Sujihiki NDH 240 Sakai Kikumori

Kód: TT0418_2 TT0418_1 Zvolte variantu
New Item
5 590 Kč 5 990 Kč od 5 590 Kč
Skladem Skladem Zvolte variantu
Rukojeť
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Možnosti doručení

Japonský kuchyňský nůž ručně kovaný ve městě Sakai. Porcovací model Sujihiki, vynikající na krájení tenkých rovných plátků masa a ryb. Čepel z damaškové oceli s povrchovou úpravou Tsuchime a dubová rukojeť. 

Detailní informace

Winter Update

Detailní popis produktu

Japonský nůž Sujihiki NDH od Sakai Kikumori je kvalitní kuchyňský nástroj, který je ručně kovaný ve městě Sakai, v Japonsku. Kikumori nože mají úžasnou ostrost, která je kultivována těmi nejlepšími řemeslníky v průběhu celého výrobního procesu, od kování až po broušení.

Sujihiki je japonský porcovací nůž s oboustranně broušenou čepelí. Jeho dlouhá a tenká čepel je určena k rozříznutí suroviny jedním pohybem. Na rozdíl od tradičního jednostranného nože Yanagiba se Sujihiki jednodušeji ovládá a nabízí univerzálnější použití. Je vynikající na krájení tenkých rovných plátků masa a ryb. Díky svému jehlovitému tvaru je ideální pro snadné proniknutí pod velké kusy masa, jako je hřbet nebo vepřová panenka, a odstranění nežádoucího tuku nebo pojivové tkáně. Jeho délka velmi snadno projde i těmi největšími kusy na jeden tah. Malá výška čepele mu umožňuje při práci měnit směr, což je ideální při krájení kolem kostí. 

Model NDH má čepel z nerezové oceli AUS-10 vytvořené kovářským svařováním, kde se spojí několik plátů oceli z různými vlastnostmi, kolem ocelového jádra. Vrstvením a skládáním jednotlivých vrstev vzniká kresba na noži, která tzv. damaškové oceli dodává její nezaměnitelnou podobu. Čepel je dále povrchově upravená technikou Tsuchime - tedy ručně tepána do specifického vzoru. 


Detail

Výroba: Japonsko, Sakai
Značka: Sakai Kikumori
Model: Sujihiki NDH
Délka celkem: 390 mm
Délka čepele: 240 mm
Povrchová úprava čepele: Tsuchime Damascus
Typ čepele: oboustranně broušená
Ocel: nerezová ocel AUS-10
Tvrdost: 58-60 HRC

 

Sakai Kikumori 

Sakai v japonské Ósace je již více než 600 let prosperujícím centrem výroby japonských nožů. Sakai Kikumori je velkoobchodník a prodává nože od řady tradičních kovářů, brusičů, výrobců rukojetí a malých továren v Sakai. Společnost byla založená v roce 1926 v centru starého města a dodnes spolupracuje s těmi nejzkušenějšími řemeslníky v oblasti. Již téměř 100 let prodává nože, které těší domácí kuchaře a uspokojují oko i těch nejkritičtějších profesionálů. Kikumori nabízí širokou škálu kuchařských nožů a spolu s lokálními řemeslníky vytváří brilantní výrobky, které nejsou nikde jinde k dostání. Jedná se o tradiční, vysoce kvalitní nože se skvělou ostrostí a propracovaným designem. 

 

Materiál

Čepel z nerezové oceli AUS-10 je vytvořena kovářským svařováním, kde se spojí několik plátů oceli z různými vlastnostmi, kolem ocelového jádra. Vrstvením a skládáním jednotlivých vrstev vzniká kresba na noži, která tzv. damaškové oceli dodává její nezaměnitelnou podobu.

Ocel AUS-10 je japonská nerezová ocel se zvýšeným obsahem uhlíku. Značné množství tohoto prvku zaručuje snadné broušení a tvrdost nad 60 HRC. AUS-10 má skvělou retenci ostří, houževnatost, odolnost proti korozi a opotřebení. Nože z této oceli se velmi dobře brousí a dosahují vynikajícího ostří. 

Čepel má také povrchovou úpravu Tsuchime a je ručně tepána. Na čepeli je vytvořen specifický reliéf, který vzniká za použití raznic. 

Tradiční oktagonová rukojeť je z dubového dřeva.

Poznámka: Dodáváno v originálním balení.

Údržba

Pokud chcete udržet své japonské nože v perfektním stavu, zde je několik must haves: Nože myjte ručně. Otřete suchým hadrem. Vyhněte se myčce na nádobí, která může způsobit poškození ostří.

Čepel tohoto nože je vyrobená z nerezové oceli a proto nevyžaduje tolik péče. Přesto je důležité udržovat čepel po použití čistou a suchou. Pro obnovení vzhledu lze čepel i rukojeť potřít olejem - nejlépe lněným nebo kaméliovým.

Nůž pravidelně ostřete na brusném kameni, ale pamatujte, že japonské nože mají jiný úhel ostří, a proto vyžadují speciální a jemnější brusné kameny. Používejte kvalitní dřevěné prkénko na krájení. Uchovávejte nože na suchém místě, abyste zabránili oxidaci oceli. Nepoužívejte ke krájení či sekání mražených výrobků nebo kostí. Čepel se může odštípnout nebo zlomit.




Sujihiki NDH 240 Sakai Kikumori

Odesíláme do 24 hodin

Odesíláme nejpozději následující pracovní den od objednání. Doručení do 2-4 pracovní dnů přes Zásilkovnu.
Sujihiki NDH 240 Sakai Kikumori

Showroom v Praze

Objednaný nástroj si můžete vyzvednout ten samý den v našem vršovickém showroomu.
Sujihiki NDH 240 Sakai Kikumori

Expresně po Praze

Váš nástroj doručíme do 2 hodin od objednání.
Sujihiki NDH 240 Sakai Kikumori

Značky: Precizní japonské nože Tadafusa

Město Sanjo je proslulé jako "město kovářů" v Japonsku i mimo něj. Právě tady začal v roce 1948 odkaz značky Tadafusa..
Sujihiki NDH 240 Sakai Kikumori

Dílny: Nožířství Hanuljak Knives

Jeden je vyučený umělecký kovář, druhý umělecký truhlář. Dneska bratry Kamila a Michala najdete v jejich kovárně, kde se věnují výrobě ručně kovaných nožů..
Sujihiki NDH 240 Sakai Kikumori

Značky: Japonské kuchyňské nože Sakai Kikumori

Japonské nože jsou vždy sázka na jistotu. Pokud hledáte kuchyňské nástroje, které přesahují rámec funkčnosti, dřív..

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

KIKUMORI_BRAND-SLIM

Sakai Kikumori, založená v roce 1926, navazuje na 600letou tradici města Sakai jakožto centra výroby tradičních japonských nožů. Ve spolupráci s nejlepšími kováři, brusiči a malými dílnami v Sakai nabízí širokou škálu nožů, které spojují tradiční řemeslné zpracování s moderními designy a materiály ovlivněnými západním stylem. Již téměř 100 let prodává nože, které těší domácí kuchaře a uspokojují oko i těch nejkritičtějších profesionálů. Jedná se o tradiční, vysoce kvalitní nože se skvělou ostrostí a propracovaným designem.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz