V pátek 29. března a během celého velikonočního víkendu bude náš showroom uzavřen. Děkujeme za pochopení.

Japonské tool boxy Toyo Steel: Unisex a All-Age

Pro všechny bez ohledu na věk. Děti je zasunou pod postel, chlapi hrdě vystaví, ženy snad umístí poměrně účelově vzhledem k tomu, jakým obsahem svůj kovový box naplní.

Japonské boxy na nářadí se z dělnických koutků dostaly do designových shopů, moderních interiérů a především širokou veřejnost bez ohledu na věk, zájmy nebo celkový lifestyle. Tool boxy používají vážně všichni. Až trochu paradoxní a zní to jako PR klišé, ale Toyo Steel je kult.

 toyo steel tokyo tool praha blog 1


35+

Trochu úchylárna, ale dnešní třicátníci ujíždějí na svých koníčcích rozhodně víc než generace předchozí. Mají na ně čas, peníze. Mnohdy je to vlastně celospolečensky uznávaná věc být “addicted”. Druhy kávy, sběr gramofonových desek, skládání polaroidových fotek. Pro takové věci hledáme zvláštní prostor nejen ve své hlavě a kalendáři, ale i v interiéru. Kovové boxy jsou a ještě chvíli určitě budou neotřelým způsobem, kam a jak si ukládat své oblíbené propriety. Nepřekáží, máte to pohromadě a je to celé taková svatá schránka. 

Tipy:
/ tool box na výběrové vzorky kávy nebo čaje
/ fanouškové artefakty (šátky, fotky, nášivky)
/ outdoor výbava pro bushcraft, rybaření, turistiku
/ pro sadu sazenic a příruční sadu nástrojů
/ box pro domácí sadu nářadí

toyo steel tokyo tool praha blog 11

toyo steel tokyo tool praha blog 2

 

 

Školáci a Teenageři

Kultura japonských školáků, to je věc sama pro sebe. Školní uniformy, digi hry, tamagotchi, pokemon kartičky. Děti v těhle tool boxech mohou nosit pomůcky na kreativní činnost, na své kroužky, nebo si je rovnou nechávat ve skříňkách nebo třídách jako takové kapsáře. Neznáte kapsáře, co měly všechny děti v 90. letech povinně uvázané u své lavice?  A věk náctiletých a puberta je životní etapa sama pro sebe. Osmdesátková generace sbírala kartičky, známky, mince, nebo jsme si nahrávali písničky na kazety a filmy na VHS. V tomhle módu se to asi už nevrátí, ale pro puberťáky mohou být tyhle kovové toolboxy dalším prvkem sebeidentifikace. Holky z toho mohou mít svůj beauty box a šperkovnici, kluci tam zase skvěle naskládají fingerboardy, samolepky, piny.

Tipy:
/ šperkovnice a beauty box
/ schránka na sběratelské propriety
/ uložiště nástrojů a materiálů pro kreativní činnost
/ malování a kreslení

toyo steel tokyo tool praha blog 6

toyo steel tokyo tool praha blog 7

 

Střední a starší generace 55+

Tak svému otci, nebo případně dědovi (podle toho, kolik vám jako čtenáři je) určitě vysvětlovat dlouze nemusíte. Tyhle boxy na nářadí mají v dobré paměti a někde ve sklepě, na půdě, nebo v garáži určitě nějakou starou mají. Když Toyo Steel začala v japonské Osace tyhle úložné boxy vyrábět, psal se rok 1969. Za dekádu je zreplikovaly více nebo méně úspěšně velké i malé firmy, od Asie, přes Evropu až po Státy. Japonský Toyo Steel byl ale první, kdo vyrobil 100% full steel box.

Tipy:
/ outdoor výbava pro bushcraft, rybaření, turistiku
/ pro sadu sazenic a příruční sadu nástrojů
/ box pro domácí sadu nářadí

toyo steel tokyo tool praha blog 8

toyo steel tokyo tool praha blog 3

 


O produktu a značce 

Kultovní japonská značka Toyo Steel byla založena roku 1969 ve městě Osaka. Jako první na světě rozvinula výrobu kovových boxů na nářadí z jednoho kusu materiálu. Během desetiletí se firma stala synonymem pro jednoduché, odolné a krásné produkty "Made in Japan". Dnes je držitelem několika ocenění jako "Good Design Awards" nebo "Long Life Design Awards". Kovové schránky Toyo Steel mají patrně vše, co si představíte pod klasickým, retro a dnes se opět vracejícím designem půlky 20. století. Celý produkt a všechny jeho části jsou vyrobeny z jednoho druhu materiálu a tím je ocel. Rohy jsou zakulacené, vnitřek se extrémně snadno čistí, nechá se vypolstrovat. Jednotlivé schránky se na sebe dají snadno štosovat, organizovat podle barev. Materiálem je ocel. Nic jiného, celá schránka včetně všech kontaktních dílů, mechaniky a uzavíracího mechanismu, to je vše pouze 100% ocel. Tool box je tak přes minimalisticky směrovaný design stále vizuálně výrazný a dominantní. 



>> KOUPIT TOYO STEEL NA ESHOPU >>

.
.
.
.
Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz