Japonský kuchyňský nůž Gyuto od Misuzu

Kód: TT0151
Značka: Misuzu
3 990 Kč 3 297,52 Kč bez DPH
Skladem na showroomu (3 ks)
Možnosti doručení

Kuchyňský nůž od Misuzu Hamono vyráběný japonskou dílnou Misuzu pana Miyawakiho ve vyhlášeném kovářském městě Miki. Tradiční technika zpracování oceli, broušení i lakování.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Zpracování oceli a finální dokončování materiálu probíhá podle tradičních místních technik. Tyto nože jsou ručně vyráběny v malých kovářských dílnách v omezených sériích.Čepel je z nerezové oceli VG10 s vysokým obsahem uhlíku. Na boku je vyryta grafická značka v kanji. Rukojeť z magnolie je pokryta tradičním japonským lakem urushi. Gyuto je obecně považován za univerzální nůž s mnoha možnostmi použití. Je ideální pro krájení masa, ryb, zeleniny a bylinek.

Made in Japan, Miki

Značka/Dílna: Misuzu Hamono 
Model: Misuzu Gyuto
Délka celkem: 305 mm
Délka čepele: 180 mm
Ocel: VG10, nerez

Výroba: Nacházející se ve městě Miki v Japonsku, Misuzu Hamono je známá jako první kovárna, která v roce 1946 vytvořila čepel z uhlíkové oceli nereagující na rez s vnějšími vrstvami z nerezové oceli (technika Sanmai). Zakladatelem byl pan Suzuki Shinji. Díky speciální konstrukci čepele lze dosáhnout extrémně ostrého ostří a vnější vrstva z nerezové oceli stále chrání ocel proti korozi a poškození. Pan Miyawaki, třetí generace v rodině Misuzu Hamono, prošel školením v proslulém nožířském městě Sakai, a v roce 2006 se stal hlavním nožířem v Misuzu Hamono. 

Materiál: Čepel je z nerezové oceli VG10 s vysokým obsahem uhlíku. Na rukojeť je použito dřevo z magnolie a je lakována japonským urushi.

Údržba: Pro broušení použijte mokrou metodu na brusném kameni. Nemyjte v myčce na nádobí. Udržujte v suchu a běžné pokojové teplotě.

Kompletní informace o dopravě, platbě a doručení zboží ZDE.

01_tokyo_tools_misuzu_gyoto_180_wide_small

Product reel

Nacházející se ve městě Miki v Japonsku, Misuzu Hamono je známá jako první kovárna, která v roce 1946 vytvořila čepel z uhlíkové oceli nereagující na rez s vnějšími vrstvami z nerezové oceli (technika Sanmai). Zakladatelem byl pan Suzuki Shinji. Díky speciální konstrukci čepele lze dosáhnout extrémně ostrého ostří a vnější vrstva z nerezové oceli stále chrání ocel proti korozi a poškození. Pan Miyawaki, třetí generace v rodině Misuzu Hamono, prošel školením v proslulém nožířském městě Sakai, a v roce 2006 se stal hlavním nožířem v Misuzu Hamono. 

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz