Nashiji Santoku 165 Tadafusa
Kód: TT0428Související produkty
Syntetický vodní brusný kámen vyrobený v japonské Ósace. Ideální pro většinu broušených čepelí, jako jsou kuchyňské nože, hoblíky, sekery, dláta, zahradnické nůžky a další.
Japonský kuchyňský nůž ručně kovaný ve městě Sakai. Nepostradatelný model Santoku s povrchovou úpravou Kurouchi a dubovou rukojetí.
Detailní popis produktu
Kuchyňské nože Tadafusa vynikají jednoduchým, elegantním designem a kvalitně zpracovanými čepelemi. Kování probíhá ručně ve městě Tsubame-Sanjo, které má bohatou kovářskou tradici. Tadafuse se skvěle daří propojovat dlouholeté zkušenosti se současnou estetikou a vysokou funkčností.
Santoku je univerzální japonský nůž s rovnou čepelí a zaoblenou špičkou. Santoku znamená "tři kvality" - což odkazuje na maso, ryby a zeleninu, a nebo na řezání, drcení a nabírání. To jej činí všestranným a nepostradatelným nástrojem každého kuchaře. V Japonsku se používá zejména na zeleninu, díky mimořádně ostré čepeli s ním snadno dosáhnete supertenkých plátků cibule, rajčat a další zeleniny. Je obvykle kratší než Gyuto, a proto se lépe ovládá a je vhodný i pro začátečníky.
Nůž je vyrobený z třívrstvé oceli, technikou San-mai. Jádro čepele je vyrobeno z uhlíkové oceli Aogami Blue Steel #2, a je potaženo měkčí nerezovou ocelí. Uhlíková ocel poskytuje ostré a dlouhotrvající ostří a dobře se brousí. Měkčí nerezová ocel působí jako polštář a chrání tvrdší ocel před poškozením. Navíc zjednodušuje její údržbu, protože zvyšuje odolnost nože vůči korozi. Rukojeť je vyrobena z antibakteriálního karbonizovaného kaštanového dřeva.
Detail
Výroba: Japonsko, Sanjo
Značka: Tadafusa
Model: Nashiji Santoku 165 S-28
Délka celkem: 305 mm
Délka čepele: 165 mm
Výška čepele: 48 mm
Typ čepele: oboustranně broušená
Povrchová úprava čepele: Nashiji - Pear skin
Ocel: Aogami Blue Steel #2 + nerezová ocel
Tvrdost: 62-63 HRC
Tadafusa
Zakladatel Tadafusa - Torasaburo Sone - založil společnost Tadafusa v roce 1948. Společnost sídlí ve městě Sanjo v prefektuře Niigata. Kovářská tradice města sahá až do roku 1635, a dodnes je významným centrem kovářských továren a železářských podniků. Počátky společnosti jsou spjaty s výrobou srpů a krátkých mečů s využitím místních technik, postupem času se Tadafusa proslavila zejména rybářskými noži, kuchyňskými noži a noži na nudle soba. Nyní již třetí generace společnosti pod vedením Tadayukiho Soneho spojuje výrobu založenou na dlouholeté tradici se současnou estetikou a požadavky dnešní doby. Příkladem jsou spolupráce s průmyslovými designéry, jako je Fumie Shibata pro řadu Hocho Kobo a Yusuke Seki pro jejich lokální showroom nožů. Také díky tomu je Tadafusa držitelem řady ocenění Good-Design Awards.
Materiál
Nůž má čepel z uhlíkové oceli Aogami Blue Steel #2 s povrchovou úpravou Kurouchi a nerezovým opláštěním. Aogami #2 je prvotřídní uhlíková ocel s přídavkem wolframu (pro udržení ostří) a chromu (pro ochranu proti korozi). Třívrstvá konstrukce poskytuje rovnováhu mezi ostřím z uhlíkové oceli a ochranou proti korozi na povrchu čepele.
Nashiji v japonštině znamená „vzor hruškové kůže“. Má jemnou texturu, která vzniká vyleštěním černých šupin, které zůstaly po kování, ale ponecháním výsledné hrubé struktury. Povrchová úprava napodobuje slupku asijské hrušky a má velmi rustikální vzhled. Stejně jako u kladívkové povrchové úpravy Tsuchime, i u Nashiji se trochu zvýší přilnavost při uchopení čepele, která pak v ruce méně klouže. Přilnavost potravin k čepeli naopak mírně sníží, protože mezi čepelí a potravinami vytváří spoustu miniaturních vzduchových kapes.
Oválná rukojeť je z karbonizovaného kaštanového dřeva s plastovým kroužkem. Antibakteriální karbonizované dřevo je dřevo, které bylo vykuřováno v peci, čímž se o krok přiblížilo dřevěnému uhlí. Toto dřevo nemá téměř žádnou vlhkost ani živiny, což znemožňuje bakteriím se uchytit a množit.
Poznámka: Dodáváno v originálním balení.
Údržba
Pokud chcete udržet své japonské nože v perfektním stavu, zde je několik must haves: Nože myjte ručně. Otřete suchým hadrem. Pravidelně je potírejte olejem na čepeli i rukojeti. Vyhněte se myčce na nádobí, která může způsobit poškození ostří.
Ocel s vyšším podílem uhlíku nabízí vyšší ostrost, snazší broušení, avšak vyžaduje oproti nerezu větší péči. Nůž je potřeba průběžně olejovat a to nejlépe již před prvním použitím. Čepel z uhlíkové oceli udržujte po použití čistou a suchou. Po vyčištění naneste tenkou vrstvu oleje - nejlépe lněného nebo kaméliového.
Čepel tohoto nože je potažena nerezovou ocelí, takže její odolnost proti korozi je mnohem vyšší. Pozornost věnujte zejména odkryté nejostřejší části čepele, která by se měla po každém použití udržovat čistá a suchá.
Nože pravidelně ostřete na brusném kameni, ale pamatujte, že japonské nože mají jiný úhel ostří, a proto vyžadují speciální a jemnější brusné kameny. Používejte kvalitní dřevěné prkénko na krájení. Uchovávejte nože na suchém místě, abyste zabránili oxidaci oceli. Nepoužívejte ke krájení či sekání mražených výrobků nebo kostí. Čepel se může odštípnout nebo zlomit.
Odesíláme do 24 hodin
Odesíláme nejpozději následující pracovní den od objednání. Doručení do 2-4 pracovní dnů přes Zásilkovnu.Showroom v Praze
Objednaný nástroj si můžete vyzvednout ten samý den v našem vršovickém showroomu.Expresně po Praze
Váš nástroj doručíme do 2 hodin od objednání.Značky: Precizní japonské nože Tadafusa
Město Sanjo je proslulé jako "město kovářů" v Japonsku i mimo něj. Právě tady začal v roce 1948 odkaz značky Tadafusa..Dílny: Nožířství Hanuljak Knives
Jeden je vyučený umělecký kovář, druhý umělecký truhlář. Dneska bratry Kamila a Michala najdete v jejich kovárně, kde se věnují výrobě ručně kovaných nožů..Značky: Japonské kuchyňské nože Sakai Kikumori
Japonské nože jsou vždy sázka na jistotu. Pokud hledáte kuchyňské nástroje, které přesahují rámec funkčnosti, dřív..Japonský kuchyňský nůž, ručně kovaný ve městě Sanjo. Nepostradatelný model Santoku, vyrobený z uhlíkové oceli Aogami #2 s...
Japonský kuchyňský nůž, ručně kovaný ve městě Sanjo. Nepostradatelný model Santoku, vyrobený z uhlíkové oceli Aogami #2 s...
Japonský kuchyňský nůž ze série Hocho Kobo, navržen designérkou Fumie Shibata. Nepostradatelný model Santoku, vyrobený z oceli SLD s...
Japonský kuchyňský nůž ze série Hocho Kobo, navržen designérkou Fumie Shibata. Všestranný model Gyuto, vyrobený z oceli SLD s...
Japonský kuchyňský nůž, ručně kovaný ve městě Sanjo. Nepostradatelný model Santoku, vyrobený z oceli SLD s nerezovým...
Japonský kuchyňský nůž, ručně kovaný ve městě Sanjo. Nepostradatelný model Santoku, vyrobený z oceli SLD s nerezovým...
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Zakladatel Tadafusa - Torasaburo Sone - založil společnost Tadafusa v roce 1948. Společnost sídlí ve městě Sanjo v prefektuře Niigata. Kovářská tradice města sahá až do roku 1635, a dodnes je významným centrem kovářských továren a železářských podniků. Počátky společnosti jsou spjaty s výrobou srpů a krátkých mečů s využitím místnich technik, postupem času se Tadafusa proslavila zejména rybářskými noži, kuchyňskými noži a noži na nudle soba. Nyní již třetí generace společnosti pod vedením Tadayukiho Soneho spojuje výrobu založenou na dlouholeté tradici se současnou estetikou a požadavky dnešní doby. Příkladem jsou spolupráce s průmyslovými designéry, jako je Fumie Shibata pro řadu Hocho Kobo a Yusuke Seki pro jejich lokální showroom nožů. Také díky tomu je Tadafusa držitelem řady ocenění Good-Design Awards.