Japonský kuchyňský nůž Santoku

Kód: TT0120
6 190 Kč
Vyprodáno
Možnosti doručení
Položka byla vyprodána…

Japonský nůž Okeya Santoku je ručně kovaný v Miki, Japonsku. Santoku je všestranný japonský nůž s rovnou čepelí. Používá se při krájení masa, zeleniny a ryb.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Japonský nůž Okeya Santoku je kvalitní a profesionální kuchyňský nástroj, který je ručně kovaný v Miki, Japonsku. Santoku je všestranný japonský nůž s rovnou čepelí. Používá se při krájení masa, zeleniny a ryb. Santoku je obvykle kratší než gyuto, a proto se lépe ovládá. Je vyroben z vysoce kvalitní uhlíkové oceli a je řazen mezi nože s nejvyšší kvalitou.

Detail

Výroba: Japonsko, Miki
Značka: Okeya Hamonois - Akihito Fujiwara
Model: Santoku
Délka celkem: 305 mm
Délka čepele: 165 mm
Povrchová úprava čepele: Kurouchi
Typ čepele: oboustranně broušená 

AKIHITO FUJIWARA

Akihito Fujiwara je uznávaným kovářem v Japonsku i v zahraničí a jeho nože jsou žádané mezi sběrateli i profesionálními kuchaři. Jeho dílna se nachází v japonské prefektuře Hyogo ve městě Miki. Je čtvrtou generací ve své rodině, která se věnuje této tradici. Vyrábí nože různých velikostí a tvarů, včetně kogatan, deba, gyuto a dalších. Jeho nože jsou ceněny pro svou kvalitu zpracování a krásný vzhled.

Materiál

Aogami-Super je je jednou z nejlepších japonských uhlíkových ocelí. Aogami Super patří mezi tzv. "blue steely" (modré oceli), což znamená, že obsahuje malé množství chromu a molybdenu a vysoké množství uhlíku a wolframu. Má velmi jemnou strukturu, což umožňuje vytvořit velmi ostré a trvanlivé ostří, ale je také schopna dosáhnout vysoké tvrdosti, aniž by byla křehká. Proto mnoho nadšenců do nožů hodnotí Aogami Super jako jednu z nejlepších vysokouhlíkových ocelí na světě. Kurouchi je povrchová úprava, která vzniká jako vedlejší produkt kování nože, říká se jí také kovářská šupina. Jde o povlak oxidu, který se tvoří na železe zahřátém na vyšší teplotu. Kurouchi se používáním pomalu opotřebovává, zejména v místech, kde je nůž nejvíce používán a kde se ho nejvíce dotýkáte. Je proto skvělou volbou pro lidi, kteří chtějí vidět, jak jejich nůž v průběhu času stárne a mají rádi nože s charakterem. Kurouchi také poskytuje bariéru proti vlhkosti, která může pomoci zpomalit a předcházet tvorbě rzi na noži.
Rukojeť je z ořechového dřeva.

Poznámka: Dodáváno v originálním zdobeném balení.

Údržba

Pokud chcete udržet své japonské nože v perfektním stavu, zde je několik must haves: Nože myjte ručně. Otřete suchým hadrem. Občas je potřete olejem na čepeli i rukojeti. Vyhněte se myčce na nádobí, která může způsobit poškození ostří. Pravidelně ostřete nože na brusném kameni, ale pamatujte, že japonské nože mají jiný úhel ostří, a proto vyžadují speciální a jemnější brusné kameny. Používejte kvalitní prkénko na krájení. Uchovávejte nože na suchém místě, abyste zabránili oxidaci oceli. Pokud plánujete nože nepoužívat po delší dobu, ochraňte je proti korozi ostří pomocí oleje na bázi rostlinného oleje. Dřevěná rukojeť i ostří bude i přes údržbu získávat příjemnou patinu. Nepoužívejte ke krájení či sekání mražených výrobků nebo kostí. Čepel se může odštípnout nebo zlomit.

Japonský kuchyňský nůž Santoku

Odesíláme do 24 hodin

Odesíláme nejpozději následující pracovní den od objednání. Doručení do 2-4 pracovní dnů přes Zásilkovnu.
Japonský kuchyňský nůž Santoku

Showroom v Praze

Objednaný nástroj si můžete vyzvednout ten samý den v našem vršovickém showroomu.
Japonský kuchyňský nůž Santoku

Expresně po Praze

Váš nástroj doručíme do 2 hodin od objednání.
Japonský kuchyňský nůž Santoku

Značky: Precizní japonské nože Tadafusa

Město Sanjo je proslulé jako "město kovářů" v Japonsku i mimo něj. Právě tady začal v roce 1948 odkaz značky Tadafusa a na pevných základech precizní nožířské práce stojí dodnes. Když si při myšlence na Japonsko vybavíte jedny z nejkvalitnějších nožů na světě, nebudete daleko od pravdy. 
Japonský kuchyňský nůž Santoku

Higonokami: Japonské nože s bohatou historií

V hlubokých kořenech japonského řemeslného dědictví se skrývá jedinečný kapesní nůž Higonokami. Jeho příběh sahá až do 19. století. Od té doby se stal symbolem japonské tradice a kultury, přežil obtíže válek a okupace, aby nakonec znovu získal svou popularitu mezi lidmi po celém světě.
Japonský kuchyňský nůž Santoku

Značky: Nadčasové nože Pallarés Solsona

Katalánské nožířství nabízí nože s duší, které potěší i ty nejnáročnější z vás. Nadšencům do tradičních značek s dlouholetou historií rukodělné výroby při pohledu na jejich produkty srdce zaplesá radostí.

Product reel

Product reel

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

01_TT_akihito_fujiwara

Otec, Yasuhiko Fujiwara, je kovář třetí generace a jeho syn, Akihito Fujiwara, se po svém učebním období na výrobu nožů ve městě Sakai vrátil do dílny. Dílna se nachází v japonské prefektuře Hyogo ve městě Miki. Je čtvrtou generací ve své rodině, která se věnuje této tradici. Jeho rodina je známá svým řemeslným uměním a výrobou kvalitních nožů již několik generací. Vyrábí nože různých velikostí a tvarů, včetně kogatan, deba, gyuto a dalších. Jeho nože jsou ceněny pro svou kvalitu zpracování a krásný vzhled. Akihito Fujiwara je uznávaným kovářem v Japonsku i v zahraničí a jeho nože jsou žádané mezi sběrateli i profesionálními kuchaři.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz