Nigiri Basami Black Clipper 105mm od Misuzu

Kód: TT0168
Značka: Misuzu
1 290 Kč 1 066,12 Kč bez DPH
Skladem na showroomu (>5 ks)
Možnosti doručení

Clipper pro úpravu bonsají, stříhání bylinek a papíru, nezbytnost v krejčovské dílně. Černá povrchová úprava.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Nigiri Basami jsou v Japonsku nejběžnější nůžky. Často se používají při šití a všeobecných ručních pracích v domácnosti či ateliéru. Lze použít na bylinky nebo jiné drobné kuchyňské úkoly (provázek na maso atd.). Při použití se drží u čepele podobně jako pinzetou. Nůžky jsou vyrobeny z uhlíkové oceli. Stejně jako všechny nástroje/nože z uhlíkové oceli mohou rezavět, pokud se o ně nesprávně staráte. Po použití důkladně otřete a vysušte. Pokud plánujete jejich dlouhodobé uložení, doporučujeme je potřít olejem Tsubaki (kameliový olej) nebo minerálním olejem. Časem se na nich vytvoří příjemná patina.

Made in Japan, Miki

Značka/Dílna: Misuzu Hamono 
Model: 502, black, 105 mm
Délka celkem: 105 mm
Délka čepele: 
Ocel: uhlíková

Výroba: Nacházející se ve městě Miki v Japonsku, Misuzu Hamono je známá jako první kovárna, která v roce 1946 vytvořila čepel z uhlíkové oceli nereagující na rez s vnějšími vrstvami z nerezové oceli (technika Sanmai). Zakladatelem byl pan Suzuki Shinji. Díky speciální konstrukci čepele lze dosáhnout extrémně ostrého ostří a vnější vrstva z nerezové oceli stále chrání ocel proti korozi a poškození. Pan Miyawaki, třetí generace v rodině Misuzu Hamono, prošel školením v proslulém nožířském městě Sakai, a v roce 2006 se stal hlavním nožířem v Misuzu Hamono. 

Materiál: uhlíková ocel

Údržba: Ocel s vyšším podílem uhlíku (tzv. uhlíková ocel) nabízí vyšší ostrost, snazší broušení, avšak vyžaduje oproti nerezu větší péči. Čepel z uhlíkové oceli udržujte po použití čistou a suchou. Při delším skladování doporučujeme zakonzervovat vhodným olejem. Případná tvorba patiny je u uhlíkové oceli běžným jevem a nejedná se o vadu materiálu. Po práci vždy očistěte a udržujte v suchu. 

Kompletní informace o dopravě, platbě a doručení zboží ZDE.

 

How to sharpen

Product reel

Nacházející se ve městě Miki v Japonsku, Misuzu Hamono je známá jako první kovárna, která v roce 1946 vytvořila čepel z uhlíkové oceli nereagující na rez s vnějšími vrstvami z nerezové oceli (technika Sanmai). Zakladatelem byl pan Suzuki Shinji. Díky speciální konstrukci čepele lze dosáhnout extrémně ostrého ostří a vnější vrstva z nerezové oceli stále chrání ocel proti korozi a poškození. Pan Miyawaki, třetí generace v rodině Misuzu Hamono, prošel školením v proslulém nožířském městě Sakai, a v roce 2006 se stal hlavním nožířem v Misuzu Hamono. 

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz