Sekáček Pallarés Solsona s nerezevou čepelí
Kód: TT0141Související produkty
Detailní popis produktu
Řeznický sekáček Pallares. 9" celoplošná čepel z nerezové oceli s nýtovanou rukojetí ze stabilizovaného dřeva. Ruční výroba v Solsona, Španělsko. Stabilizované dřevo je měkké dřevo napuštěné epoxidovou pryskyřicí. Díky tomu je stabilizované dřevo odolné vůči vodě a běžnému opotřebení. Zároveň se nesmršťuje ani nepraská.
Hand made in Spain
Značka: Pallarés Solsona
Model: stabilizované dřevo, nerez
Typ dřeva: stabilizované dřevo
Typ oceli: S.S. / nerez
Délka čepele: 275 mm
Výroba: Nožířství v Solsoně má dlouhou tradici sahající až do 16. století. Firma Pallarès, založená v roce 1917, je dnes posledním svědkem slavného průmyslu výroby nožů ve městě. Průmysl zažil svůj největší rozmach v 18. století, kdy ve městě existovalo 24 dílen, které byly součástí cechu svatého Eligia, patrona nožířů. Firma Pallarès byla založena bratry Lluísem a Carlesem Pallarèsem Canalem, kteří se brzy proslavili kvalitními noži, jež prodávali v regionu Solsonés, a také v provinciích Barcelona a Girona.
Údržba: Pro zachování jak čepele, tak i rukojeti doporučujeme pravidelně udržovat nůž čistý a suchý. Není vhodný pro mytí v myčce.
Product reel
Nožířství v Solsoně má dlouhou tradici sahající až do 16. století. Firma Pallarès, založená v roce 1917, je dnes posledním svědkem slavného průmyslu výroby nožů ve městě. Průmysl zažil svůj největší rozmach v 18. století, kdy ve městě existovalo 24 dílen, které byly součástí cechu svatého Eligia, patrona nožířů. Firma Pallarès byla založena bratry Lluísem a Carlesem Pallarèsem Canalem, kteří se brzy proslavili kvalitními noži, jež prodávali v regionu Solsonés, a také v provinciích Barcelona a Girona. V 60. letech 20. století se firma dostala do rukou bratrů Jesúse a Julia Pallarès Moncunilla, Lluísových dětí. To přineslo modernizaci firmy a rozšíření trhu po celém Španělsku. K polovině 80. let zbývaly pouze dvě nožířské dílny a na začátku 90. let fungovala už jen jedna - Cuchillería Pallarès. Na začátku nového století převzala vedení firmy třetí generace. Modernizace a adaptace na nové technologie pokračovaly a trh se rozšířil i do Francie, Švýcarska, Německa a několika jihoamerických zemí. Celou dobu své existence si Cuchillería Pallarès vybírala a stále vybírá materiály s cílem dosáhnout nejvyšší kvality, a jejím hlavním cílem je stále kvalita ostří, a proto jsou všechny nože broušeny ručně. I přes veškeré obtíže se Pallarès dokázal přizpůsobit proměnlivým časům, aniž by ztratil své kořeny v tradičním nožířském řemesle města Solsona.