Japonský kuchyňský nůž Bunka od Misuzu

Kód: TT0153
Značka: Misuzu Hamono
3 440 Kč
Vyprodáno
Možnosti doručení
Položka byla vyprodána…

Kuchyňský nůž Bunka z japonské dílny Misuzu Hamono je vyroben z nerezové oceli VG10 s rukojetí z magnólie. Ideální pro preciznější řezy, například vykrajování ovoce a zeleniny nebo filetování masa. 




Detailní informace

Detailní popis produktu

Zpracování oceli a finální dokončování materiálu probíhá podle tradičních místních technik. Tyto nože jsou ručně vyráběný v malých kovářských dílnách v omezených sériích. Čepel je z nerezové oceli VG10 s vysokým obsahem uhlíku. Na boku je vyryta grafická značka v kanji. Rukojeť z magnolie je pokryta tradičním japonským lakem urushi.
Bunka je univerzální nůž. Na rozdíl od Santoku má vyšší profil a ostřejší špičku. Velmi ostrá špička umožňuje provádět preciznější řezy, například vykrajování ovoce a zeleniny nebo filetování masa. 

Detail

Výroba: Japonsko, Miki
Značka: Misuzu Hamono
Model: Bunka
Délka celkem: 
Délka čepele: 160 mm
Povrchová úprava čepele: Migaki (leštěná)
Typ čepele: oboustranně broušená 

MISUZU HAMONO 

Nacházející se ve městě Miki v Japonsku, Misuzu Hamono je známá jako první kovárna, která v roce 1946 vytvořila čepel z uhlíkové oceli nereagující na rez s vnějšími vrstvami z nerezové oceli (technika Sanmai). Zakladatelem byl pan Suzuki Shinji. Díky speciální konstrukci čepele lze dosáhnout extrémně ostrého ostří a vnější vrstva z nerezové oceli stále chrání ocel proti korozi a poškození. Pan Miyawaki, třetí generace v rodině Misuzu Hamono, prošel školením v proslulém nožířském městě Sakai, a v roce 2006 se stal hlavním nožířem v Misuzu Hamono.

Materiál

Čepel je z nerezové oceli VG10 s vysokým obsahem uhlíku. VG10 je japonská nerezová ocel, považována za jednu z nejlepších nerezových ocelí pro výrobu nožů. Díky svému chemickému složení spojuje VG-10 výhody uhlíkové a nerezové oceli, protože může být velmi ostrá, má skvělou retenci ostří, relativně snadno se brousí a má vynikající odolnost proti korozi.
Na rukojeť je použito dřevo z magnolie a je lakována japonským urushi.

Poznámka: Dodáváno v originálním zdobeném balení.

Údržba

Pro broušení použijte mokrou metodu na brusném kameni. Nemyjte v myčce na nádobí. Udržujte v suchu a běžné pokojové teplotě. Nepoužívejte ke krájení či sekání mražených výrobků nebo kostí. Čepel se může odštípnout nebo zlomit.

Japonský kuchyňský nůž Bunka od Misuzu

Odesíláme do 24 hodin

Odesíláme nejpozději následující pracovní den od objednání. Doručení do 2-4 pracovní dnů přes Zásilkovnu.
Japonský kuchyňský nůž Bunka od Misuzu

Showroom v Praze

Objednaný nástroj si můžete vyzvednout ten samý den v našem vršovickém showroomu.
Japonský kuchyňský nůž Bunka od Misuzu

Expresně po Praze

Váš nástroj doručíme do 2 hodin od objednání.
Japonský kuchyňský nůž Bunka od Misuzu

Značky: Precizní japonské nože Tadafusa

Město Sanjo je proslulé jako "město kovářů" v Japonsku i mimo něj. Právě tady začal v roce 1948 odkaz značky Tadafusa a na pevných základech precizní nožířské práce stojí dodnes. Když si při myšlence na Japonsko vybavíte jedny z nejkvalitnějších nožů na světě, nebudete daleko od pravdy. 
Japonský kuchyňský nůž Bunka od Misuzu

Higonokami: Japonské nože s bohatou historií

V hlubokých kořenech japonského řemeslného dědictví se skrývá jedinečný kapesní nůž Higonokami. Jeho příběh sahá až do 19. století. Od té doby se stal symbolem japonské tradice a kultury, přežil obtíže válek a okupace, aby nakonec znovu získal svou popularitu mezi lidmi po celém světě.
Japonský kuchyňský nůž Bunka od Misuzu

Značky: Nadčasové nože Pallarés Solsona

Katalánské nožířství nabízí nože s duší, které potěší i ty nejnáročnější z vás. Nadšencům do tradičních značek s dlouholetou historií rukodělné výroby při pohledu na jejich produkty srdce zaplesá radostí.

Product reel

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Nacházející se ve městě Miki v Japonsku, Misuzu Hamono je známá jako první kovárna, která v roce 1946 vytvořila čepel z uhlíkové oceli nereagující na rez s vnějšími vrstvami z nerezové oceli (technika Sanmai). Zakladatelem byl pan Suzuki Shinji. Díky speciální konstrukci čepele lze dosáhnout extrémně ostrého ostří a vnější vrstva z nerezové oceli stále chrání ocel proti korozi a poškození. Pan Miyawaki, třetí generace v rodině Misuzu Hamono, prošel školením v proslulém nožířském městě Sakai, a v roce 2006 se stal hlavním nožířem v Misuzu Hamono. 

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz