Polished Santoku 165 SLD Tadafusa
Kód: TT0430Související produkty

Nepostradatelný japonský nůž Santoku pro rychlé a efektivní krájení. Čepel má speciálně navržené hluboké...

Japonský kuchyňský nůž ze série Hocho Kobo, navržen designérkou Fumie Shibata. Tradiční model Deba se silnou, širokou čepelí a...

Syntetický vodní brusný kámen vyrobený v japonské Ósace. Ideální pro většinu broušených čepelí, jako jsou kuchyňské nože, hoblíky, sekery, dláta, zahradnické nůžky a další.

Vysoce rafinovaný kaméliový olej (Tsubaki) z Japonska chrání ocelové nože před rzí a oxidací, je bez zápachu a...

Toyo Steel, japonský výrobce, představuje ocelový tool box s nadčasovým designem, který kombinuje funkčnost a estetiku. Model T-320 je...
Detailní popis produktu
Polished Santoku 165 SLD Tadafusa
Santoku od Tadafusa je ručně kovaný ve městě Tsubame-Sanjo, které se pyšní bohatou kovářskou tradicí. Tadafusa mistrně spojuje desítky let zkušeností s moderní estetikou a vysokou funkčností. Název „Santoku“ znamená „tři kvality“ a odkazuje na maso, ryby a zeleninu nebo na krájení, drcení a nabírání. Krátká až středně dlouhá čepel se širokým profilem a zaoblenou špičkou zajišťuje snadnou ovladatelnost, díky čemuž je nůž ideální i pro začátečníky. Čepel je vyrobena tradiční technikou San-mai z třívrstvé oceli. Tvrdé jádro z SLD (Semi-Stainless Steel) poskytuje mimořádně ostré a dlouhotrvající ostří, zatímco měkčí nerezové opláštění chrání čepel před poškozením a usnadňuje údržbu díky zvýšené odolnosti proti korozi. Rukojeť z antibakteriálního karbonizovaného kaštanového dřeva je odolná, pohodlná a esteticky ladí s elegantním designem nože.
Detail
Výroba: Japonsko, Sanjo
Značka: Tadafusa
Model: Polished Santoku 165 S-41
Délka celkem: 305 mm
Délka čepele: 165 mm
Výška čepele: 48 mm
Typ čepele: oboustranně broušená
Povrchová úprava čepele: Migaki - leštěná
Ocel: SLD + nerezová ocel
Tvrdost: 62 HRC
Výrobce
Zakladatel Tadafusa - Torasaburo Sone - založil společnost Tadafusa v roce 1948. Společnost sídlí ve městě Sanjo v prefektuře Niigata. Kovářská tradice města sahá až do roku 1635, a dodnes je významným centrem kovářských továren a železářských podniků. Počátky společnosti jsou spjaty s výrobou srpů a krátkých mečů s využitím místních technik, postupem času se Tadafusa proslavila zejména rybářskými noži, kuchyňskými noži a noži na nudle soba. Nyní již třetí generace společnosti pod vedením Tadayukiho Soneho spojuje výrobu založenou na dlouholeté tradici se současnou estetikou a požadavky dnešní doby. Příkladem jsou spolupráce s průmyslovými designéry, jako je Fumie Shibata pro řadu Hocho Kobo a Yusuke Seki pro jejich lokální showroom nožů. Také díky tomu je Tadafusa držitelem řady ocenění Good-Design Awards.
Materiál
Jádro čepele je z vyrobeno z modré oceli tzv. Blue Steel. Jedná se o japonskou vysoce kvalitní uhlíkovou ocel, odolnou a snadno brousitelnou. Jádro je vloženo mezi dvě vrstvy měkkého železa, díky čemuž je čepel pružnější a méně náchylná ke zlomení. Střenka je ručně ohýbaná mosaz. Na obou částech se objevuje používáním a léty příjemná přirozená patina.
Poznámka: Dodáváno v originálním zdobeném balení.
Údržba
Pokud chcete udržet své japonské nože v perfektním stavu, zde je několik must haves: Nože myjte ručně. Otřete suchým hadrem. Pravidelně je potírejte olejem na čepeli i rukojeti. Vyhněte se myčce na nádobí, která může způsobit poškození ostří. Čepel tohoto nože je vyrobená z polo-nerezové oceli SLD. SLD je kompromisem mezi schopností uhlíkové oceli udržet hrany a odolností nerezové oceli vůči korozi. Tato ocel rezaví, pokud jí to dovolíte. Pro správnou péči je zásadní udržovat čepel po použití čistou a suchou, zejména pokud řežete něco kyselého. Pro zvýšení odolnosti můžete na čepel nanést tenkou vrstvu oleje - nejlépe lněného nebo kaméliového. Nože pravidelně ostřete na brusném kameni, ale pamatujte, že japonské nože mají jiný úhel ostří, a proto vyžadují speciální a jemnější brusné kameny. U jednostranného nože se brousí hlavně ostrá část, z druhé strany se pouze odstraní otřepy na hraně. Používejte kvalitní dřevěné prkénko na krájení. Uchovávejte nože na suchém místě, abyste zabránili oxidaci oceli. Nepoužívejte ke krájení či sekání mražených výrobků nebo kostí. Čepel se může odštípnout nebo zlomit.

Ocel. Ticho. Respekt.
Japonská kultura klade důraz na funkčnost do té míry, že vnímá věci, určené pouze k jednomu účelu jako dokonalé.
Značky: Shizu Hamono
Shizu Hamono je značka japonských nožů zakořeněná v staleté kovářské tradici města Seki, známého jako „Město mečů“.
Značky: Sakai Kikumori
Pokud hledáte kuchyňské nástroje, které přesahují rámec funkčnosti, dřív nebo později narazíte na nožíře právě v Japonsku.
Japonský kuchyňský nůž, ručně kovaný ve městě Sanjo. Nepostradatelný model Santoku, vyrobený z uhlíkové oceli Aogami #2 s...

Japonský kuchyňský nůž, ručně kovaný ve městě Sanjo. Nepostradatelný model Santoku, vyrobený z uhlíkové oceli Aogami #2 s...

Japonský kuchyňský nůž, ručně kovaný ve městě Sanjo. Nepostradatelný model Santoku, vyrobený z uhlíkové oceli Aogami #2 s...

Japonský kuchyňský nůž ze série Hocho Kobo, navržen designérkou Fumie Shibata. Nepostradatelný model Santoku, vyrobený z oceli SLD s...

Japonský kuchyňský nůž ze série Hocho Kobo, navržen designérkou Fumie Shibata. Všestranný model Gyuto, vyrobený z oceli SLD s...
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Zakladatel Tadafusa - Torasaburo Sone - založil společnost Tadafusa v roce 1948. Společnost sídlí ve městě Sanjo v prefektuře Niigata. Kovářská tradice města sahá až do roku 1635, a dodnes je významným centrem kovářských továren a železářských podniků. Počátky společnosti jsou spjaty s výrobou srpů a krátkých mečů s využitím místnich technik, postupem času se Tadafusa proslavila zejména rybářskými noži, kuchyňskými noži a noži na nudle soba. Nyní již třetí generace společnosti pod vedením Tadayukiho Soneho spojuje výrobu založenou na dlouholeté tradici se současnou estetikou a požadavky dnešní doby. Příkladem jsou spolupráce s průmyslovými designéry, jako je Fumie Shibata pro řadu Hocho Kobo a Yusuke Seki pro jejich lokální showroom nožů. Také díky tomu je Tadafusa držitelem řady ocenění Good-Design Awards.