Japonský kuchyňský nůž Nakiri od Misuzu
Kód: TT0152Související produkty

Toyo Steel, japonský výrobce, představuje ocelový tool box s nadčasovým designem, který kombinuje funkčnost a estetiku. Model ST-350 má...

Ručně vyráběný kuchyňský nůž z nerezové oceli v tradičním japonském tvaru Nakiri. Ideální nůž na krájení...

Japonský kuchyňský nůž ze série Hocho Kobo, navržen designérkou Fumie Shibata. Tradiční model Deba v menším provedení,...
Detailní popis produktu
V Misuzu Hamono probíhá opracování oceli a finální dokončování materiálu podle tradičních místních technik. Jejich nože jsou ručně vyráběný v malých kovářských dílnách v omezených sériích. Čepel je z nerezové oceli VG10 s vysokým obsahem uhlíku. Na boku je vyryta grafická značka v kanji. Rukojeť z magnolie je pokryta tradičním japonským lakem urushi.
Nakiri je nůž ideální pro krájení ovoce a zeleniny. Má charakteristický obdélníkový tvar čepele s rovným ostřím a plochým profilem, což ho činí ideálním pro vertikální sekání zeleniny bez kývavého pohybu. Má rovný hřbet i ostří, bez výrazné špičky, což umožňuje plný kontakt s prkénkem po celé délce řezu. Čepel je obvykle tenká a široká, takže snadno proniká i hustou zeleninou a zároveň slouží jako lopatka pro přenášení nakrájených surovin. Pro bezpečnou, přesnou a rychlou práci umožňuje výška čepele použít při krájení klouby ruky jako vodítko. Je ideální zejména pro čisté, rovnoměrné řezy.
Detail
Výroba: Japonsko, Miki
Značka: Misuzu Hamono
Model: Nakiri
Délka celkem: 305 mm
Délka čepele: 170 mm
Povrchová úprava čepele: Migaki (leštěná)
Typ čepele: oboustranně broušená
Ocel: nerezová ocel VG10
Tvrdost: 60-61 HRC
MISUZU HAMONO
Nacházející se ve městě Miki v Japonsku, Misuzu Hamono je známá jako první kovárna, která v roce 1946 vytvořila čepel z uhlíkové oceli nereagující na rez s vnějšími vrstvami z nerezové oceli (technika Sanmai). Zakladatelem byl pan Suzuki Shinji. Díky speciální konstrukci čepele lze dosáhnout extrémně ostrého ostří a vnější vrstva z nerezové oceli stále chrání ocel proti korozi a poškození. Pan Miyawaki, třetí generace v rodině Misuzu Hamono, prošel školením v proslulém nožířském městě Sakai, a v roce 2006 se stal hlavním nožířem v Misuzu Hamono.
Materiál
Čepel je z nerezové oceli VG10 s vysokým obsahem uhlíku. VG10 je japonská nerezová ocel, považována za jednu z nejlepších nerezových ocelí pro výrobu nožů. Díky svému chemickému složení spojuje VG-10 výhody uhlíkové a nerezové oceli, protože může být velmi ostrá, má skvělou retenci ostří, relativně snadno se brousí a má vynikající odolnost proti korozi.
Na rukojeť je použito dřevo z magnolie a je lakována japonským urushi.
Poznámka: Dodáváno v originálním zdobeném balení.
Údržba
Pro broušení použijte mokrou metodu na brusném kameni. Nemyjte v myčce na nádobí. Udržujte v suchu a běžné pokojové teplotě. Nepoužívejte ke krájení či sekání mražených výrobků nebo kostí. Čepel se může odštípnout nebo zlomit.

Značky: Precizní japonské nože Tadafusa
Město Sanjo je proslulé jako "město kovářů" v Japonsku i mimo něj. Právě tady začal v roce 1948 odkaz značky Tadafusa..
Misuzu Hamono: Všestranné nože sloužící po generace
Malebné městečko Miki se nachází v historické prefektuře Hjógo. Je známé jako nejstarší "město kovářů" a dodnes..
Značky: Japonské kuchyňské nože Sakai Kikumori
Japonské nože jsou vždy sázka na jistotu. Pokud hledáte kuchyňské nástroje, které přesahují rámec funkčnosti, dřív..Product reel
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Nacházející se ve městě Miki v Japonsku, Misuzu Hamono je známá jako první kovárna, která v roce 1946 vytvořila čepel z uhlíkové oceli nereagující na rez s vnějšími vrstvami z nerezové oceli (technika Sanmai). Zakladatelem byl pan Suzuki Shinji. Díky speciální konstrukci čepele lze dosáhnout extrémně ostrého ostří a vnější vrstva z nerezové oceli stále chrání ocel proti korozi a poškození. Pan Miyawaki, třetí generace v rodině Misuzu Hamono, prošel školením v proslulém nožířském městě Sakai, a v roce 2006 se stal hlavním nožířem v Misuzu Hamono.