Univerzální jídelní nůž od Pallarés Solsona

Kód: TT0350
New Item
710 Kč
Skladem na showroomu
Možnosti doručení

Univerzální jídelní nůž s ručně kovanou čepelí z nerezové oceli.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Univerzální jídelní nůž od Pallarés Solsona z nerezové oceli. Nůž má elegantní podlouhlý tvar, čepel vychází z katalánské tradice. Stejně jako u všech nožů od Pallarés Solsona je čepel kovaná a broušená ručně, s ohledem na její pevnost a odolnost. Rukojeť je vyrobena z vlákna Micarta. Po detailním broušení a vytvrzování je ručně leštěná, čímž je dosaženo jejího mramorovaného a ergonomického povrchu. Nůž je opravdu všestranný, dokonale plní funkci steakového nože, ale je dostatečně silný, ostrý a pohodlný, aby sloužil jako příbor na stůl, ať už jíte cokoli. Jeho čepel je dlouhá 10 cm a hodí se i v kuchyni jako všestranný pomocník při přípravě jídla.

Made in Spain

Značka: Pallarés Solsona
Materiál: S.S., nerezová ocel, Micarta fiber (laminát)
Celková délka:  21,5 cm
Délka čepele: 10 cm

Výroba: Nožířství v Solsoně má dlouhou tradici sahající až do 16. století. Firma Pallarès, založená v roce 1917, je dnes posledním svědkem slavného průmyslu výroby nožů ve městě. Průmysl zažil svůj největší rozmach v 18. století, kdy ve městě existovalo 24 dílen, které byly součástí cechu svatého Eligia, patrona nožířů. Firma Pallarès byla založena bratry Lluísem a Carlesem Pallarèsem Canalem, kteří se brzy proslavili kvalitními noži, jež prodávali v regionu Solsonés, a také v provinciích Barcelona a Girona.

Údržba: Tento model je vhodný do myčky nádobí, i když čepelím nožů nejlépe prospívá ruční mytí.



Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

01_tokyo_tools_pallares_solsona_small

Nožířství v Solsoně má dlouhou tradici sahající až do 16. století. Firma Pallarès, založená v roce 1917, je dnes posledním svědkem slavného průmyslu výroby nožů ve městě. Průmysl zažil svůj největší rozmach v 18. století, kdy ve městě existovalo 24 dílen, které byly součástí cechu svatého Eligia, patrona nožířů. Firma Pallarès byla založena bratry Lluísem a Carlesem Pallarèsem Canalem, kteří se brzy proslavili kvalitními noži, jež prodávali v regionu Solsonés, a také v provinciích Barcelona a Girona. V 60. letech 20. století se firma dostala do rukou bratrů Jesúse a Julia Pallarès Moncunilla, Lluísových dětí. To přineslo modernizaci firmy a rozšíření trhu po celém Španělsku. K polovině 80. let zbývaly pouze dvě nožířské dílny a na začátku 90. let fungovala už jen jedna - Cuchillería Pallarès. Na začátku nového století převzala vedení firmy třetí generace. Modernizace a adaptace na nové technologie pokračovaly a trh se rozšířil i do Francie, Švýcarska, Německa a několika jihoamerických zemí. Celou dobu své existence si Cuchillería Pallarès vybírala a stále vybírá materiály s cílem dosáhnout nejvyšší kvality, a jejím hlavním cílem je stále kvalita ostří, a proto jsou všechny nože broušeny ručně. I přes veškeré obtíže se Pallarès dokázal přizpůsobit proměnlivým časům, aniž by ztratil své kořeny v tradičním nožířském řemesle města Solsona.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz