Kiritsuke Bunka 165 Akihito Fujiwara

Kód: TT0092
6 190 Kč 5 115,70 Kč bez DPH
Vyprodáno
Možnosti doručení
Položka byla vyprodána…

Detailní informace

Detailní popis produktu

Profesionální japonský nůž Kiritsuke Bunka 165 Akihito Fujiwara

Japonský nůž Bunka 165 Akihito Fujiwara je ručně kovaný v Miki, Japonsku. Tento nůž kombinuje prvky Kiritsuke a Bunka. Vyroben z Aogami Silver, uhlíkové oceli s jemnou strukturou, nabízí Bunka 165 ostré a trvanlivé ostří. Je ideální pro krájení, dělení zeleniny a filetování masa, díky své širší čepeli a preciznímu zpracování. Rukojeť z dubového dřeva zajišťuje pohodlný úchop. Pro zachování kvality nože je doporučeno ruční mytí a pravidelné ostření. Dodává se v originálním zdobeném balení, což z něj činí perfektní dárek pro každého kuchaře.

Detail

Výroba: Japonsko, Miki
Značka: Okeya Hamonois - Akihito Fujiwara
Model: Bunka
Délka čepele: 165 mm
Povrchová úprava čepele: Kurouchi
Typ čepele: oboustranně broušená
Ocel: Aogami Blue Super
Tvrdost: 64 HRC

Výrobce

Okeya je japonská rodinná značka nožů s tradicí sahající do roku 1927, kdy byla založena ve městě Miki v prefektuře Hyōgo. Původně se specializovala na výrobu malých tradičních nožů (kogatana), pod vedením kováře čtvrté generace Akihita Fujiwary rozšířila svůj sortiment o vysoce kvalitní kuchyňské nože. Fujiwara pokračuje v odkazu rodinného řemesla s důrazem na precizní ruční výrobu a moderní design. Značka spojuje tradiční techniky s pokročilými materiály, nabízí nože z nerezových ocelí jako Ginsan nebo VG‑10 i prémiové modely z damaškové oceli.

JP Okeya Co., Ltd., Miki City, Hyogo Prefecture CZ Tokyo Tools s.r.o., Slovinská 652/19, Praha 10, 10100, CZ, 773707811, info@tokyotools.cz

Materiál

Aogami-Super je je jednou z nejlepších japonských uhlíkových ocelí. Aogami Super patří mezi tzv. "blue steely" (modré oceli), což znamená, že obsahuje malé množství chromu a molybdenu a vysoké množství uhlíku a wolframu. Má velmi jemnou strukturu, což umožňuje vytvořit velmi ostré a trvanlivé ostří, ale je také schopna dosáhnout vysoké tvrdosti, aniž by byla křehká. Proto mnoho nadšenců do nožů hodnotí Aogami Super jako jednu z nejlepších vysokouhlíkových ocelí na světě. Kurouchi je povrchová úprava, která vzniká jako vedlejší produkt kování nože, říká se jí také kovářská šupina. Jde o povlak oxidu, který se tvoří na železe zahřátém na vyšší teplotu. Kurouchi se používáním pomalu opotřebovává, zejména v místech, kde je nůž nejvíce používán a kde se ho nejvíce dotýkáte. Je proto skvělou volbou pro lidi, kteří chtějí vidět, jak jejich nůž v průběhu času stárne a mají rádi nože s charakterem. Kurouchi také poskytuje bariéru proti vlhkosti, která může pomoci zpomalit a předcházet tvorbě rzi na noži.
Rukojeť je z ořechového dřeva.

Poznámka: Dodáváno v originálním zdobeném balení.

Údržba

Pokud chcete udržet své japonské nože v perfektním stavu, zde je několik must haves: Nože myjte ručně. Otřete suchým hadrem. Pravidelně je potírejte olejem na čepeli i rukojeti. Vyhněte se myčce na nádobí, která může způsobit poškození ostří. Ocel s vyšším podílem uhlíku nabízí vyšší ostrost, snazší broušení, avšak vyžaduje oproti nerezu větší péči. Nůž je potřeba průběžně olejovat a to nejlépe již před prvním použitím. Čepel z uhlíkové oceli udržujte po použití čistou a suchou. Po vyčištění naneste tenkou vrstvu oleje - nejlépe lněného nebo kaméliového. Pravidelně ostřete nože na brusném kameni, ale pamatujte, že japonské nože mají jiný úhel ostří, a proto vyžadují speciální a jemnější brusné kameny. Používejte kvalitní prkénko na krájení. Uchovávejte nože na suchém místě, abyste zabránili oxidaci oceli. Nepoužívejte ke krájení či sekání mražených výrobků nebo kostí. Čepel se může odštípnout nebo zlomit.

Kiritsuke Bunka 165 Akihito Fujiwara

Ocel. Ticho. Respekt.

Japonská kultura klade důraz na funkčnost do té míry, že vnímá věci, určené pouze k jednomu účelu jako dokonalé.
Kiritsuke Bunka 165 Akihito Fujiwara

Značky: Shizu Hamono

Shizu Hamono je značka japonských nožů zakořeněná v  staleté kovářské tradici města Seki, známého jako „Město mečů“. 
Kiritsuke Bunka 165 Akihito Fujiwara

Značky: Sakai Kikumori

Pokud hledáte kuchyňské nástroje, které přesahují rámec funkčnosti, dřív nebo později narazíte na nožíře právě v Japonsku.

Product reel

Product reel

Product reel

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola

OKEYA_BRAND-SLIMOkeya je japonská rodinná značka nožů s tradicí sahající do roku 1927, kdy byla založena ve městě Miki v prefektuře Hyōgo. Značka spojuje tradiční techniky s pokročilými materiály, nabízí nože z nerezových ocelí jako Ginsan nebo VG‑10 i prémiové modely z damaškové oceli.

 

Výrobní společnost : Fujiwara Knives, Okeya
Adresa : https://www.instagram.com/4th.okeya_akihito/
Zástupce výrobce v EU : Tokyo Tools s.r.o.
Adresa zástupce v EU : Slovinská 652/19, Praha 10, 10100, Česká republika
E-mail zástupce v EU : info@tokyotools.cz
Vytvořil Shoptet | Design Shoptak.cz