Nigiri Basami Black Clipper 105mm od Misuzu
Kód: TT0168Související produkty
Detailní popis produktu
Nigiri Basami jsou v Japonsku nejběžnější nůžky. Často se používají při šití a všeobecných ručních pracích v domácnosti či ateliéru. Lze použít na bylinky nebo jiné drobné kuchyňské úkoly (provázek na maso atd.). Při použití se drží u čepele podobně jako pinzetou. Nůžky jsou vyrobeny z uhlíkové oceli. Stejně jako všechny nástroje/nože z uhlíkové oceli mohou rezavět, pokud se o ně nesprávně staráte. Po použití důkladně otřete a vysušte. Pokud plánujete jejich dlouhodobé uložení, doporučujeme je potřít olejem Tsubaki (kameliový olej) nebo minerálním olejem. Časem se na nich vytvoří příjemná patina.
Made in Japan, Miki
Značka/Dílna: Misuzu Hamono
Model: 502, black, 105 mm
Délka celkem: 105 mm
Délka čepele:
Ocel: uhlíková
Výroba: Nacházející se ve městě Miki v Japonsku, Misuzu Hamono je známá jako první kovárna, která v roce 1946 vytvořila čepel z uhlíkové oceli nereagující na rez s vnějšími vrstvami z nerezové oceli (technika Sanmai). Zakladatelem byl pan Suzuki Shinji. Díky speciální konstrukci čepele lze dosáhnout extrémně ostrého ostří a vnější vrstva z nerezové oceli stále chrání ocel proti korozi a poškození. Pan Miyawaki, třetí generace v rodině Misuzu Hamono, prošel školením v proslulém nožířském městě Sakai, a v roce 2006 se stal hlavním nožířem v Misuzu Hamono.
Materiál: uhlíková ocel
Údržba: Ocel s vyšším podílem uhlíku (tzv. uhlíková ocel) nabízí vyšší ostrost, snazší broušení, avšak vyžaduje oproti nerezu větší péči. Čepel z uhlíkové oceli udržujte po použití čistou a suchou. Při delším skladování doporučujeme zakonzervovat vhodným olejem. Případná tvorba patiny je u uhlíkové oceli běžným jevem a nejedná se o vadu materiálu. Po práci vždy očistěte a udržujte v suchu.
Kompletní informace o dopravě, platbě a doručení zboží ZDE.
How to sharpen
Product reel
Nacházející se ve městě Miki v Japonsku, Misuzu Hamono je známá jako první kovárna, která v roce 1946 vytvořila čepel z uhlíkové oceli nereagující na rez s vnějšími vrstvami z nerezové oceli (technika Sanmai). Zakladatelem byl pan Suzuki Shinji. Díky speciální konstrukci čepele lze dosáhnout extrémně ostrého ostří a vnější vrstva z nerezové oceli stále chrání ocel proti korozi a poškození. Pan Miyawaki, třetí generace v rodině Misuzu Hamono, prošel školením v proslulém nožířském městě Sakai, a v roce 2006 se stal hlavním nožířem v Misuzu Hamono.