Japonský kuchyňský nůž Nakiri od Misuzu
Kód: TT0152Související produkty
Funkční, odolné a praktické kuchyňské nůžky made in Spain.
Ručně vyráběný sekáček s nerezovou čepelí od Pallarés Solsona.
Tradiční japonský kapesní nůž Higonokami od značky Nagao Kanekoma Factory v černém moderním hávu. Ruční výroba s originálním zdobením v kanji.
Toyo Steel, japonský výrobce, představuje ocelový tool box s nadčasovým designem. Tento krásný a odolný tool box nabízí nekonečné možnosti využití v různých situacích,...
Kuchyňský nůž od Misuzu Hamono vyráběný japonskou dílnou Misuzu pana Miyawakiho ve vyhlášeném kovářském městě Miki. Tradiční technika zpracování oceli, broušení i lakování.
Ručně vyráběný kuchyňský nůž s nerezovou čepelí od Pallarés Solsona.
Ručně vyráběný kuchyňský nůž z nerezové oceli v tradičním japonském tvaru Nakiri, ideální na krájení ovoce a zeleniny.
Detailní popis produktu
Zpracování oceli a finální dokončování materiálu probíhá podle tradičních místních technik. Tyto nože jsou ručně vyráběny v malých kovářských dílnách v omezených sériích.Čepel je z nerezové oceli VG10 s vysokým obsahem uhlíku. Na boku je vyryta grafická značka v kanji. Rukojeť z magnolie je pokryta tradičním japonským lakem urushi. Nakiri je obecně považován za nůž ideální pro krájení ovoce a zeleniny.
Made in Japan, Miki
Značka/Dílna: Misuzu Hamono
Model: Misuzu Nakiri
Délka celkem:
Délka čepele: 170 mm
Ocel: VG10, nerez
Výroba: Nacházející se ve městě Miki v Japonsku, Misuzu Hamono je známá jako první kovárna, která v roce 1946 vytvořila čepel z uhlíkové oceli nereagující na rez s vnějšími vrstvami z nerezové oceli (technika Sanmai). Zakladatelem byl pan Suzuki Shinji. Díky speciální konstrukci čepele lze dosáhnout extrémně ostrého ostří a vnější vrstva z nerezové oceli stále chrání ocel proti korozi a poškození. Pan Miyawaki, třetí generace v rodině Misuzu Hamono, prošel školením v proslulém nožířském městě Sakai, a v roce 2006 se stal hlavním nožířem v Misuzu Hamono.
Materiál: Čepel je z nerezové oceli VG10 s vysokým obsahem uhlíku. Na rukojeť je použito dřevo z magnolie a je lakována japonským urushi.
Údržba: Pro broušení použijte mokrou metodu na brusném kameni. Nemyjte v myčce na nádobí. Udržujte v suchu a běžné pokojové teplotě.
Odesíláme do 24 hodin
Odesíláme nejpozději následující pracovní den od objednání. Doručení do 2-4 pracovní dnů přes Zásilkovnu.Showroom v Praze
Objednaný nástroj si můžete vyzvednout ten samý den v našem vršovickém showroomu.Expresně po Praze
Váš nástroj doručíme do 2 hodin od objednání.Značky: Precizní japonské nože Tadafusa
Město Sanjo je proslulé jako "město kovářů" v Japonsku i mimo něj. Právě tady začal v roce 1948 odkaz značky Tadafusa a na pevných základech precizní nožířské práce stojí dodnes. Když si při myšlence na Japonsko vybavíte jedny z nejkvalitnějších nožů na světě, nebudete daleko od pravdy.Higonokami: Japonské nože s bohatou historií
V hlubokých kořenech japonského řemeslného dědictví se skrývá jedinečný kapesní nůž Higonokami. Jeho příběh sahá až do 19. století. Od té doby se stal symbolem japonské tradice a kultury, přežil obtíže válek a okupace, aby nakonec znovu získal svou popularitu mezi lidmi po celém světě.Značky: Nadčasové nože Pallarés Solsona
Katalánské nožířství nabízí nože s duší, které potěší i ty nejnáročnější z vás. Nadšencům do tradičních značek s dlouholetou historií rukodělné výroby při pohledu na jejich produkty srdce zaplesá radostí.Dílny: Nožířství Hanuljak Knives
Jeden je vyučený umělecký kovář, druhý umělecký truhlář. Dneska bratry Kamila a Michala najdete v jejich kovárně, kde se věnují výrobě ručně kovaných nožů. Rozpoznatelné jsou díky unikátní kresbě na čepeli, která vzniká vrstvením materiálů při výrobě damaškové oceli.Kenzan, ikebana a wabi sabi v reálnom živote
Nevie sa úplne, kto prišiel s technikou kenzan-ikebany ako prvý. Keď sa bavíme o histórii kenzanu, orientačne sa dostaneme niekde k roku 1915 ad. V literatúre sa spomína, že niekedy okolo roku 1914 ad.Značky: Kvalitní krejčovství v podání Merchant & Mills
Před více než desetiletím vznikla v Anglii značka Merchant & Mills stojící právě na těchto hodnotách, která se specializuje na výrobu ručních nástrojů pro krejčovství a distribuci pečlivě vybraných udržitelných látek pro zakázkovou výrobu.Product reel
Product reel
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.
Nacházející se ve městě Miki v Japonsku, Misuzu Hamono je známá jako první kovárna, která v roce 1946 vytvořila čepel z uhlíkové oceli nereagující na rez s vnějšími vrstvami z nerezové oceli (technika Sanmai). Zakladatelem byl pan Suzuki Shinji. Díky speciální konstrukci čepele lze dosáhnout extrémně ostrého ostří a vnější vrstva z nerezové oceli stále chrání ocel proti korozi a poškození. Pan Miyawaki, třetí generace v rodině Misuzu Hamono, prošel školením v proslulém nožířském městě Sakai, a v roce 2006 se stal hlavním nožířem v Misuzu Hamono.