Morinoki nůž na měkký sýr Shizu Hamono
Kód: TT0503Související produkty
Detailní popis produktu
Tento japonský nůž je navržený speciálně pro krájení měkkých sýrů, jako jsou brie, camembert nebo gorgonzola. Díky úzké čepeli a jemnému vroubkování minimalizuje lepení sýra na čepel a umožňuje čisté a přesné řezy. Ostrý hrot lze použít k nabírání kousků sýra nebo k odstranění tvrdých okrajů. Vlnitá a vroubkovaná čepel se skvěle hodí i na krájení steaků, pečiva, zeleniny nebo ovoce.
Morinoki je řada kuchyňských nožů a nástrojů pro každodenní použití, která se vyznačuje jednoduchým, a přesto promyšleným designem. Čepele z nerezové oceli nabízí trvanlivost a snadnou údržbu. Nože z této série jsou lehké, funkční a mají osobitý tvar. Zvláštní pozornost byla věnována originálním hranatým rukojetím z japonského jilmu, které nožům dodávají příjemný, rustikální vzhled. Tato řada je ideální pro kuchaře všech úrovní, kteří hledají spolehlivý nůž, jenž nemusí moc hýčkat.
Detail
Výroba: Japonsko, Seki
Značka: Shizu Hamono
Model: Cheese Knife Soft
Délka celkem: 220 mm
Délka rukojeti: 105 mm
Délka čepele: 115 mm
Hmotnost: 45 g
Ocel: nerezová ocel
Shizu Hamono
Shizu Hamono je rodinná společnost založená v roce 1980, která navazuje na bohatou tradici nožířského řemesla ve městě Seki v japonské prefektuře Gifu. S hrdostí na své dědictví nese jméno inspirované mistrem řemesla Saburo Sizu z období Edo. V Shizu se zavázali vyrábět nože, které splňují nejvyšší standardy kvality a řemeslného zpracování. Jejich originální série Yuri, Yamato a Morinoki jsou navržené s důrazem na snadné použití a pohodlí při práci. Do výroby vkládají velké úsilí a věří, že jejich nože pomáhají lidem užívat si vaření naplno.
Materiál
Čepel je vyrobena z nerezové oceli DSR1k6, rukojeť je ze dřeva Zelkova - japonský jilm.
Poznámka: Nůž je dodáván v originální kartonové krabičce.
Údržba
Vyhněte se myčce na nádobí, která může způsobit poškození ostří a dřevěné rukojeti. Myjte pouze v ruce s jemným mycím prostředkem a po použití dobře vysušte. Uchovávejte na suchém místě, abyste zabránili oxidaci oceli.
Čepel je vyrobená z nerezové oceli a proto nevyžaduje tolik péče. Přesto je důležité udržovat čepel po použití čistou a suchou. Pro obnovení vzhledu lze čepel i rukojeť potřít olejem - nejlépe lněným nebo kaméliovým.

Značky: Precizní japonské nože Tadafusa
Město Sanjo je proslulé jako "město kovářů" v Japonsku i mimo něj. Právě tady začal v roce 1948 odkaz značky Tadafusa..
Misuzu Hamono: Všestranné nože sloužící po generace
Malebné městečko Miki se nachází v historické prefektuře Hjógo. Je známé jako nejstarší "město kovářů" a dodnes..
Značky: Japonské kuchyňské nože Sakai Kikumori
Japonské nože jsou vždy sázka na jistotu. Pokud hledáte kuchyňské nástroje, které přesahují rámec funkčnosti, dřív..
Japonský nůž na tvrdý sýr ze série Morinoki, vyrábí Shizu Hamono se sídlem v kovářském městě Seki. Malá, robustní čepel je vyrobena z nerezové oceli, doplněna rukojetí z...

Kráječ na pizzu ze série Morinoki, vyrábí Shizu Hamono se sídlem v kovářském městě Seki. Čepel je vyrobena z nerezové oceli a rukojeť z japonského jilmu.

Japonský kuchyňský nůž ze série Morinoki, vyrábí Shizu Hamono se sídlem v kovářském městě Seki. Univerzální nůž Ban Nou, ideální pro každodenní vaření, má čepel z nerezové oceli...

Japonský kuchyňský nůž ze série Morinoki, vyrábí Shizu Hamono se sídlem v kovářském městě Seki. Kompaktní model Petty pro krájení, loupání a ořezávání, na prkénku i mimo něj....

Japonský nůž na pečivo ze série Morinoki, vyrábí Shizu Hamono se sídlem v kovářském městě Seki. Čepel se dvěma typy vroubkovaného ostří je vyrobena z nerezové oceli, doplněna...

Krásná a praktická prkénka ze série Morinoki od Shizu Hamono jsou vyrobená z masivního japonského jilmu. Dostupná ve třech velikostech, ideální jak pro každodenní krájení, tak...
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Shizu Hamono je japonská značka nožů, která vychází z staleté kovářské tradice města Seki, známého jako „Město mečů“. Přestože byla společnost oficiálně založena v roce 1980, její zakladatel Masami Horibe začal s výrobou nožů již v roce 1959 - čímž pokračoval v odkazu řemeslného mistrovství sahajícího více než 700 let do minulosti. Název „Shizu“ vzdává hold legendárnímu mečíři Saburo Shizu a uctívá tak historické a řemeslné dědictví tohoto regionu.