Japonský kuchyňský nůž Kiritsuke Gyuto od Misuzu
Kód: TT0151Související produkty
![01 tokyo tools aikihito fujiwara bunka burnt oak](https://cdn.myshoptet.com/usr/www.tokyotools.cz/user/shop/detail/1400_01-tokyo-tools-aikihito-fujiwara-bunka-burnt-oak.jpg?667656fc
)
Japonský nůž Okeya Santoku je ručně kovaný v Miki, Japonsku.Je vyroben z vysoce kvalitní uhlíkové oceli s rukojetí z opáleného dubového dřeva. Santoku je všestranný japonský nůž...
Detailní popis produktu
Zpracování oceli a finální dokončování materiálu probíhá podle tradičních místních technik. Tyto nože jsou ručně vyráběný v malých kovářských dílnách v omezených sériích. Čepel je z nerezové oceli VG10 s vysokým obsahem uhlíku. Na boku je vyryta grafická značka v kanji. Rukojeť z magnolie je pokryta tradičním japonským lakem urushi.
Gyuto je obecně považován za univerzální nůž s mnoha možnostmi použití. Je ideální pro krájení masa, ryb, zeleniny a bylinek. Gyuto je pravděpodobně nejrozšířenějším nožem mezi kuchaři. Je delší než jiné víceúčelové nože, například Bunka nebo Santoku. To mu dodává další rozměr univerzálnosti, protože je velmi praktický i pro krájení pečeně, grilovaného masa a syrových ryb na sashimi. Protože je delší a těžší, vyžaduje k efektivnímu používání o něco více dovedností. Při správném zacházení však jeho delší profil umožňuje snadno krájet silné potraviny i jedním řezem. Ve verzi Kiritsuke-Gyuto má čepel zkošenou se špičatým hrotem, takže je o něco přesnější než typický Gyuto.
Detail
Výroba: Japonsko, Miki
Značka:Misuzu Hamono
Model: Kiritsuke Gyuto
Délka celkem: 305 mm
Délka čepele: 180 mm
Povrchová úprava čepele: Migaki (leštěná)
Typ čepele: oboustranně broušená
MISUZU HAMONO
Nacházející se ve městě Miki v Japonsku, Misuzu Hamono je známá jako první kovárna, která v roce 1946 vytvořila čepel z uhlíkové oceli nereagující na rez s vnějšími vrstvami z nerezové oceli (technika Sanmai). Zakladatelem byl pan Suzuki Shinji. Díky speciální konstrukci čepele lze dosáhnout extrémně ostrého ostří a vnější vrstva z nerezové oceli stále chrání ocel proti korozi a poškození. Pan Miyawaki, třetí generace v rodině Misuzu Hamono, prošel školením v proslulém nožířském městě Sakai, a v roce 2006 se stal hlavním nožířem v Misuzu Hamono.
Materiál
Čepel je z nerezové oceli VG10 s vysokým obsahem uhlíku. VG10 je japonská nerezová ocel, považována za jednu z nejlepších nerezových ocelí pro výrobu nožů. Díky svému chemickému složení spojuje VG-10 výhody uhlíkové a nerezové oceli, protože může být velmi ostrá, má skvělou retenci ostří, relativně snadno se brousí a má vynikající odolnost proti korozi.
Na rukojeť je použito dřevo z magnolie a je lakována japonským urushi.
Poznámka: Dodáváno v originálním zdobeném balení.
Údržba
Pro broušení použijte mokrou metodu na brusném kameni. Nemyjte v myčce na nádobí. Udržujte v suchu a běžné pokojové teplotě. Nepoužívejte ke krájení či sekání mražených výrobků nebo kostí. Čepel se může odštípnout nebo zlomit.
![Japonský kuchyňský nůž Gyuto od Misuzu](https://image.pobo.cz/images/hv3vsk3tpcbn/mltegc902r6egehbts7v-md.png)
Odesíláme do 24 hodin
Odesíláme nejpozději následující pracovní den od objednání. Doručení do 2-4 pracovní dnů přes Zásilkovnu.![Japonský kuchyňský nůž Gyuto od Misuzu](https://image.pobo.cz/images/hv3vsk3tpcbn/ou7vxh8sy9avhtfqxs54-md.png)
Showroom v Praze
Objednaný nástroj si můžete vyzvednout ten samý den v našem vršovickém showroomu.![Japonský kuchyňský nůž Gyuto od Misuzu](https://image.pobo.cz/images/hv3vsk3tpcbn/ohdjz4xc0xyny62e3ooo-md.png)
Expresně po Praze
Váš nástroj doručíme do 2 hodin od objednání.![Japonský kuchyňský nůž Gyuto od Misuzu](https://image.pobo.cz/images/hv3vsk3tpcbn/aqbc7dgt70bvv52iljv9-md.jpeg)
Značky: Precizní japonské nože Tadafusa
Město Sanjo je proslulé jako "město kovářů" v Japonsku i mimo něj. Právě tady začal v roce 1948 odkaz značky Tadafusa a na pevných základech precizní nožířské práce stojí dodnes. Když si při myšlence na Japonsko vybavíte jedny z nejkvalitnějších nožů na světě, nebudete daleko od pravdy.![Japonský kuchyňský nůž Gyuto od Misuzu](https://image.pobo.cz/images/hv3vsk3tpcbn/cvqqdoyr5iztx4y3wzpi-md.jpeg)
Higonokami: Japonské nože s bohatou historií
V hlubokých kořenech japonského řemeslného dědictví se skrývá jedinečný kapesní nůž Higonokami. Jeho příběh sahá až do 19. století. Od té doby se stal symbolem japonské tradice a kultury, přežil obtíže válek a okupace, aby nakonec znovu získal svou popularitu mezi lidmi po celém světě.![Japonský kuchyňský nůž Gyuto od Misuzu](https://image.pobo.cz/images/hv3vsk3tpcbn/0l0h02dvnczvhq1i30hm-md.jpeg)
Značky: Nadčasové nože Pallarés Solsona
Katalánské nožířství nabízí nože s duší, které potěší i ty nejnáročnější z vás. Nadšencům do tradičních značek s dlouholetou historií rukodělné výroby při pohledu na jejich produkty srdce zaplesá radostí.![02 tokyo tools misuzu bunka](https://cdn.myshoptet.com/usr/www.tokyotools.cz/user/shop/detail/645-1_02-tokyo-tools-misuzu-bunka.jpg?65601d3e
)
Kuchyňský nůž Bunka z japonské dílny Misuzu Hamono je vyroben z nerezové oceli VG10 s rukojetí z magnólie. Ideální pro preciznější řezy, například vykrajování ovoce a zeleniny...
![02 tokyo tools misuzu nakiri 170](https://cdn.myshoptet.com/usr/www.tokyotools.cz/user/shop/detail/642-1_02-tokyo-tools-misuzu-nakiri-170.jpg?65601d3e
)
Kuchyňský nůž Nakiri z japonské dílny Misuzu Hamono je vyroben z nerezové oceli VG10 s rukojetí z magnólie. Ideální pro krájení ovoce a zeleniny.
Product reel
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.
Nacházející se ve městě Miki v Japonsku, Misuzu Hamono je známá jako první kovárna, která v roce 1946 vytvořila čepel z uhlíkové oceli nereagující na rez s vnějšími vrstvami z nerezové oceli (technika Sanmai). Zakladatelem byl pan Suzuki Shinji. Díky speciální konstrukci čepele lze dosáhnout extrémně ostrého ostří a vnější vrstva z nerezové oceli stále chrání ocel proti korozi a poškození. Pan Miyawaki, třetí generace v rodině Misuzu Hamono, prošel školením v proslulém nožířském městě Sakai, a v roce 2006 se stal hlavním nožířem v Misuzu Hamono.