Japonský kuchyňský nůž Deba 105 od Tadafusa
Kód: TT0269Související produkty
Nůž typu Deba je určen k filetování ryb a porcování vykostěného masa. Jádro čepele je vyrobeno z tvrdé oceli SLD(Semi-Stainless Steel), a je potaženo měkčí nerezovou ocelí....
Profesionální kuchyňský nůž Okeya Gyuto je ručně kovaný v Miki, Japonsko a má černou povrchovou úpravu.
Profesionální kuchyňský nůž Okeya Honesuki je ručně kovaný v Miki, Japonsko a má černou povrchovou úpravu.
Toyo Steel, japonský výrobce, představuje ocelový tool box s nadčasovým designem. Tento krásný a odolný tool box nabízí nekonečné možnosti využití v různých situacích,...
Toyo Steel, japonský výrobce, představuje ocelový tool box s nadčasovým designem. Tento krásný a odolný tool box nabízí nekonečné možnosti využití v různých situacích,...
Kuchyňský nůž od Misuzu Hamono vyráběný japonskou dílnou Misuzu pana Miyawakiho ve vyhlášeném kovářském městě Miki. Tradiční technika zpracování oceli, broušení i lakování.
Nůž Misuzu Hamono vyráběný japonskou dílnou Misuzu pana Miyawakiho ve vyhlášeném kovářském městě Miki. Tradiční technika zpracování oceli, broušení i lakování.
Detailní popis produktu
Nůž typu Deba je určen k filetování ryb a porcování vykostěného masa. Na rozdíl od většiny japonských nožů má Deba silný hřbet, který umožňuje řezat také rybí kosti a hlavy, aniž by došlo k poškození čepele. Dále umožňuje krájet tvrdší ingredience, jako jsou například dýně, které by bylo obtížné krájet tenkým ostřím jiných japonských nožů. Délka čepele u typu Deba se pohybuje v poměrně širokém rozmezí, důvodem této velké variability jsou extrémní rozdíly ve velikosti ryb. Tento nůž má délku čepele pouze 105 mm, a je proto vhodný pro přípravu ryb menší velikosti. Nože Deba mají jednostranně zkosené ostří, a jsou vyrobené z třívrstvé oceli - technika San-mai. Jádro čepele je vyrobeno z tvrdé oceli SLD(Semi-Stainless Steel), a je potaženo měkčí nerezovou ocelí. SLD poskytuje ostré a dlouhotrvající ostří a dobře se brousí. Měkčí nerezová ocel působí jako polštář a chrání tvrdší ocel před poškozením. Navíc zjednodušuje její údržbu, protože zvyšuje odolnost nože vůči korozi. Rukojeť je vyrobena z antibakteriálního karbonizovaného kaštanového dřeva. Nůž je dodáván v krásném kartonovém obalu.
Nože Tadafusa jsou ideální pro náročné domácí kuchaře i profesionály. Série Hocho Kobo vznikla ve spolupráci s designérkou Fumie Shibata. Ta navrhla krásné a odolné nože vhodné na každodenní použití. Série získala ocenění Good-Design Award.
Detail
Výroba: Japonsko, Sanjo
Značka: Tadafusa
Model: Hocho Kobo Deba Small
Délka čepele: 105 mm
Typ čepele: jednostranně broušená
Tadafusa
Zakladatel Tadafusa - Torasaburo Sone - založil společnost Tadafusa v roce 1948. Společnost sídlí ve městě Sanjo v prefektuře Niigata. Kovářská tradice města sahá až do roku 1635, a dodnes je významným centrem kovářských továren a železářských podniků. Počátky společnosti jsou spjaty s výrobou srpů a krátkých mečů s využitím místních technik, postupem času se Tadafusa proslavila zejména rybářskými noži, kuchyňskými noži a noži na nudle soba. Nyní již třetí generace společnosti pod vedením Tadayukiho Soneho spojuje výrobu založenou na dlouholeté tradici se současnou estetikou a požadavky dnešní doby. Příkladem jsou spolupráce s průmyslovými designéry, jako je Fumie Shibata pro řadu Hocho Kobo a Yusuke Seki pro jejich lokální showroom nožů. Také díky tomu je Tadafusa držitelem řady ocenění Good-Design Awards.
Materiál
Třívrstvá ocel (SLD + nerezová ocel) a karbonizované kaštanové dřevo.
Polo-nerezová ocel SLD byla původně navržena společností Hitachi pro řezání jiných ocelí. SLD je tvrdá a dobře se brousí. Zachovává si ostrost stejně dlouho jako uhlíková ocel, ale mnohem lépe se udržuje. Nůž vyrobený z SLD však není zcela nerezový, takže se ujistěte, že jste jej po použití očistili a osušili - zejména pokud řežete něco kyselého. Antibakteriální karbonizované dřevo je dřevo, které bylo vykuřováno v peci, čímž se o krok přiblížilo dřevěnému uhlí. Toto dřevo nemá téměř žádnou vlhkost ani živiny, což znemožňuje bakteriím se uchytit a množit. Pokud by bylo zcela spáleno, změní se na dřevěné uhlí a zkřehne, ale protože je polo-karbonizované, zachovává si texturu samotného dřeva.
Údržba
Pokud chcete udržet své japonské nože v perfektním stavu, zde je několik must haves: Nože myjte ručně. Otřete suchým hadrem. Občas je potřete olejem na čepeli i rukojeti. Vyhněte se myčce na nádobí, která může způsobit poškození ostří a dřeva. Pravidelně ostřete nože na brusném kameni, ale pamatujte, že japonské nože mají jiný úhel ostří, a proto vyžadují speciální a jemnější brusné kameny. Používejte kvalitní prkénko na krájení. Uchovávejte nože na suchém místě, abyste zabránili oxidaci oceli. Pokud plánujete nože nepoužívat po delší dobu, ochraňte je proti korozi ostří pomocí oleje na bázi rostlinného oleje. Nepoužívejte ke krájení či sekání mražených výrobků nebo kostí. Čepel se může odštípnout nebo zlomit.
Odesíláme do 24 hodin
Odesíláme nejpozději následující pracovní den od objednání. Doručení do 2-4 pracovní dnů přes Zásilkovnu.Showroom v Praze
Objednaný nástroj si můžete vyzvednout ten samý den v našem vršovickém showroomu.Expresně po Praze
Váš nástroj doručíme do 2 hodin od objednání.Značky: Precizní japonské nože Tadafusa
Město Sanjo je proslulé jako "město kovářů" v Japonsku i mimo něj. Právě tady začal v roce 1948 odkaz značky Tadafusa a na pevných základech precizní nožířské práce stojí dodnes. Když si při myšlence na Japonsko vybavíte jedny z nejkvalitnějších nožů na světě, nebudete daleko od pravdy.Higonokami: Japonské nože s bohatou historií
V hlubokých kořenech japonského řemeslného dědictví se skrývá jedinečný kapesní nůž Higonokami. Jeho příběh sahá až do 19. století. Od té doby se stal symbolem japonské tradice a kultury, přežil obtíže válek a okupace, aby nakonec znovu získal svou popularitu mezi lidmi po celém světě.Značky: Nadčasové nože Pallarés Solsona
Katalánské nožířství nabízí nože s duší, které potěší i ty nejnáročnější z vás. Nadšencům do tradičních značek s dlouholetou historií rukodělné výroby při pohledu na jejich produkty srdce zaplesá radostí.Dílny: Nožířství Hanuljak Knives
Jeden je vyučený umělecký kovář, druhý umělecký truhlář. Dneska bratry Kamila a Michala najdete v jejich kovárně, kde se věnují výrobě ručně kovaných nožů. Rozpoznatelné jsou díky unikátní kresbě na čepeli, která vzniká vrstvením materiálů při výrobě damaškové oceli.Kenzan, ikebana a wabi sabi v reálnom živote
Nevie sa úplne, kto prišiel s technikou kenzan-ikebany ako prvý. Keď sa bavíme o histórii kenzanu, orientačne sa dostaneme niekde k roku 1915 ad. V literatúre sa spomína, že niekedy okolo roku 1914 ad.Značky: Kvalitní krejčovství v podání Merchant & Mills
Před více než desetiletím vznikla v Anglii značka Merchant & Mills stojící právě na těchto hodnotách, která se specializuje na výrobu ručních nástrojů pro krejčovství a distribuci pečlivě vybraných udržitelných látek pro zakázkovou výrobu.Product reel
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.
Zakladatel Tadafusa - Torasaburo Sone - založil společnost Tadafusa v roce 1948. Společnost sídlí ve městě Sanjo v prefektuře Niigata. Kovářská tradice města sahá až do roku 1635, a dodnes je významným centrem kovářských továren a železářských podniků. Počátky společnosti jsou spjaty s výrobou srpů a krátkých mečů s využitím místnich technik, postupem času se Tadafusa proslavila zejména rybářskými noži, kuchyňskými noži a noži na nudle soba. Nyní již třetí generace společnosti pod vedením Tadayukiho Soneho spojuje výrobu založenou na dlouholeté tradici se současnou estetikou a požadavky dnešní doby. Příkladem jsou spolupráce s průmyslovými designéry, jako je Fumie Shibata pro řadu Hocho Kobo a Yusuke Seki pro jejich lokální showroom nožů. Také díky tomu je Tadafusa držitelem řady ocenění Good-Design Awards.