Krejčovský set v podání Merchant & Mills

Merchant & Mills je moderní anglický brand z Sheffieldu, který založila módní návrhářka a fotograf. Jejich specializací je prodej látek a příslušenství pro švadleny a krejčové. Podle nás stylově oprášili ducha staré dobré anglické módy.

Zakázková výroba pro gentlemany a dámy má v Anglii podobně skvělé renomé jako opravy nebo úprava vlastního šatníku svépomocí. Když o módě totiž Carolyn mluví zmiňuje, že chtějí skrze Merchant & Mills lidem vracet jednoduchou ale plnou radost z ruční prosté práce, jako je třeba jen vyhotovení šátku na krk nebo kapesníku do klopy. Nedělají retro, přesto je tradice a genius loci hmatatelný. Merchant & Mills se neomezuje a prostor má pro luxusní, aristokratickou módu, venkovské outfity i skvělé modely vycházející z dělnické a punkové subkultury.

 

1

Krejčovské nůžky

175_merchant-mills-black-10-tokyotools-202207-web01

merchant mills nuzky tokyo tools atelier 01

Krejčovských nůžek má Merchant & Mills hned několik modelů, velikostí a typů. Všechny ale spojuje jedno - tradiční ověřený design, krásný robustní vjem, když je vezmete do ruky a dlouhá životnost. Tyhle kousky jednou koupíte a nemusíte měnit. Ty s rovným ostřím lze jednoduše přibrousit. Pozor na čepele s vroubky, které ostřit nelze, pokud je ale nebudete tupit stříháním plastu, drátků a podobně, s látkou si poradí po generace. Materiál je prvotřídní - ocel, smalt, potaženo nerezovou vrstvou niklu nebo chromu. Navíc jsou skrze středový šroub dotáhnout nebo povolit.

 > KREJČOVSKÉ NŮŽKY MERCHANT & MILLS

 

2

Velký šicí box 

214-3_merchant-mills-sewing-box-tokyotools-22-07-web04

merchant mills sici box tokyo tools atelier 1

Nemyslíme si, že doma hned začnete podnikat jako krejčové a švadleny. Ale asi každá žena bude mít ráda jednu dokonalou sadu toho nezbytného k úpravě nebo opravě své sukně, svetru nebo jeansů do nové letní sezóny. Čtvercový box z tvrdého kartónu nabízí jehly, nitě, vosk, křídu, metr a další propriety.

> MERCHANT & MILLS ŠITÍ: BOX

 

 

3

Journal x Idea Book

ST-MAKERSJOURNAL

Tenhle blok se skládá z 58 stran tvrdého neběleného recyklovaného papíru v tvrdých deskách potažených plátnem. Vnitřní listy fungují jako harmonika, takže svůj projekt, nebo zápis pro obměnu šatníků můžete pojmout trochu víc odvážně a naskicovat na velkou plachtu. 

> MAKERS JOURNAL KOUPIT ZDE

.

Více o značce a kompletní sortiment u Tokyo Tools

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz