Nůž jako nezbytný parťák pro pobyt v přírodě

Jen si to představte. Jste v divoké přírodě a užíváte si všechny krásy, které vám jen může nabídnout. Pokud pravidelně kempujete, vydáváte se na hike do hor nebo třeba rybaříte, sami dobře víte, že je jeden nástroj, který dobrodružství dělá bezpečnější a taky dost příjemnější. Tím nástrojem je všestranný a kvalitní nůž, na který se můžete spolehnout v jakékoliv situaci. Podívejme se na značky ostří v portfoliu Tokyo Tools.

1_tokyo_tools_misuzu_knive

Kempingový nůž Misuzu

Provedení nože Misuzu Hamono se jen tak neokouká. Rukojeť z dřeva z Magnolie dokonale podtrhuje čepel z nerezové oceli s vysokým obsahem uhlíku. Není tajemstvím, že máme slabost pro japonské tradiční dílny. A tento parádní kousek z jedné takové pochází, konkrétně byste ji hledali ve vyhlášeném kovářském městě Miki. Jelikož se jedná o skutečně ručně vyráběné nože, každý měsíc spatří světlo světa jen limitovaný počet kusů. Můžete si tak být jisti, že jej jen tak někdo nemá!

4_tokyo_tools_blog_knives

Japonský kapesní nůž Kotoh s parožinou

 Časy, kdy jste se museli spokojit s univerzální masovou nabídkou kapesních nožíků, jsou dávno ty tam. Kdo říká, že nemůžete být dobrodruh s vytříbeným vkusem, citem pro design a precizní ruční práci? Tento kapesní nůž vyrábí po kusech japonský nožíř Yoshimi Kotoh s více než 40 lety zkušeností. Rukojeť je z japonského cedru obloženého parožinou, čepel pak z japonské nerezové oceli. Všechno spolu dokonale hraje a tvoří moderní nástroj, se kterým se budete těšit na každé další použití. 

2_tokyo_tools_blog_knives

Nůž na houby od Redecker

Češi jsou národ houbařů, to nám nikdo neodepře. V roce 2022 byla dokonce otázka "Jak zamrazit houby" v top trendech vyhledávání na Googlu u nás. Tak proč si na ten náš národní sport nepořídit pořádný nástroj? Německou značku Redecker jsme si vybrali, protože má za opaskem desítky let výroby nástrojů do domácnosti a po celou dobu si drží vysokou úroveň materiálů a zodpovědný přístup. Všechno se zde dělá s citem pro detail a nerezový nůž na houby s bukovou rukojetí není výjimkou. 

5_tokyo_tools_blog_knives

Kapesní nůž Común od Pallarés Solsona

Kvalitní nože najdete taky v Katalánsku. Ty, které najdete v rodinné dílně Pallarés Solsoma, se zde vyrábí už více než 100 let. Od začátku své existence byla prioritou nejvyšší kvalita ostří, a proto jsou dodnes všechny nože ostřeny ručně. Zažít proměny času, a přesto si zachovat úctu k tradici, hodnotám a svým kořenům – to si vyžádalo náš obdiv. Kapesní nůž Común má ostří z nerezové oceli a rukojeť z polyetylenové pryskyřice. Najdete jej u nás v 7 barevných provedeních, abyste si mohli vybrat ten dokonalý právě pro vás.

3_tokyo_tools_blog_knives

.
.
.
.

 

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz