Polished Santoku 165 SLD Tadafusa

Kód: TT0430
Polonerezová Ocel (SLD)
2 790 Kč
Skladem
Možnosti doručení

Japonský kuchyňský nůž, ručně kovaný ve městě Sanjo. Nepostradatelný model Santoku, vyrobený z oceli SLD s nerezovým opláštěním a rukojetí z karbonizovaného kaštanového dřeva. 

Detailní informace

Detailní popis produktu

Polished Santoku 165 SLD Tadafusa

Nůž Santoku od Tadafusa je ručně kovaný ve městě Tsubame-Sanjo, které se pyšní bohatou kovářskou tradicí. Tadafusa mistrně spojuje desítky let zkušeností s moderní estetikou a vysokou funkčností. Název „Santoku“ znamená „tři kvality“ a odkazuje na maso, ryby a zeleninu nebo na krájení, drcení a nabírání. Krátká až středně dlouhá čepel se širokým profilem a zaoblenou špičkou zajišťuje snadnou ovladatelnost, díky čemuž je nůž ideální i pro začátečníky. Čepel je vyrobena tradiční technikou San-mai s jádrem z polo-nerezové oceli SLD (Semi-Stainless Steel). SLD si výjimečně dobře drží ostří, zároveň se ale snadno brousí a ostří. Je odolnější než většina uhlíkových ocelí a má navíc tu výhodu, že je relativně nerezová. Časem sice pomalu oxiduje a tmavne, ale při správné péči se nemusíte obávat rzi. Rukojeť z kaštanového dřeva byla upravena procesem zuhelnatění, díky čemuž je voděodolná a antibakteriální. Její elegantní oválný tvar spolu s odolnou čepelí z SLD vytváří ostrý, pohodlný nůž, lehký jako pírko, ideální pro každodenní vaření. 

Detail

Výroba: Japonsko, Sanjo
Značka: Tadafusa
Model: Polished Santoku 165 S-41
Délka celkem: 305 mm
Délka čepele: 165 mm
Výška čepele: 48 mm
Typ čepele: oboustranně broušená
Povrchová úprava čepele: Migaki - leštěná
Ocel: SLD + nerezová ocel
Tvrdost: 62 HRC

Výrobce

Zakladatel Tadafusa - Torasaburo Sone - založil svou společnost v roce 1948. Tadafusa sídlí ve městě Sanjo v prefektuře Niigata a spojuje výrobu založenou na dlouholeté tradici se současnou estetikou a požadavky dnešní doby. Pravidelně spolupracuje se současnými průmyslovými designéry a je držitelem řady ocenění Good-Design Awards. Tadafusa se zaměřuje na tradiční ruční výrobu s důrazem na dostupnost, a proto patří jejich nože mezi cenově přívětivější ručně vyráběné kousky z Japonska. Specifické zpracování materiálů může přinášet drobné nepřesnosti, které jsou přirozeným znakem značky a dodávají nožům osobitý charakter. Podobně jako u značky Kaji-Bei, jejíž styl působí až rustikálně s viditelnými stopami ruční práce (odřeniny, vrypy od brusky či výrazná kresba dřeva), jsme si i u Tadafusa postupně oblíbili jejich ostrost, svižnost a jedinečný vzhled.

JP Tadafusa co., Ltd., 27-16 Higashihonjoji, Sanjo-city, Niigata, 955-0823, +81-256-32-218, info@tadafusa.com CZ Tokyo Tools s.r.o., Slovinská 652/19, Praha 10, 10100, CZ, 773707811, info@tokyotools.cz

Materiál

Nůž má čepel z třívrstvé oceli (SLD + nerezová ocel). Polo-nerezová ocel SLD byla původně navržena společností Hitachi pro řezání jiných ocelí. SLD je tvrdá a dobře se brousí. Zachovává si ostrost stejně dlouho jako uhlíková ocel, ale mnohem lépe se udržuje.
Oválná rukojeť je z karbonizovaného kaštanového dřeva s plastovým kroužkem. Antibakteriální karbonizované dřevo je dřevo, které bylo vykuřováno v peci, čímž se o krok přiblížilo dřevěnému uhlí. Toto dřevo nemá téměř žádnou vlhkost ani živiny, což znemožňuje bakteriím se uchytit a množit. 

Poznámka: Dodáváno v originálním balení.

Údržba

Pokud chcete udržet své japonské nože v perfektním stavu, zde je několik must haves: Nože myjte ručně. Otřete suchým hadrem. Pravidelně je potírejte olejem na čepeli i rukojeti. Vyhněte se myčce na nádobí, která může způsobit poškození ostří. Čepel tohoto nože je vyrobená z polo-nerezové oceli SLD. SLD je kompromisem mezi schopností uhlíkové oceli udržet hrany a odolností nerezové oceli vůči korozi. Tato ocel rezaví, pokud jí to dovolíte. Pro správnou péči je zásadní udržovat čepel po použití čistou a suchou, zejména pokud řežete něco kyselého. Pro zvýšení odolnosti můžete na čepel nanést tenkou vrstvu oleje - nejlépe lněného nebo kaméliového. Nože pravidelně ostřete na brusném kameni, ale pamatujte, že japonské nože mají jiný úhel ostří, a proto vyžadují speciální a jemnější brusné kameny. U jednostranného nože se brousí hlavně ostrá část, z druhé strany se pouze odstraní otřepy na hraně. Používejte kvalitní dřevěné prkénko na krájení. Uchovávejte nože na suchém místě, abyste zabránili oxidaci oceli. Nepoužívejte ke krájení či sekání mražených výrobků nebo kostí. Čepel se může odštípnout nebo zlomit.

Polished Santoku 165 SLD Tadafusa

Ocel. Ticho. Respekt.

Japonská kultura klade důraz na funkčnost do té míry, že vnímá věci, určené pouze k jednomu účelu jako dokonalé.
Polished Santoku 165 SLD Tadafusa

Značky: Shizu Hamono

Shizu Hamono je značka japonských nožů zakořeněná v  staleté kovářské tradici města Seki, známého jako „Město mečů“. 
Polished Santoku 165 SLD Tadafusa

Značky: Sakai Kikumori

Pokud hledáte kuchyňské nástroje, které přesahují rámec funkčnosti, dřív nebo později narazíte na nožíře právě v Japonsku.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola

TADAFUSA_BRAND-SLIM

Zakladatel Tadafusa - Torasaburo Sone - založil svou společnost v roce 1948. Tadafusa sídlí ve městě Sanjo v prefektuře Niigata. Nyní již třetí generace společnosti pod vedením Tadayukiho Soneho spojuje výrobu založenou na dlouholeté tradici se současnou estetikou a požadavky dnešní doby. Příkladem jsou spolupráce s průmyslovými designéry, jako je Fumie Shibata pro řadu Hocho Kobo a Yusuke Seki pro jejich lokální showroom nožů. Také díky tomu je Tadafusa držitelem řady ocenění Good-Design Awards. 



Vytvořil Shoptet | Design Shoptak.cz