Morinoki nůž na tvrdý sýr Shizu Hamono

Kód: TT0504
New Arrival
Značka: Shizu Hamono
650 Kč 537,19 Kč bez DPH
Vyprodáno
Možnosti doručení
Položka byla vyprodána…

Japonský nůž na tvrdý sýr ze série Morinoki, vyrábí Shizu Hamono se sídlem v kovářském městě Seki. Malá, robustní čepel je vyrobena z nerezové oceli, doplněna rukojetí z japonského jilmu. 

Detailní informace

Detailní popis produktu

Jednoduchý a všestranný nůž od Shizu Hamono, vyrobený z nerezové oceli a japonského jilmu. Malá, robustní čepel je ideální především na krájení tvrdých sýrů, jako je parmezán nebo pecorino. Díky svému tvaru však skvěle poslouží i jako nůž na máslo. Kompaktní rozměry zajišťují přesné a bezpečné porcování.

Morinoki je řada kuchyňských nožů a nástrojů pro každodenní použití, která se vyznačuje jednoduchým, a přesto promyšleným designem. Čepele z nerezové oceli nabízí trvanlivost a snadnou údržbu. Nože z této série jsou lehké, funkční a mají osobitý tvar. Zvláštní pozornost byla věnována originálním hranatým rukojetím z japonského jilmu, které nožům dodávají příjemný, rustikální vzhled. Tato řada je ideální pro kuchaře všech úrovní, kteří hledají spolehlivý nůž, jenž nemusí moc hýčkat. 

Detail

Výroba: Japonsko, Seki
Značka: Shizu Hamono
Model: Morinoki Cheese Knife Hard  
Délka celkem: 170 mm
Délka rukojeti: 105 mm
Délka čepele: 65 mm
Hmotnost: 56 g
Ocel: nerezová ocel 

Shizu Hamono

Shizu Hamono je rodinná společnost založená v roce 1980, která navazuje na bohatou tradici nožířského řemesla ve městě Seki v japonské prefektuře Gifu. S hrdostí na své dědictví nese jméno inspirované mistrem řemesla Saburo Sizu z období Edo. V Shizu se zavázali vyrábět nože, které splňují nejvyšší standardy kvality a řemeslného zpracování. Jejich originální série Yuri, Yamato a Morinoki jsou navržené s důrazem na snadné použití a pohodlí při práci. Do výroby vkládají velké úsilí a věří, že jejich nože pomáhají lidem užívat si vaření naplno.

Materiál

Čepel je vyrobena z nerezové oceli DSR1k6, rukojeť je ze dřeva Zelkova - japonský jilm. 

Poznámka: Nůž je dodáván v originální kartonové krabičce. 

Údržba

Vyhněte se myčce na nádobí, která může způsobit poškození ostří a dřevěné rukojeti. Myjte pouze v ruce s jemným mycím prostředkem a po použití dobře vysušte. Uchovávejte na suchém místě, abyste zabránili oxidaci oceli. 

Čepel je vyrobená z nerezové oceli a proto nevyžaduje tolik péče. Přesto je důležité udržovat čepel po použití čistou a suchou. Pro obnovení vzhledu lze čepel i rukojeť potřít olejem - nejlépe lněným nebo kaméliovým

Morinoki nůž na tvrdý sýr Shizu Hamono

Značky: Precizní japonské nože Tadafusa

Město Sanjo je proslulé jako "město kovářů" v Japonsku i mimo něj. Právě tady začal v roce 1948 odkaz značky Tadafusa..
Morinoki nůž na tvrdý sýr Shizu Hamono

Misuzu Hamono: Všestranné nože sloužící po generace

Malebné městečko Miki se nachází v historické prefektuře Hjógo. Je známé jako nejstarší "město kovářů" a dodnes..
Morinoki nůž na tvrdý sýr Shizu Hamono

Značky: Japonské kuchyňské nože Sakai Kikumori

Japonské nože jsou vždy sázka na jistotu. Pokud hledáte kuchyňské nástroje, které přesahují rámec funkčnosti, dřív..

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola

SHIZU-HAMONO_BRAND-SLIM

Shizu Hamono je japonská značka nožů, která vychází z staleté kovářské tradice města Seki, známého jako „Město mečů“. Přestože byla společnost oficiálně založena v roce 1980, její zakladatel Masami Horibe začal s výrobou nožů již v roce 1959 - čímž pokračoval v odkazu řemeslného mistrovství sahajícího více než 700 let do minulosti. Název „Shizu“ vzdává hold legendárnímu mečíři Saburo Shizu a uctívá tak historické a řemeslné dědictví tohoto regionu.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptak.cz