Značky: Kvalitní krejčovství v podání Merchant & Mills

Jedinečné látky z celého světa, vášeň pro řemeslo a vysoké etické standardy. Před více než desetiletím vznikla v Anglii značka Merchant & Mills stojící právě na těchto hodnotách, která se specializuje na výrobu ručních nástrojů pro krejčovství a distribuci pečlivě vybraných udržitelných látek pro zakázkovou výrobu. Uznávaná módní návrhářka Carolyn Denham a respektovaný fotograf Roderick Field tak vytvořili brand, který je dnes po celém světě známý pro svou preciznost a nadčasovost.

03_tokyo_tools_blog_mercha_mills_znacka

Merchant & Mills nabízí vybrané látky pocházející z různých koutů světa. Sami zakladatelé v dnešní době primárně cestují za účelem nalezení nových přízí, udržitelných vláken a inspirace. Zaměřují se zejména na přírodní vlákna, jako je len a bavlna, která jsou známá pro svou prodyšnost a pohodlí. Jejich střihy a návody na šití pak odrážejí jednoduchý a utilitární styl, často s klasickými siluetami a čistými liniemi. Tyto vzory jsou vhodné pro švadleny různých úrovní dovedností.

Kromě látek a vzorů nabízí Merchant & Mills také širokou škálu galanterních potřeb. Mezi ně patří kvalitní nitě, knoflíky, nůžky a další šicí nástroje. Tyto potřeby jsou pečlivě vybrány, aby doplňovaly nabízené látky a vzory a zajišťovaly co největší pohodlí pro kvalitní tvorbu.

1_tokyo_tools_merchant_mills

04_tokyo_tools_blog_mercha_mills_znacka

Značka také velmi aktivně podporuje svou komunitu a snaží se zájemce učit nové dovednosti a techniky. Některé kurzy lze najít i online na webových stránkách, ale pro skutečné srdcaře pořádají také šicí retreat v kouzelném anglickém městečku Rye, kde lze ostatně najít i jejich studio. 

2_tokyo_tools_merchant_mills

.
.
.
.

  

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz