Značky: Precizní japonské nože Tadafusa

Město Sanjo je proslulé jako "město kovářů" v Japonsku i mimo něj. Právě tady začal v roce 1948 odkaz značky Tadafusa a na pevných základech precizní nožířské práce stojí dodnes. Když si při myšlence na Japonsko vybavíte jedny z nejkvalitnějších nožů na světě, nebudete daleko od pravdy. A tato značka vás rozhodně nepřesvědčí o opaku. Zkrátka láska na první pohled, omak i řez. 

5_tadafusa_tokyo_tools

Pokud se nerozhodujete čistě srdcem, ale potřebuje taky důkazy, možná vás přesvědčí nejedno ocenění, které nože Tadafusa získaly. Mezi ně patří například Good Design Award řadící se mezi nejstarší a nejprestižnější designové ceny. Není se čemu divit – firma nadále vynakládá velké úsilí na vytvoření ručně kovaných nožů, které jejich zákazníci tak milují, zároveň ale dokážou držet krok s náročnými požadavky současné doby na nekompromisní provedení. 

2_tadafusa_tokyo_tools

Historie

Příběh Tadafusa začal v roce 1948 ve městě Sanjo, místě proslulém kovářstvím. Značka , kterou založil Sone Torasaburo, vzkvétala různorodostí kovaných produktů. Vznikaly zde ručně kované hřebíky, kuchyňské nože, rybářské nože a taky srpy. Příběh firmy přirozeně navazoval na staleté místní techniky kování a zavedené metody z japonské oblasti Aizu, které se datují až do roku 1661. 

1_tadafusa_tokyo_tools

Hodnoty

Do dnešního dne je společnost zakořeněna na místě svého vzniku, neustále inovuje a zároveň ctí odkaz svého zakladatele, Sone Torasaburo. Stejně jako před lety klade Tadafusa důraz na ergonomický design a použití výjimečných materiálů, jako je vysoce uhlíková ocel. Ta zaručuje, že se na nože můžete opravdu spolehnout, snadno se opracovávají a tím pádem i lehce brousí. Jsou díky ní i optimálně ostré a odolné. Závazek Tadafusa ke kvalitě a inovacím vedl k řadě ocenění potvrzující odhodlání vyrábět nože, které odráží moderní potřeby a zachovávají bohaté dědictví kovářské tradice Sanjo.

.
.
.
 
Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz