Japonský kuchyňský nůž Honesuki
Kód: TT0121Související produkty
![01 tokyotools praha higonokami aogami](https://cdn.myshoptet.com/usr/www.tokyotools.cz/user/shop/detail/334-9_01-tokyotools-praha-higonokami-aogami.jpg?65601d3e
)
Detailní popis produktu
Japonský nůž Okeya Honesuki je kvalitní a profesionální kuchyňský nástroj, který je ručně kovaný v Miki, Japonsku. Honesuki je japonský nůž určený pro dělení a čištění drůbeže. Má robustní a silnou čepel s trojúhelníkovým profilem. Je velmi účinný pro manévrování kolem kostí, ořezávání a přesné řezy v úzkých místech. Hřbet nože Honesuki je také silnější než u většiny japonských nožů, aby nedošlo k odštípnutí při přejíždění malých kostí. Není však určen k prořezávání kostí. Je vyroben z vysoce kvalitní uhlíkové oceli.
Detail
Výroba: Japonsko, Miki
Značka: Okeya Hamonois - Akihito Fujiwara
Model: Honesuki
Délka čepele: 150 mm
Povrchová úprava čepele: Kurouchi
Typ čepele: oboustranně broušená
AKIHITO FUJIWARA
Akihito Fujiwara je uznávaným kovářem v Japonsku i v zahraničí a jeho nože jsou žádané mezi sběrateli i profesionálními kuchaři. Jeho dílna se nachází v japonské prefektuře Hyogo ve městě Miki. Je čtvrtou generací ve své rodině, která se věnuje této tradici. Vyrábí nože různých velikostí a tvarů, včetně kogatan, deba, gyuto a dalších. Jeho nože jsou ceněny pro svou kvalitu zpracování a krásný vzhled.
Materiál
Aogami-Super je je jednou z nejlepších japonských uhlíkových ocelí. Aogami Super patří mezi tzv. "blue steely" (modré oceli), což znamená, že obsahuje malé množství chromu a molybdenu a vysoké množství uhlíku a wolframu. Má velmi jemnou strukturu, což umožňuje vytvořit velmi ostré a trvanlivé ostří, ale je také schopna dosáhnout vysoké tvrdosti, aniž by byla křehká. Proto mnoho nadšenců do nožů hodnotí Aogami Super jako jednu z nejlepších vysokouhlíkových ocelí na světě. Kurouchi je povrchová úprava, která vzniká jako vedlejší produkt kování nože, říká se jí také kovářská šupina. Jde o povlak oxidu, který se tvoří na železe zahřátém na vyšší teplotu. Kurouchi se používáním pomalu opotřebovává, zejména v místech, kde je nůž nejvíce používán a kde se ho nejvíce dotýkáte. Je proto skvělou volbou pro lidi, kteří chtějí vidět, jak jejich nůž v průběhu času stárne a mají rádi nože s charakterem. Kurouchi také poskytuje bariéru proti vlhkosti, která může pomoci zpomalit a předcházet tvorbě rzi na noži.
Rukojeť je z ořechového dřeva.
Poznámka: Dodáváno v originálním zdobeném balení.
Údržba
Pokud chcete udržet své japonské nože v perfektním stavu, zde je několik must haves: Nože myjte ručně. Otřete suchým hadrem. Občas je potřete olejem na čepeli i rukojeti. Vyhněte se myčce na nádobí, která může způsobit poškození ostří. Pravidelně ostřete nože na brusném kameni, ale pamatujte, že japonské nože mají jiný úhel ostří, a proto vyžadují speciální a jemnější brusné kameny. Používejte kvalitní prkénko na krájení. Uchovávejte nože na suchém místě, abyste zabránili oxidaci oceli. Pokud plánujete nože nepoužívat po delší dobu, ochraňte je proti korozi ostří pomocí oleje na bázi rostlinného oleje. Dřevěná rukojeť i ostří bude i přes údržbu získávat příjemnou patinu. Nepoužívejte ke krájení či sekání mražených výrobků nebo kostí. Čepel se může odštípnout nebo zlomit.
![Japonský kuchyňský nůž Honesuki](https://image.pobo.cz/images/hv3vsk3tpcbn/mltegc902r6egehbts7v-md.png)
Odesíláme do 24 hodin
Odesíláme nejpozději následující pracovní den od objednání. Doručení do 2-4 pracovní dnů přes Zásilkovnu.![Japonský kuchyňský nůž Honesuki](https://image.pobo.cz/images/hv3vsk3tpcbn/ou7vxh8sy9avhtfqxs54-md.png)
Showroom v Praze
Objednaný nástroj si můžete vyzvednout ten samý den v našem vršovickém showroomu.![Japonský kuchyňský nůž Honesuki](https://image.pobo.cz/images/hv3vsk3tpcbn/ohdjz4xc0xyny62e3ooo-md.png)
Expresně po Praze
Váš nástroj doručíme do 2 hodin od objednání.![Japonský kuchyňský nůž Honesuki](https://image.pobo.cz/images/hv3vsk3tpcbn/aqbc7dgt70bvv52iljv9-md.jpeg)
Značky: Precizní japonské nože Tadafusa
Město Sanjo je proslulé jako "město kovářů" v Japonsku i mimo něj. Právě tady začal v roce 1948 odkaz značky Tadafusa a na pevných základech precizní nožířské práce stojí dodnes. Když si při myšlence na Japonsko vybavíte jedny z nejkvalitnějších nožů na světě, nebudete daleko od pravdy.![Japonský kuchyňský nůž Honesuki](https://image.pobo.cz/images/hv3vsk3tpcbn/cvqqdoyr5iztx4y3wzpi-md.jpeg)
Higonokami: Japonské nože s bohatou historií
V hlubokých kořenech japonského řemeslného dědictví se skrývá jedinečný kapesní nůž Higonokami. Jeho příběh sahá až do 19. století. Od té doby se stal symbolem japonské tradice a kultury, přežil obtíže válek a okupace, aby nakonec znovu získal svou popularitu mezi lidmi po celém světě.![Japonský kuchyňský nůž Honesuki](https://image.pobo.cz/images/hv3vsk3tpcbn/0l0h02dvnczvhq1i30hm-md.jpeg)
Značky: Nadčasové nože Pallarés Solsona
Katalánské nožířství nabízí nože s duší, které potěší i ty nejnáročnější z vás. Nadšencům do tradičních značek s dlouholetou historií rukodělné výroby při pohledu na jejich produkty srdce zaplesá radostí.![02 tokyotools praha okeya kiritsuke](https://cdn.myshoptet.com/usr/www.tokyotools.cz/user/shop/detail/454-1_02-tokyotools-praha-okeya-kiritsuke.jpg?65601d3e
)
Japonský nůž Okeya Bunka je ručně kovaný v Miki, Japonsku. Bunka je populární pro detailní práce, jako je krájení, dělení zeleniny a filetování masa.
![03 tokyo tools Akihito Fujiwara santoku](https://cdn.myshoptet.com/usr/www.tokyotools.cz/user/shop/detail/537-2_03-tokyo-tools-akihito-fujiwara-santoku.jpg?65601d3e
)
Japonský nůž Okeya Santoku je ručně kovaný v Miki, Japonsku. Santoku je všestranný japonský nůž s rovnou čepelí. Používá se při krájení masa, zeleniny a ryb.
![02 tokyo tools Akihito Fujiwara gyuto](https://cdn.myshoptet.com/usr/www.tokyotools.cz/user/shop/detail/543-1_02-tokyo-tools-akihito-fujiwara-gyuto.jpg?65601d3e
)
Japonský nůž Okeya Gyuto je ručně kovaný v Miki, Japonsku. Gyuto je obecně považován za univerzální nůž s mnoha možnostmi použití. Je ideální pro krájení masa, ryb, zeleniny a...
![01 tokyo tools aikihito fujiwara bunka burnt oak](https://cdn.myshoptet.com/usr/www.tokyotools.cz/user/shop/detail/1400_01-tokyo-tools-aikihito-fujiwara-bunka-burnt-oak.jpg?667656fc
)
Japonský nůž Okeya Santoku je ručně kovaný v Miki, Japonsku.Je vyroben z vysoce kvalitní uhlíkové oceli s rukojetí z opáleného dubového dřeva. Santoku je všestranný japonský nůž...
![01 tokyo tools aikihito fujiwara bunka burnt oak](https://cdn.myshoptet.com/usr/www.tokyotools.cz/user/shop/detail/1403_01-tokyo-tools-aikihito-fujiwara-bunka-burnt-oak.jpg?66796a01
)
Japonský nůž Okeya Bunka je ručně kovaný v Miki, Japonsku. Je vyroben z vysoce kvalitní uhlíkové oceli s rukojetí z opáleného dubového dřeva. Bunka je populární pro detailní...
Product reel
Product reel
Product reel
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.
Otec, Yasuhiko Fujiwara, je kovář třetí generace a jeho syn, Akihito Fujiwara, se po svém učebním období na výrobu nožů ve městě Sakai vrátil do dílny. Dílna se nachází v japonské prefektuře Hyogo ve městě Miki. Je čtvrtou generací ve své rodině, která se věnuje této tradici. Jeho rodina je známá svým řemeslným uměním a výrobou kvalitních nožů již několik generací. Vyrábí nože různých velikostí a tvarů, včetně kogatan, deba, gyuto a dalších. Jeho nože jsou ceněny pro svou kvalitu zpracování a krásný vzhled. Akihito Fujiwara je uznávaným kovářem v Japonsku i v zahraničí a jeho nože jsou žádané mezi sběrateli i profesionálními kuchaři.