Kuchyňský nůž s perleťovou rukojetí od Pallarés Solsona

Kód: TT0351
New Item
289 Kč
Vyprodáno
Možnosti doručení
Položka byla vyprodána…

Lehký a skvěle vyvážený kuchyňský nůž z nerezové oceli kovaný ručně v Španělsku. 

Detailní informace

Detailní popis produktu

Malý kuchyňský nůž od Pallarés Solsona z nerezové oceli. Nůž je lehký a skvěle vyvážený, ideální pro každodenní používání. Má nádherně zpracovanou a ergonomicky tvarovanou rukojeť. Perleť dodává noži jedinečný lesklý vzhled. Stejně jako u všech nožů od Pallarés Solsona je čepel kovaná a broušená ručně. Je dlouhá 10 cm a skvěle se hodí jak ke stolu, tak do kuchyně jako všestranný pomocník při přípravě jídla.

Made in Spain

Značka: Pallarés Solsona
Materiál: S.S., nerezová ocel, umělá perleť
Celková délka:  20  cm
Délka čepele: 10 cm

Výroba: Nožířství v Solsoně má dlouhou tradici sahající až do 16. století. Firma Pallarès, založená v roce 1917, je dnes posledním svědkem slavného průmyslu výroby nožů ve městě. Průmysl zažil svůj největší rozmach v 18. století, kdy ve městě existovalo 24 dílen, které byly součástí cechu svatého Eligia, patrona nožířů. Firma Pallarès byla založena bratry Lluísem a Carlesem Pallarèsem Canalem, kteří se brzy proslavili kvalitními noži, jež prodávali v regionu Solsonés, a také v provinciích Barcelona a Girona.

Údržba: Tento model je vhodný do myčky nádobí, i když čepelím nožů nejlépe prospívá ruční mytí.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

01_tokyo_tools_pallares_solsona_small

Nožířství v Solsoně má dlouhou tradici sahající až do 16. století. Firma Pallarès, založená v roce 1917, je dnes posledním svědkem slavného průmyslu výroby nožů ve městě. Průmysl zažil svůj největší rozmach v 18. století, kdy ve městě existovalo 24 dílen, které byly součástí cechu svatého Eligia, patrona nožířů. Firma Pallarès byla založena bratry Lluísem a Carlesem Pallarèsem Canalem, kteří se brzy proslavili kvalitními noži, jež prodávali v regionu Solsonés, a také v provinciích Barcelona a Girona. V 60. letech 20. století se firma dostala do rukou bratrů Jesúse a Julia Pallarès Moncunilla, Lluísových dětí. To přineslo modernizaci firmy a rozšíření trhu po celém Španělsku. K polovině 80. let zbývaly pouze dvě nožířské dílny a na začátku 90. let fungovala už jen jedna - Cuchillería Pallarès. Na začátku nového století převzala vedení firmy třetí generace. Modernizace a adaptace na nové technologie pokračovaly a trh se rozšířil i do Francie, Švýcarska, Německa a několika jihoamerických zemí. Celou dobu své existence si Cuchillería Pallarès vybírala a stále vybírá materiály s cílem dosáhnout nejvyšší kvality, a jejím hlavním cílem je stále kvalita ostří, a proto jsou všechny nože broušeny ručně. I přes veškeré obtíže se Pallarès dokázal přizpůsobit proměnlivým časům, aniž by ztratil své kořeny v tradičním nožířském řemesle města Solsona.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz