Značky: Nadčasové nože Pallarés Solsona

Katalánské nožířství nabízí nože s duší, které potěší i ty nejnáročnější z vás. Nadšencům do tradičních značek s dlouholetou historií rukodělné výroby při pohledu na jejich produkty srdce zaplesá radostí. A jaké že jsou hlavní rozdíly mezi nerezovou a uhlíkovou ocelí, ze které Pallarés Solsona své nadčasové kusy vyrábí? 

2tokyo_tools_pallares_solsona

Základní kameny značky

Pallarés Solsona je především rodinnou firmou specializující se na výrobu nožů s širokým využitím a dalších převážně kuchyňských nástrojů. V jejich portfoliu však nechybí ani zahradní nůžky nebo sekery. Dnes jsou jediným výrobcem svého druhu v dané lokalitě, která byla kdysi malými manufakturami posetá. Zaměstnává celkem 15 lidí, kteří svůj čas pravidelně dělí mezi nutnou administrativní činnost a ruční výrobu ikonických produktů. S více než 100 lety zkušeností se lehce stává dalším symbolem nekompromisní kvality a řemesla. Jejich bohatý příběh a vášeň pro poctivou výrobu jsou klíčovými hodnotami, na kterých tento love brand staví svůj věhlas.

3tokyo_tools_pallares_solsona

Značka vyniká výrobou nožů z nerezové a uhlíkové oceli. Každý z těchto materiálů má své jedinečné vlastnosti a výhody, což dává uživatelům možnost vybrat si ten, který jim nejlépe vyhovuje. Pojďme se podívat na výhody každého z nich.

Nerezová ocel

Hlavní výhoda nerezové oceli je nediskutovatelná – téměř nerezaví. Toho je dosaženo přidáním do železa prvků jako chrom a nikl. Poměr těchto přísad pak určuje výslednou tvrdost a tvarovatelnost materiálu. Dosáhnout té nejvyšší kvality a stability nerezové oceli, kdy je produkt velice tvrdý a přitom stále hladký, si žádá speciální procesy a tepelné zpracování, což se také odráží na ceně. Někdy se proto volí levnější varianta s neoptimálním tepelným zpracováním, kdy nerez obsahuje takzvané nepravidelné karbidy. Ve výsledku se dostáváme na nižší cenu, ale je těžší nože řádně naostřit.

Uhlíková ocel

Nože vyrobené z uhlíkové oceli jsou daleko jednodušší na výrobu. Také je lze velmi snadno brousit a udržovat v ostrém stavu. Po čase užívání vykazuje uhlíková ocel známky opotřebení, které ale nejsou na škodu, jak by se na první pohled mohlo zdát. Nástroj sice lehce mění barvu a vytváří si unikátní patinu, ve výsledku se však jedná o naprosto přirozený jev tvorby ochranné vrstvy, která navíc brání tvorbě rzi. Navíc dodává vašemu noži příběh, hodnotu a neopakovatelný vzhled.

5tokyo_tools_pallares_solsona

Výběr je jen na vás

Každý kuchař a nadšenec do nožů má své preference. Někteří upřednostňují nerezovou ocel pro její odolnost, zatímco jiní zbožňují uhlíkovou ocel díky snadnému broušení a unikátního charakteru. Co upřednostníte, je tedy jen na vás. Neexistuje žádná správná nebo špatná odpověď. Značka Pallares Solsona nabízí kvalitní nože z obou typů oceli, aby každý mohl najít to pravé pro své vlastní využití a osobní vkus.

1tokyo_tools_pallares_solsona

Prohlédnout vše od značky Pallarés Solsona

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz