Japonský kuchyňský nůž Gyuto od Misuzu

Kód: TT0151
Značka: Misuzu
3 990 Kč
Skladem na showroomu
Možnosti doručení

Kuchyňský nůž od Misuzu Hamono vyráběný japonskou dílnou Misuzu pana Miyawakiho ve vyhlášeném kovářském městě Miki. Tradiční technika zpracování oceli, broušení i lakování.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Zpracování oceli a finální dokončování materiálu probíhá podle tradičních místních technik. Tyto nože jsou ručně vyráběny v malých kovářských dílnách v omezených sériích.Čepel je z nerezové oceli VG10 s vysokým obsahem uhlíku. Na boku je vyryta grafická značka v kanji. Rukojeť z magnolie je pokryta tradičním japonským lakem urushi. Gyuto je obecně považován za univerzální nůž s mnoha možnostmi použití. Je ideální pro krájení masa, ryb, zeleniny a bylinek.

Made in Japan, Miki

Značka/Dílna: Misuzu Hamono 
Model: Misuzu Gyuto
Délka celkem: 305 mm
Délka čepele: 180 mm
Ocel: VG10, nerez

Výroba: Nacházející se ve městě Miki v Japonsku, Misuzu Hamono je známá jako první kovárna, která v roce 1946 vytvořila čepel z uhlíkové oceli nereagující na rez s vnějšími vrstvami z nerezové oceli (technika Sanmai). Zakladatelem byl pan Suzuki Shinji. Díky speciální konstrukci čepele lze dosáhnout extrémně ostrého ostří a vnější vrstva z nerezové oceli stále chrání ocel proti korozi a poškození. Pan Miyawaki, třetí generace v rodině Misuzu Hamono, prošel školením v proslulém nožířském městě Sakai, a v roce 2006 se stal hlavním nožířem v Misuzu Hamono. 

Materiál: Čepel je z nerezové oceli VG10 s vysokým obsahem uhlíku. Na rukojeť je použito dřevo z magnolie a je lakována japonským urushi.

Údržba: Pro broušení použijte mokrou metodu na brusném kameni. Nemyjte v myčce na nádobí. Udržujte v suchu a běžné pokojové teplotě.

Kompletní informace o dopravě, platbě a doručení zboží ZDE.

01_tokyo_tools_misuzu_gyoto_180_wide_small

Japonský kuchyňský nůž Gyuto od Misuzu

Odesíláme do 24 hodin

Odesíláme nejpozději následující pracovní den od objednání. Doručení do 2-4 pracovní dnů přes Zásilkovnu.
Japonský kuchyňský nůž Gyuto od Misuzu

Showroom v Praze

Objednaný nástroj si můžete vyzvednout ten samý den v našem vršovickém showroomu.
Japonský kuchyňský nůž Gyuto od Misuzu

Expresně po Praze

Váš nástroj doručíme do 2 hodin od objednání.
Japonský kuchyňský nůž Gyuto od Misuzu

Značky: Precizní japonské nože Tadafusa

Město Sanjo je proslulé jako "město kovářů" v Japonsku i mimo něj. Právě tady začal v roce 1948 odkaz značky Tadafusa a na pevných základech precizní nožířské práce stojí dodnes. Když si při myšlence na Japonsko vybavíte jedny z nejkvalitnějších nožů na světě, nebudete daleko od pravdy. 
Japonský kuchyňský nůž Gyuto od Misuzu

Higonokami: Japonské nože s bohatou historií

V hlubokých kořenech japonského řemeslného dědictví se skrývá jedinečný kapesní nůž Higonokami. Jeho příběh sahá až do 19. století. Od té doby se stal symbolem japonské tradice a kultury, přežil obtíže válek a okupace, aby nakonec znovu získal svou popularitu mezi lidmi po celém světě.
Japonský kuchyňský nůž Gyuto od Misuzu

Značky: Nadčasové nože Pallarés Solsona

Katalánské nožířství nabízí nože s duší, které potěší i ty nejnáročnější z vás. Nadšencům do tradičních značek s dlouholetou historií rukodělné výroby při pohledu na jejich produkty srdce zaplesá radostí.
Japonský kuchyňský nůž Gyuto od Misuzu

Dílny: Tereza Talichová & Tititi

Když člověk vejde do jejího ateliéru v pražském Mánesu, neubrání se úsměvu. Každá z vystavených autorských figurek, které Tereza s láskou tvoří, je plná barev a téměř dětské rozpustilosti. Díky svému osobitému stylu jsou na české umělecké a designérské scéně nepřehlédnutelné.
Japonský kuchyňský nůž Gyuto od Misuzu

Tool Box pro všechny vaše hobby

Že je Tool Box sexy bytový i módní doplněk už dávno víme. Možností jeho využití jsou nekonečné a inspirace není nikdy dost. Proto vám sdílíme další hromadu nápadů, jak vám může designový box posloužit v každodenním životě. Je totiž skvělým parťákem pro všechny vaše koníčky. No fakt – mrkejte! 
Japonský kuchyňský nůž Gyuto od Misuzu

Koža ako udržateľný materiál

Koža je jedným z najstarších a najuniverzálnejších materiálov, ktoré ľudstvo používa na výrobu rôznych produktov. Okrem toho, že je koža tradičným materiálom na výrobu oblečenia, obuvi a doplnkov, je tiež jedným z najtrvácnejších materiálov. V tomto článku sa pozrieme na to, prečo je koža udržateľný materiál a ako sa o ňu správne starať.

Product reel

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Nacházející se ve městě Miki v Japonsku, Misuzu Hamono je známá jako první kovárna, která v roce 1946 vytvořila čepel z uhlíkové oceli nereagující na rez s vnějšími vrstvami z nerezové oceli (technika Sanmai). Zakladatelem byl pan Suzuki Shinji. Díky speciální konstrukci čepele lze dosáhnout extrémně ostrého ostří a vnější vrstva z nerezové oceli stále chrání ocel proti korozi a poškození. Pan Miyawaki, třetí generace v rodině Misuzu Hamono, prošel školením v proslulém nožířském městě Sakai, a v roce 2006 se stal hlavním nožířem v Misuzu Hamono. 

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz