Jak si užít svátky bez stresu a spěchu

Konec roku je časem radosti, pohody a spojení s blízkými. Ale přiznejme si to, někdy se mohou proměnit v chaotický kolotoč, kdy se snažíme stihnout všechno včas a přitom neztratit nervy. Pojďte se letos spolu s námi vyhnout stresu a prožijte svátky podle svých představ.

8christmas_tokyo_tools

Nespěchejte a za ničím se nehoňte, užijte si to

Zimní měsíce jsou jako krásná pohádka, kterou si chcete opravdu vychutnat, ale kdy se vám to naposledy skutečně povedlo? Nenuťte se do zbytečného spěchu a prožijte je podle svého. A co jako, že máte místo deseti druhů cukroví jen tři? Svět se nezboří ani když zapomenete vyvěsit světýlka kromě stromečku taky na okna a balkon. Pokud budete vy sami vystresovaní, pohodu o svátcích si neužijete vy ani okolí, přestože budou všechny dekorace perfektní. 

Nakupte dárky i zásoby včas, vyhněte se davům v obchodě

Plánování je klíč. Začněte tím, že nakoupíme dárky pro své nejbližší a zásoby dobrot včas. Vyhnete se tak nepříjemným frontám a prodírání se mezi davem v posledních dnech před svátky. Nákupy v klidu a bez spěchu vám umožní vybrat to nejlepší bez zbytečného tlaku.

9christmas_tokyo_tools

Nenechte se strhnout davem, vše udělejte ve svém vlastním tempu

Když si představíme dokonalou vánoční pohodu, často se nám vybaví obrázky z vyšperkovaných časopisů, pohádkových filmů a pinterestových nástěnek. Ale to, co je skutečně důležité, je to, jak si svátky chcete užít vy sami. Udělejte si vše podle sebe – pokud máte raději objevování nových chutí než tradiční pečení, pokud vás baví se v krásném počasí procházet po zasněžených horách místo shánění ozdob v nákupních centrech, jděte za tím.

Udělejte si vše podle sebe, nenechte se strhnout trendy

V době sociálních sítí a reklam se můžete snadno nechat unést davem a snažit se napodobit všechny trendy, které na vás vytrvale cíli. Co kdybyste si letos řekli, že uděláte vše ve svém vlastním rytmu a podle vlastních představ? Nechte se inspirovat, ale zůstaňte sami sebou a dělejte jen to, co máte opravdu rádi.

2christmas_tokyo_tools

Dělejte, co máte rádi, bez ohledu na ostatní

Největším dárkem, který sami sobě můžete nadělit, je dát si volno od toho, co od vás očekávají ostatní. Ať už jde o dokonale ozdobený stromeček nebo čerstvě upečenou vánočku na kuchyňské lince. Dejte si svolení dělat to, co vás naplňuje a těší, ať už je to tradiční nebo ne. 


 Pokud si nevíte rady s výběrem dárků, prozkoumejte naše další články plné tipů na nejlepší vánoční dárky pro…
✏️…kreativní duše
🛠️…zručné nadšence
🪴…pěstitele
🎒…dobrodruhy

 

 




Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz