Firma Pallarès byla založena bratry Lluísem a Carlesem Pallarèsem Canalem, kteří se brzy proslavili kvalitními noži, jež prodávali v regionu Solsonés, a také v provinciích Barcelona a Girona. V 60. letech 20. století se firma dostala do rukou bratrů Jesúse a Julia Pallarès Moncunilla, Lluísových dětí. To přineslo modernizaci firmy a rozšíření trhu po celém Španělsku. K polovině 80. let zbývaly pouze dvě nožířské dílny a na začátku 90. let fungovala už jen jedna - Cuchillería Pallarès. Na začátku nového století převzala vedení firmy třetí generace. Modernizace a adaptace na nové technologie pokračovaly a trh se rozšířil i do Francie, Švýcarska, Německa a několika jihoamerických zemí. Celou dobu své existence si Cuchillería Pallarès vybírala a stále vybírá materiály s cílem dosáhnout nejvyšší kvality, a jejím hlavním cílem je stále kvalita ostří, a proto jsou všechny nože broušeny ručně. I přes veškeré obtíže se Pallarès dokázal přizpůsobit proměnlivým časům, aniž by ztratil své kořeny v tradičním nožířském řemesle města Solsona.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz