Hocho Kobo Santoku 170 Tadafusa
Kód: TT0427Související produkty

Nepostradatelný japonský nůž Santoku pro rychlé a efektivní krájení. Čepel má speciálně navržené hluboké...

Syntetický vodní brusný kámen vyrobený v japonské Ósace. Ideální pro většinu broušených čepelí, jako jsou kuchyňské nože, hoblíky, sekery, dláta, zahradnické nůžky a další.

Japonský kuchyňský nůž ručně kovaný ve městě Sakai. Nepostradatelný model Santoku s povrchovou úpravou Tsuchime a dubovou rukojetí.
Detailní popis produktu
Hocho Kobo Santoku 170 Tadafusa
Série nožů Hocho Kobo jenž získala ocenění Good-Design Award, je ideální pro náročné domácí kuchaře i profesionály. Vznikla ve spolupráci s designérkou Fumie Shibata, která navrhla krásné a odolné nože vhodné na každodenní použití. Všestranný nůž Santoku, jehož název znamená „tři kvality“ (maso, ryby, zelenina), má krátkou čepel se širokým profilem a zaoblenou špičkou, což zajišťuje skvělou ovladatelnost a činí jej ideální volbou i pro začátečníky. Čepel nože má třívrstvou konstrukci - technika San-mai. Jádro je vyrobeno z tvrdé oceli SLD (Semi-Stainless Steel), a je potaženo měkčí nerezovou ocelí. SLD si výjimečně dobře drží ostří, zároveň se ale snadno brousí a udržuje. Je odolnější než většina uhlíkových ocelí a má navíc tu výhodu, že je relativně nerezová. Časem sice pomalu oxiduje a tmavne, ale při správné péči se nemusíte obávat rzi. Rukojeť je vyrobena z antibakteriálního karbonizovaného kaštanového dřeva.
Detail
Výroba: Japonsko, Sanjo
Značka: Tadafusa
Model: Hocho Kobo HK-2 Santoku
Délka celkem: 300 mm
Délka čepele: 170 mm
Výška čepele: 43 mm
Typ čepele: oboustranně broušená
Povrchová úprava čepele: Migaki - leštěná
Ocel: SLD + nerezová ocel
Tvrdost: 60 HRC
Výrobce
Zakladatel Tadafusa - Torasaburo Sone - založil svou společnost v roce 1948. Tadafusa sídlí ve městě Sanjo v prefektuře Niigata a spojuje výrobu založenou na dlouholeté tradici se současnou estetikou a požadavky dnešní doby. Pravidelně spolupracuje se současnými průmyslovými designéry a je držitelem řady ocenění Good-Design Awards. Tadafusa se zaměřuje na tradiční ruční výrobu s důrazem na dostupnost, a proto patří jejich nože mezi cenově přívětivější ručně vyráběné kousky z Japonska. Specifické zpracování materiálů může přinášet drobné nepřesnosti, které jsou přirozeným znakem značky a dodávají nožům osobitý charakter. Podobně jako u značky Kaji-Bei, jejíž styl působí až rustikálně s viditelnými stopami ruční práce (odřeniny, vrypy od brusky či výrazná kresba dřeva), jsme si i u Tadafusa postupně oblíbili jejich ostrost, svižnost a jedinečný vzhled.
JP Tadafusa co., Ltd., 27-16 Higashihonjoji, Sanjo-city, Niigata, 955-0823, +81-256-32-218, info@tadafusa.com CZ Tokyo Tools s.r.o., Slovinská 652/19, Praha 10, 10100, CZ, 773707811, info@tokyotools.cz
Materiál
Nůž má čepel z třívrstvé oceli (SLD + nerezová ocel). Polo-nerezová ocel SLD byla původně navržena společností Hitachi pro řezání jiných ocelí. SLD je tvrdá a dobře se brousí. Zachovává si ostrost stejně dlouho jako uhlíková ocel, ale mnohem lépe se udržuje.
Rukojeť je z karbonizovaného kaštanového dřeva. Antibakteriální karbonizované dřevo je dřevo, které bylo vykuřováno v peci, čímž se o krok přiblížilo dřevěnému uhlí. Toto dřevo nemá téměř žádnou vlhkost ani živiny, což znemožňuje bakteriím se uchytit a množit.
Poznámka: Nůž je dodáván v krásném kartonovém obalu.
Údržba
Pokud chcete udržet své japonské nože v perfektním stavu, zde je několik must haves: Nože myjte ručně. Otřete suchým hadrem. Pravidelně je potírejte olejem na čepeli i rukojeti. Vyhněte se myčce na nádobí, která může způsobit poškození ostří. Čepel tohoto nože je vyrobená z polo-nerezové oceli SLD. SLD je kompromisem mezi schopností uhlíkové oceli udržet hrany a odolností nerezové oceli vůči korozi. Tato ocel rezaví, pokud jí to dovolíte. Pro správnou péči je zásadní udržovat čepel po použití čistou a suchou, zejména pokud řežete něco kyselého. Pro zvýšení odolnosti můžete na čepel nanést tenkou vrstvu oleje - nejlépe lněného nebo kaméliového. Nože pravidelně ostřete na brusném kameni, ale pamatujte, že japonské nože mají jiný úhel ostří, a proto vyžadují speciální a jemnější brusné kameny. U jednostranného nože se brousí hlavně ostrá část, z druhé strany se pouze odstraní otřepy na hraně. Používejte kvalitní dřevěné prkénko na krájení. Uchovávejte nože na suchém místě, abyste zabránili oxidaci oceli. Nepoužívejteke krájení či sekání mražených výrobků nebo kostí. Čepel se může odštípnout nebo zlomit.

Ocel. Ticho. Respekt.
Japonská kultura klade důraz na funkčnost do té míry, že vnímá věci, určené pouze k jednomu účelu jako dokonalé.
Značky: Shizu Hamono
Shizu Hamono je značka japonských nožů zakořeněná v staleté kovářské tradici města Seki, známého jako „Město mečů“.
Značky: Sakai Kikumori
Pokud hledáte kuchyňské nástroje, které přesahují rámec funkčnosti, dřív nebo později narazíte na nožíře právě v Japonsku.
Japonský kuchyňský nůž ze série Hocho Kobo, navržen designérkou Fumie Shibata. Tradiční model Deba se silnou, širokou čepelí a...

Japonský kuchyňský nůž ze série Hocho Kobo, navržen designérkou Fumie Shibata. Tradiční model Deba v menším provedení,...

Japonský kuchyňský nůž ze série Hocho Kobo, navržen designérkou Fumie Shibata. Tradiční model Yanagiba s dlouhou, jednostranně...

Japonský kuchyňský nůž ze série Hocho Kobo, navržen designérkou Fumie Shibata. Všestranný model Gyuto, vyrobený z oceli SLD s...

Japonský kuchyňský nůž, ručně kovaný ve městě Sanjo. Nepostradatelný model Santoku, vyrobený z uhlíkové oceli Aogami #2 s...

Japonský kuchyňský nůž, ručně kovaný ve městě Sanjo. Nepostradatelný model Santoku, vyrobený z uhlíkové oceli Aogami #2 s...

Japonský kuchyňský nůž, ručně kovaný ve městě Sanjo. Nepostradatelný model Santoku, vyrobený z uhlíkové oceli Aogami #2 s...
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Zakladatel Tadafusa - Torasaburo Sone - založil svou společnost v roce 1948. Tadafusa sídlí ve městě Sanjo v prefektuře Niigata. Nyní již třetí generace společnosti pod vedením Tadayukiho Soneho spojuje výrobu založenou na dlouholeté tradici se současnou estetikou a požadavky dnešní doby. Příkladem jsou spolupráce s průmyslovými designéry, jako je Fumie Shibata pro řadu Hocho Kobo a Yusuke Seki pro jejich lokální showroom nožů. Také díky tomu je Tadafusa držitelem řady ocenění Good-Design Awards.