Hocho Kobo Deba 150 Tadafusa
Kód: TT0268Související produkty
Japonský kuchyňský nůž ze série Hocho Kobo, navržen designérkou Fumie Shibata. Tradiční model Deba v menším provedení,...
Japonský kuchyňský nůž ze série Hocho Kobo, navržen designérkou Fumie Shibata. Tradiční model Yanagiba s dlouhou, jednostranně...
Detailní popis produktu
Nůž typu Deba je tradiční japonský nůž s jednostranně broušenou čepelí. Je to těžký, robustní nůž se silnou, širokou čepelí a špičatou špičkou. Jednostranný výbrus nabízí tenkou a super ostrou čepel. Zesílený hřbet navíc umožňuje řezat jemnější kosti a hlavy ryb, aniž by došlo k poškození čepele.
Nůž byl navržen pro filetování ryb a krájení vykostěného masa. Používá se k čištění, filetování a odřezávání hlav celých ryb, ale díky své pevnosti a hmotnosti se běžně používá i ke krájení jiného masa s malými kostmi nebo ke krájení středně tvrdých surovin, jako je dýně, které nelze krájet tenkou čepelí jiných japonských nožů. Jednostranná čepel je vždy přizpůsobena pouze pro pravou nebo levou ruku a vybízí uživatele, aby se s ní naučil správně zacházet, ať už při krájení nebo broušení. Poté se však odmění svou nekompromisní ostrostí.
Nůž je vyrobený z třívrstvé oceli - technika San-mai. Jádro čepele je vyrobeno z tvrdé oceli SLD(Semi-Stainless Steel), a je potaženo měkčí nerezovou ocelí. SLD poskytuje ostré a dlouhotrvající ostří a dobře se brousí. Měkčí nerezová ocel působí jako polštář a chrání tvrdší ocel před poškozením. Navíc zjednodušuje její údržbu, protože zvyšuje odolnost nože vůči korozi. Rukojeť je vyrobena z antibakteriálního karbonizovaného kaštanového dřeva.
Nože Tadafusa jsou ideální pro náročné domácí kuchaře i profesionály. Série Hocho Kobo vznikla ve spolupráci s designérkou Fumie Shibata. Ta navrhla krásné a odolné nože vhodné na každodenní použití. Série získala ocenění Good-Design Award.
Detail
Výroba: Japonsko, Sanjo
Značka: Tadafusa
Model: Hocho Kobo HK-5 Deba 150mm
Celková délka: 285 mm
Délka čepele: 150 mm
Výška čepele: 46 mm
Typ čepele: jednostranně broušená, vhodná pro praváky
Povrchová úprava čepele: Migaki - leštěná
Ocel: SLD + nerezová ocel
Tvrdost: 60 HRC
Tadafusa
Zakladatel Tadafusa - Torasaburo Sone - založil společnost Tadafusa v roce 1948. Společnost sídlí ve městě Sanjo v prefektuře Niigata. Kovářská tradice města sahá až do roku 1635, a dodnes je významným centrem kovářských továren a železářských podniků. Počátky společnosti jsou spjaty s výrobou srpů a krátkých mečů s využitím místních technik, postupem času se Tadafusa proslavila zejména rybářskými noži, kuchyňskými noži a noži na nudle soba. Nyní již třetí generace společnosti pod vedením Tadayukiho Soneho spojuje výrobu založenou na dlouholeté tradici se současnou estetikou a požadavky dnešní doby. Příkladem jsou spolupráce s průmyslovými designéry, jako je Fumie Shibata pro řadu Hocho Kobo a Yusuke Seki pro jejich lokální showroom nožů. Také díky tomu je Tadafusa držitelem řady ocenění Good-Design Awards.
Materiál
Třívrstvá ocel (SLD + nerezová ocel) a karbonizované kaštanové dřevo.
Polo-nerezová ocel SLD byla původně navržena společností Hitachi pro řezání jiných ocelí. SLD je tvrdá a dobře se brousí. Zachovává si ostrost stejně dlouho jako uhlíková ocel, ale mnohem lépe se udržuje.
