Japonský kuchyňský nůž Gyuto

Kód: TT0122
7 225 Kč
Vyprodáno
Možnosti doručení
Položka byla vyprodána…

Detailní informace

JAPAN20

Detailní popis produktu

Japonský nůž Okeya Gyuto je kvalitní a profesionální kuchyňský nástroj, který je ručně kovaný v Miki, Japonsku. Má delší a užší čepel než santoku a mírně zakřivený profil. Gyuto je obecně považován za univerzální nůž s mnoha možnostmi použití. Je ideální pro krájení masa, ryb, zeleniny a bylinek. Díky své délce se dobře používá na dlouhé tahy při krájení masa, zatímco zaoblené ostří umožňuje užití klasické kolébkové techniky při krájení zeleniny na drobno. Je vyroben z vysoce kvalitní uhlíkové oceli s povrchovou úpravou Kurouchi. 

Detail

Výroba: Japonsko, Miki
Značka: Okeya Hamonois - Akihito Fujiwara
Model: Gyuto
Délka celkem: 350 mm
Délka čepele: 210 mm
Povrchová úprava čepele: Kurouchi
Typ čepele: oboustranně broušená 


AKIHITO FUJIWARA

Akihito Fujiwara je uznávaným kovářem v Japonsku i v zahraničí a jeho nože jsou žádané mezi sběrateli i profesionálními kuchaři. Jeho dílna se nachází v japonské prefektuře Hyogo ve městě Miki. Je čtvrtou generací ve své rodině, která se věnuje této tradici. Vyrábí nože různých velikostí a tvarů, včetně kogatan, deba, gyuto a dalších. Jeho nože jsou ceněny pro svou kvalitu zpracování a krásný vzhled.

Materiál

Aogami-Super je je jednou z nejlepších japonských uhlíkových ocelí. Aogami Super patří mezi tzv. "blue steely" (modré oceli), což znamená, že obsahuje malé množství chromu a molybdenu a vysoké množství uhlíku a wolframu. Má velmi jemnou strukturu, což umožňuje vytvořit velmi ostré a trvanlivé ostří, ale je také schopna dosáhnout vysoké tvrdosti, aniž by byla křehká. Proto mnoho nadšenců do nožů hodnotí Aogami Super jako jednu z nejlepších vysokouhlíkových ocelí na světě. Kurouchi je povrchová úprava, která vzniká jako vedlejší produkt kování nože, říká se jí také kovářská šupina. Jde o povlak oxidu, který se tvoří na železe zahřátém na vyšší teplotu. Kurouchi se používáním pomalu opotřebovává, zejména v místech, kde je nůž nejvíce používán a kde se ho nejvíce dotýkáte. Je proto skvělou volbou pro lidi, kteří chtějí vidět, jak jejich nůž v průběhu času stárne a mají rádi nože s charakterem. Kurouchi také poskytuje bariéru proti vlhkosti, která může pomoci zpomalit a předcházet tvorbě rzi na noži.
Rukojeť je z ořechového dřeva.

Poznámka: Dodáváno v originálním zdobeném balení.


Údržba

Pokud chcete udržet své japonské nože v perfektním stavu, zde je několik must haves: Nože myjte ručně. Otřete suchým hadrem. Pravidelně je potírejte olejem na čepeli i rukojeti. Vyhněte se myčce na nádobí, která může způsobit poškození ostří.
Ocel s vyšším podílem uhlíku nabízí vyšší ostrost, snazší broušení, avšak vyžaduje oproti nerezu větší péči. Nůž je potřeba průběžně olejovat a to nejlépe již před prvním použitím. Čepel z uhlíkové oceli udržujte po použití čistou a suchou. Po vyčištění naneste tenkou vrstvu oleje - nejlépe lněného nebo kaméliového.
Pravidelně ostřete nože na brusném kameni, ale pamatujte, že japonské nože mají jiný úhel ostří, a proto vyžadují speciální a jemnější brusné kameny. Používejte kvalitní prkénko na krájení. Uchovávejte nože na suchém místě, abyste zabránili oxidaci oceli. Nepoužívejte ke krájení či sekání mražených výrobků nebo kostí. Čepel se může odštípnout nebo zlomit.

Japonský kuchyňský nůž Gyuto

Odesíláme do 24 hodin

Odesíláme nejpozději následující pracovní den od objednání. Doručení do 2-4 pracovní dnů přes Zásilkovnu.
Japonský kuchyňský nůž Gyuto

Showroom v Praze

Objednaný nástroj si můžete vyzvednout ten samý den v našem vršovickém showroomu.
Japonský kuchyňský nůž Gyuto

Expresně po Praze

Váš nástroj doručíme do 2 hodin od objednání.
Japonský kuchyňský nůž Gyuto

Značky: Precizní japonské nože Tadafusa

Město Sanjo je proslulé jako "město kovářů" v Japonsku i mimo něj. Právě tady začal v roce 1948 odkaz značky Tadafusa..
Japonský kuchyňský nůž Gyuto

Dílny: Nožířství Hanuljak Knives

Jeden je vyučený umělecký kovář, druhý umělecký truhlář. Dneska bratry Kamila a Michala najdete v jejich kovárně, kde se věnují výrobě ručně kovaných nožů..
Japonský kuchyňský nůž Gyuto

Misuzu Hamono: Všestranné nože sloužící po generace

Malebné městečko Miki se nachází v historické prefektuře Hjógo. Je známé jako nejstarší "město kovářů" a dodnes..

Product reel

Product reel

Product reel

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

01_TT_akihito_fujiwara

Otec, Yasuhiko Fujiwara, je kovář třetí generace a jeho syn, Akihito Fujiwara, se po svém učebním období na výrobu nožů ve městě Sakai vrátil do dílny. Dílna se nachází v japonské prefektuře Hyogo ve městě Miki. Je čtvrtou generací ve své rodině, která se věnuje této tradici. Jeho rodina je známá svým řemeslným uměním a výrobou kvalitních nožů již několik generací. Vyrábí nože různých velikostí a tvarů, včetně kogatan, deba, gyuto a dalších. Jeho nože jsou ceněny pro svou kvalitu zpracování a krásný vzhled. Akihito Fujiwara je uznávaným kovářem v Japonsku i v zahraničí a jeho nože jsou žádané mezi sběrateli i profesionálními kuchaři.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz