Honesuki 150 Akihito Fujiwara

Kód: TT0121
6 190 Kč
Vyprodáno
Možnosti doručení
Položka byla vyprodána…

Detailní informace

Winter Update

Detailní popis produktu

Japonský nůž Okeya Honesuki je kvalitní a profesionální kuchyňský nástroj, který je ručně kovaný v Miki, Japonsku. Honesuki je japonský nůž určený pro dělení a čištění drůbeže. Má robustní a silnou čepel s trojúhelníkovým profilem. Je velmi účinný pro manévrování kolem kostí, ořezávání a přesné řezy v úzkých místech. Hřbet nože Honesuki je také silnější než u většiny japonských nožů, aby nedošlo k odštípnutí při přejíždění malých kostí. Není však určen k prořezávání kostí. Je vyroben z vysoce kvalitní uhlíkové oceli.

Detail

Výroba: Japonsko, Miki
Značka: Okeya Hamonois - Akihito Fujiwara
Model: Honesuki
Délka čepele: 150 mm
Povrchová úprava čepele: Kurouchi
Typ čepele: oboustranně broušená
Ocel: Aogami Blue Super
Tvrdost: 64 HRC

AKIHITO FUJIWARA

Akihito Fujiwara je uznávaným kovářem v Japonsku i v zahraničí a jeho nože jsou žádané mezi sběrateli i profesionálními kuchaři. Jeho dílna se nachází v japonské prefektuře Hyogo ve městě Miki. Je čtvrtou generací ve své rodině, která se věnuje této tradici. Vyrábí nože různých velikostí a tvarů, včetně kogatan, deba, gyuto a dalších. Jeho nože jsou ceněny pro svou kvalitu zpracování a krásný vzhled.

Materiál

Aogami-Super je je jednou z nejlepších japonských uhlíkových ocelí. Aogami Super patří mezi tzv. "blue steely" (modré oceli), což znamená, že obsahuje malé množství chromu a molybdenu a vysoké množství uhlíku a wolframu. Má velmi jemnou strukturu, což umožňuje vytvořit velmi ostré a trvanlivé ostří, ale je také schopna dosáhnout vysoké tvrdosti, aniž by byla křehká. Proto mnoho nadšenců do nožů hodnotí Aogami Super jako jednu z nejlepších vysokouhlíkových ocelí na světě. Kurouchi je povrchová úprava, která vzniká jako vedlejší produkt kování nože, říká se jí také kovářská šupina. Jde o povlak oxidu, který se tvoří na železe zahřátém na vyšší teplotu. Kurouchi se používáním pomalu opotřebovává, zejména v místech, kde je nůž nejvíce používán a kde se ho nejvíce dotýkáte. Je proto skvělou volbou pro lidi, kteří chtějí vidět, jak jejich nůž v průběhu času stárne a mají rádi nože s charakterem. Kurouchi také poskytuje bariéru proti vlhkosti, která může pomoci zpomalit a předcházet tvorbě rzi na noži.
Rukojeť je z ořechového dřeva.

Poznámka: Dodáváno v originálním zdobeném balení.

Údržba

Pokud chcete udržet své japonské nože v perfektním stavu, zde je několik must haves: Nože myjte ručně. Otřete suchým hadrem. Pravidelně je potírejte olejem na čepeli i rukojeti. Vyhněte se myčce na nádobí, která může způsobit poškození ostří.
Ocel s vyšším podílem uhlíku nabízí vyšší ostrost, snazší broušení, avšak vyžaduje oproti nerezu větší péči. Nůž je potřeba průběžně olejovat a to nejlépe již před prvním použitím. Čepel z uhlíkové oceli udržujte po použití čistou a suchou. Po vyčištění naneste tenkou vrstvu oleje - nejlépe lněného nebo kaméliového.
Pravidelně ostřete nože na brusném kameni, ale pamatujte, že japonské nože mají jiný úhel ostří, a proto vyžadují speciální a jemnější brusné kameny. Používejte kvalitní prkénko na krájení. Uchovávejte nože na suchém místě, abyste zabránili oxidaci oceli. Nepoužívejte ke krájení či sekání mražených výrobků nebo kostí. Čepel se může odštípnout nebo zlomit.

Honesuki 150 Akihito Fujiwara

Odesíláme do 24 hodin

Odesíláme nejpozději následující pracovní den od objednání. Doručení do 2-4 pracovní dnů přes Zásilkovnu.
Honesuki 150 Akihito Fujiwara

Showroom v Praze

Objednaný nástroj si můžete vyzvednout ten samý den v našem vršovickém showroomu.
Honesuki 150 Akihito Fujiwara

Expresně po Praze

Váš nástroj doručíme do 2 hodin od objednání.
Honesuki 150 Akihito Fujiwara

Značky: Precizní japonské nože Tadafusa

Město Sanjo je proslulé jako "město kovářů" v Japonsku i mimo něj. Právě tady začal v roce 1948 odkaz značky Tadafusa..
Honesuki 150 Akihito Fujiwara

Dílny: Nožířství Hanuljak Knives

Jeden je vyučený umělecký kovář, druhý umělecký truhlář. Dneska bratry Kamila a Michala najdete v jejich kovárně, kde se věnují výrobě ručně kovaných nožů..
Honesuki 150 Akihito Fujiwara

Značky: Japonské kuchyňské nože Sakai Kikumori

Japonské nože jsou vždy sázka na jistotu. Pokud hledáte kuchyňské nástroje, které přesahují rámec funkčnosti, dřív..

Product reel

Product reel

Product reel

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

01_TT_akihito_fujiwara

Otec, Yasuhiko Fujiwara, je kovář třetí generace a jeho syn, Akihito Fujiwara, se po svém učebním období na výrobu nožů ve městě Sakai vrátil do dílny. Dílna se nachází v japonské prefektuře Hyogo ve městě Miki. Je čtvrtou generací ve své rodině, která se věnuje této tradici. Jeho rodina je známá svým řemeslným uměním a výrobou kvalitních nožů již několik generací. Vyrábí nože různých velikostí a tvarů, včetně kogatan, deba, gyuto a dalších. Jeho nože jsou ceněny pro svou kvalitu zpracování a krásný vzhled. Akihito Fujiwara je uznávaným kovářem v Japonsku i v zahraničí a jeho nože jsou žádané mezi sběrateli i profesionálními kuchaři.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz