Japonské nůžky Nigiri Black 120mm od Misuzu Hasami
Kód: TT0472Související produkty

Černé nůžky typu clipper pro odstřihování nití a jemného materiálu. Vyrábí Merchant & Mills, britská značka...

Syntetický vodní brusný kámen vyrobený v japonské Ósace. Ideální pro většinu broušených čepelí, jako jsou kuchyňské nože, hoblíky, sekery, dláta, zahradnické nůžky a další.

Tradiční provázek ze 100% lnu pro kuchyni, domácnost a zahradu.

Toyo Steel, japonský výrobce, představuje ocelový tool box s nadčasovým designem, který kombinuje funkčnost a estetiku. Stohovatelný...

Entomology Pins jsou nejtenčí špendlíky, ideální na nejjemnější látky a detailní šicí projekty....
Detailní popis produktu
Nigiri Basami jsou v Japonsku nejběžnější nůžky. Jsou kované z jednoho kusu oceli, jsou výjimečně lehké a pohodlně se drží. Jejich jednoduchá konstrukce je navržená pro snadné a rychlé použití. Používají se zejména při šití a všeobecných ručních pracích v domácnosti či ateliéru. Lze použít na bylinky nebo jiné drobné kuchyňské úkoly.
Při stříhání se drží u čepele podobně jako pinzeta. Typ č.503 má široký pas (pružinovou část) a prodlouženou rukojeť, dobře se tedy drží v ruce a umožňuje stříhat i silnější materiály.
Nůžky jsou vyrobeny z uhlíkové oceli. Jedná se o produkt nejvyšší kvality, každý ručně kovaný tradičními technikami, které se dědí z generace na generaci. Povrch je opatřen nerezavějící úpravou Ibushi a časem se na něm vytváří příjemná patina.
Detail
Výroba: Japonsko, Ono
Značka: Misuzu Hasami
Model: No.503-12, Misaburo Ibushi, 120 mm
Délka celkem: 121 mm
Délka čepele: 40 mm
Hmotnost: cca 30 g
Ocel: uhlíková, Shirogami White Steel #1
Misuzu Hasami
Společnost Misuzu Hasami byla založena v roce 1949 a nabízí výrobky s vynikající ostrostí a trvanlivostí, zdokonalené úspěšnou kombinací tradice a nejmodernější technologie. Specializuje se především na krejčovské nůžky a japonské nůžky Nigiri. Japonské nigiri jsou nejstarší formou nůžek: jsou kované z jednoho kusu oceli, jsou výjimečně lehké a pohodlně se drží. V Misuzu jejich výroba probíhá ručně, za použití tradičních technik předávaných z generace na generaci.
Materiál
Nůžky jsou vyrobeny z kompozitního materiálu z nejlepší nožířské uhlíkové oceli Shirogami White Steel #1 a měkkého železa. Díky pokrytí tvrdé oceli měkkým železem má čepel vyšší houževnatost, je vysoce odolná a velmi dobře se brousí. Jedná se o tradiční techniku, která se používala i u japonských mečů. Povrch je opatřen nerezavějící úpravou Ibushi a časem se na něm vytváří příjemná patina.
Údržba
Ocel s vyšším podílem uhlíku (tzv. uhlíková ocel) nabízí vyšší ostrost, snazší broušení, avšak vyžaduje oproti nerezu větší péči. Nůžky je potřeba průběžně olejovat a to nejlépe již před prvním použitím. Čepel z uhlíkové oceli udržujte po použití čistou a suchou. Po vyčištění naneste tenkou vrstvu oleje - nejlépe kaméliového, ale postačí použití téměř jakéhokoli domácího maziva. Tato vrstva oleje chrání nůžky před vlhkostí a korozí. Při delším skladování opět doporučujeme zakonzervovat vhodným olejem, případně zabalit nůžky do kusu látky nebo papíru. Tvorba patiny je u uhlíkové oceli běžným jevem a nejedná se o vadu materiálu.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Misuzu Hasami se nachází ve městě Ono v prefektuře Hjógo, severně od města Miki. Miki je nejznámějším japonským výrobním centrem truhlářského nářadí, kde se vyrábějí pily, hoblíky, srpy, dláta a další, zatímco Ono je známé především nůžkami a počítadly. Společnost Misuzu Hasami byla založena v roce 1949 a nabízí výrobky s vynikající ostrostí a trvanlivostí, zdokonalené úspěšnou kombinací tradice a nejmodernější technologie. Specializuje se především na krejčovské nůžky a japonské nůžky Nigiri. Japonské nigiri jsou nejstarší formou nůžek: jsou kované z jednoho kusu oceli, jsou výjimečně lehké a pohodlně se drží. V Misuzu jejich výroba probíhá ručně, za použití tradičních technik předávaných z generace na generaci.