Antibakteriální karbonizované dřevo je dřevo, které bylo vykuřováno v peci, čímž se o krok přiblížilo dřevěnému uhlí. Toto dřevo nemá téměř žádnou vlhkost ani živiny, což znemožňuje bakteriím se uchytit a množit. Pokud by bylo zcela spáleno, změní se na dřevěné uhlí a zkřehne, ale protože je polo-karbonizované, zachovává si texturu samotného dřeva.
Poznámka: Nůž je dodáván v krásném kartonovém obalu.
Údržba
Pokud chcete udržet své japonské nože v perfektním stavu, zde je několik must haves: Nože myjte ručně. Otřete suchým hadrem. Pravidelně je potírejte olejem na čepeli i rukojeti. Vyhněte se myčce na nádobí, která může způsobit poškození ostří.
Čepel tohoto nože je vyrobená z polo-nerezové oceli SLD. SLD je kompromisem mezi schopností uhlíkové oceli udržet hrany a odolností nerezové oceli vůči korozi. Tato ocel rezaví, pokud jí to dovolíte. Pro správnou péči je zásadní udržovat čepel po použití čistou a suchou, zejména pokud řežete něco kyselého. Pro zvýšení odolnosti můžete na čepel nanést tenkou vrstvu oleje - nejlépe lněného nebo kaméliového.
Nože pravidelně ostřete na brusném kameni, ale pamatujte, že japonské nože mají jiný úhel ostří, a proto vyžadují speciální a jemnější brusné kameny. U jednostranného nože se brousí hlavně ostrá část, z druhé strany se pouze odstraní otřepy na hraně.
Používejte kvalitní dřevěné prkénko na krájení. Uchovávejte nože na suchém místě, abyste zabránili oxidaci oceli. Nepoužívejte ke krájení či sekání mražených výrobků nebo tvrdých kostí. Čepel se může odštípnout nebo zlomit.
Odesíláme do 24 hodin
Odesíláme nejpozději následující pracovní den od objednání. Doručení do 2-4 pracovní dnů přes Zásilkovnu.Showroom v Praze
Objednaný nástroj si můžete vyzvednout ten samý den v našem vršovickém showroomu.Expresně po Praze
Váš nástroj doručíme do 2 hodin od objednání.Značky: Precizní japonské nože Tadafusa
Město Sanjo je proslulé jako "město kovářů" v Japonsku i mimo něj. Právě tady začal v roce 1948 odkaz značky Tadafusa..Dílny: Nožířství Hanuljak Knives
Jeden je vyučený umělecký kovář, druhý umělecký truhlář. Dneska bratry Kamila a Michala najdete v jejich kovárně, kde se věnují výrobě ručně kovaných nožů..Značky: Japonské kuchyňské nože Sakai Kikumori
Japonské nože jsou vždy sázka na jistotu. Pokud hledáte kuchyňské nástroje, které přesahují rámec funkčnosti, dřív..Japonský kuchyňský nůž ze série Hocho Kobo, navržen designérkou Fumie Shibata. Nepostradatelný model Santoku, vyrobený z oceli SLD s...
Japonský kuchyňský nůž ze série Hocho Kobo, navržen designérkou Fumie Shibata. Všestranný model Gyuto, vyrobený z oceli SLD s...
Japonský kuchyňský nůž, ručně kovaný ve městě Sanjo. Nepostradatelný model Santoku, vyrobený z uhlíkové oceli Aogami #2 s...
Product reel
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Zakladatel Tadafusa - Torasaburo Sone - založil společnost Tadafusa v roce 1948. Společnost sídlí ve městě Sanjo v prefektuře Niigata. Kovářská tradice města sahá až do roku 1635, a dodnes je významným centrem kovářských továren a železářských podniků. Počátky společnosti jsou spjaty s výrobou srpů a krátkých mečů s využitím místnich technik, postupem času se Tadafusa proslavila zejména rybářskými noži, kuchyňskými noži a noži na nudle soba. Nyní již třetí generace společnosti pod vedením Tadayukiho Soneho spojuje výrobu založenou na dlouholeté tradici se současnou estetikou a požadavky dnešní doby. Příkladem jsou spolupráce s průmyslovými designéry, jako je Fumie Shibata pro řadu Hocho Kobo a Yusuke Seki pro jejich lokální showroom nožů. Také díky tomu je Tadafusa držitelem řady ocenění Good-Design Awards.