Kuchyňský nůž Pallarés Solsona

Kód: TT0173
950 Kč
Skladem na showroomu
Možnosti doručení

Detailní informace

Detailní popis produktu

Tento kuchyňský nůž od Pallarés má čepel z nerezové oceli. Ideální pro každodenní použití, tento ostrý nůž má hladkou dřevěnou rukojeť, která je pohodlná na držení.Typický a nezaměnitelný katalánský tvar. Skvěle vyvážený, s zaoblenou zužující se rukojetí, která padne do ruky.  

Made in Spain

Značka: Pallarés Solsona 
Typ oceli: S.S., nerezová ocel, boxwood
Celková délka: 28cm

Výroba: Nožířství v Solsoně má dlouhou tradici sahající až do 16. století. Firma Pallarès, založená v roce 1917, je dnes posledním svědkem slavného průmyslu výroby nožů ve městě. Průmysl zažil svůj největší rozmach v 18. století, kdy ve městě existovalo 24 dílen, které byly součástí cechu svatého Eligia, patrona nožířů. Firma Pallarès byla založena bratry Lluísem a Carlesem Pallarèsem Canalem, kteří se brzy proslavili kvalitními noži, jež prodávali v regionu Solsonés, a také v provinciích Barcelona a Girona.

Údržba: Nože myjte ručně. Vyhněte se myčce na nádobí, která může způsobit poškození ostří a dřevěné rukojeti.

Kompletní informace o dopravě, platbě a doručení zboží ZDE.

 

Blog:  

Značky: Nadčasové nože Pallarés Solsona

02_tokyo_tools_pallares_solsona_nuz_na_jamon_wide_small

Kuchyňský nůž Pallarés Solsona

Odesíláme do 24 hodin

Odesíláme nejpozději následující pracovní den od objednání. Doručení do 2-4 pracovní dnů přes Zásilkovnu.
Kuchyňský nůž Pallarés Solsona

Showroom v Praze

Objednaný nástroj si můžete vyzvednout ten samý den v našem vršovickém showroomu.
Kuchyňský nůž Pallarés Solsona

Expresně po Praze

Váš nástroj doručíme do 2 hodin od objednání.
Kuchyňský nůž Pallarés Solsona

Značky: Nadčasové nože Pallarés Solsona

Katalánské nožířství nabízí nože s duší, které potěší i ty nejnáročnější z vás. Nadšencům do tradičních značek s dlouholetou historií rukodělné výroby při pohledu na jejich produkty srdce zaplesá radostí. A jaké že jsou hlavní rozdíly mezi nerezovou a uhlíkovou ocelí, ze které Pallarés Solsona své nadčasové kusy vyrábí? 
Kuchyňský nůž Pallarés Solsona

Ako správne uskladniť svoje pracovné nástroje

Pracovné nástroje predstavujú neoddeliteľnú súčasť nášho každodenného pracovného života, či ich už používame profesionálne, na remeselné práce, alebo na bežné domáce opravy. Správne skladovanie je kľúčové pre dlhodobé zachovanie ich funkčnosti a bezpečnosti. 
Kuchyňský nůž Pallarés Solsona

Higonokami: Japonské nože s bohatou historií

V hlubokých kořenech japonského řemeslného dědictví se skrývá jedinečný kapesní nůž Higonokami. Jeho příběh sahá až do 19. století. Od té doby se stal symbolem japonské tradice a kultury, přežil obtíže válek a okupace, aby nakonec znovu získal svou popularitu mezi lidmi po celém světě.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

01_tokyo_tools_pallares_solsona_small

Nožířství v Solsoně má dlouhou tradici sahající až do 16. století. Firma Pallarès, založená v roce 1917, je dnes posledním svědkem slavného průmyslu výroby nožů ve městě. Průmysl zažil svůj největší rozmach v 18. století, kdy ve městě existovalo 24 dílen, které byly součástí cechu svatého Eligia, patrona nožířů. Firma Pallarès byla založena bratry Lluísem a Carlesem Pallarèsem Canalem, kteří se brzy proslavili kvalitními noži, jež prodávali v regionu Solsonés, a také v provinciích Barcelona a Girona. V 60. letech 20. století se firma dostala do rukou bratrů Jesúse a Julia Pallarès Moncunilla, Lluísových dětí. To přineslo modernizaci firmy a rozšíření trhu po celém Španělsku. K polovině 80. let zbývaly pouze dvě nožířské dílny a na začátku 90. let fungovala už jen jedna - Cuchillería Pallarès. Na začátku nového století převzala vedení firmy třetí generace. Modernizace a adaptace na nové technologie pokračovaly a trh se rozšířil i do Francie, Švýcarska, Německa a několika jihoamerických zemí. Celou dobu své existence si Cuchillería Pallarès vybírala a stále vybírá materiály s cílem dosáhnout nejvyšší kvality, a jejím hlavním cílem je stále kvalita ostří, a proto jsou všechny nože broušeny ručně. I přes veškeré obtíže se Pallarès dokázal přizpůsobit proměnlivým časům, aniž by ztratil své kořeny v tradičním nožířském řemesle města Solsona.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz