Morinoki nůž na tvrdý sýr Shizu Hamono
Kód: TT0504Související produkty

Japonský kuchyňský nůž ze série Hocho Kobo, navržen designérkou Fumie Shibata. Tradiční model Deba se silnou, širokou čepelí a...

Tradiční nůž na šunku od Pallarés Solsona s nerezovou čepelí a dřevěnou rukojetí je dlouhý, ostrý a nabízí...

Univerzální kuchyňský nůž od Pallarés Solsona s nerezovou čepelí a dřevěnou rukojetí je skvěle vyvážený a...

Japonský kuchyňský nůž ze série Yuri, vyrábí Shizu Hamono se sídlem v kovářském městě Seki. Kompaktní model Petty...

Japonský kuchyňský nůž ručně kovaný ve městě Sakai. Kompaktní model Petty pro krájení, loupání a...
Detailní popis produktu
Jednoduchý a všestranný nůž od Shizu Hamono, vyrobený z nerezové oceli a japonského jilmu. Malá, robustní čepel je ideální především na krájení tvrdých sýrů, jako je parmezán nebo pecorino. Díky svému tvaru však skvěle poslouží i jako nůž na máslo. Kompaktní rozměry zajišťují přesné a bezpečné porcování.
Morinoki je řada kuchyňských nožů a nástrojů pro každodenní použití, která se vyznačuje jednoduchým, a přesto promyšleným designem. Čepele z nerezové oceli nabízí trvanlivost a snadnou údržbu. Nože z této série jsou lehké, funkční a mají osobitý tvar. Zvláštní pozornost byla věnována originálním hranatým rukojetím z japonského jilmu, které nožům dodávají příjemný, rustikální vzhled. Tato řada je ideální pro kuchaře všech úrovní, kteří hledají spolehlivý nůž, jenž nemusí moc hýčkat.
Detail
Výroba: Japonsko, Seki
Značka: Shizu Hamono
Model: Morinoki Cheese Knife Hard
Délka celkem: 170 mm
Délka rukojeti: 105 mm
Délka čepele: 65 mm
Hmotnost: 56 g
Ocel: nerezová ocel
Shizu Hamono
Shizu Hamono je rodinná společnost založená v roce 1980, která navazuje na bohatou tradici nožířského řemesla ve městě Seki v japonské prefektuře Gifu. S hrdostí na své dědictví nese jméno inspirované mistrem řemesla Saburo Sizu z období Edo. V Shizu se zavázali vyrábět nože, které splňují nejvyšší standardy kvality a řemeslného zpracování. Jejich originální série Yuri, Yamato a Morinoki jsou navržené s důrazem na snadné použití a pohodlí při práci. Do výroby vkládají velké úsilí a věří, že jejich nože pomáhají lidem užívat si vaření naplno.
Materiál
Čepel je vyrobena z nerezové oceli DSR1k6, rukojeť je ze dřeva Zelkova - japonský jilm.
Poznámka: Nůž je dodáván v originální kartonové krabičce.
Údržba
Vyhněte se myčce na nádobí, která může způsobit poškození ostří a dřevěné rukojeti. Myjte pouze v ruce s jemným mycím prostředkem a po použití dobře vysušte. Uchovávejte na suchém místě, abyste zabránili oxidaci oceli.
Čepel je vyrobená z nerezové oceli a proto nevyžaduje tolik péče. Přesto je důležité udržovat čepel po použití čistou a suchou. Pro obnovení vzhledu lze čepel i rukojeť potřít olejem - nejlépe lněným nebo kaméliovým.

Japonský kuchyňský nůž ze série Morinoki, vyrábí Shizu Hamono se sídlem v kovářském městě Seki. Univerzální...

Kráječ na pizzu ze série Morinoki, vyrábí Shizu Hamono se sídlem v kovářském městě Seki. Čepel je vyrobena z nerezové...

Japonský nůž na pečivo ze série Morinoki, vyrábí Shizu Hamono se sídlem v kovářském městě Seki. Čepel se dvěma typy...

Japonský kuchyňský nůž ze série Morinoki, vyrábí Shizu Hamono se sídlem v kovářském městě Seki. Kompaktní model...

Japonský nůž na měkký sýr ze série Morinoki, vyrábí Shizu Hamono se sídlem v kovářském městě Seki....

Krásná a praktická prkénka ze série Morinoki od Shizu Hamono jsou vyrobená z masivního japonského jilmu. Dostupná...
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Shizu Hamono je japonská značka nožů, která vychází z staleté kovářské tradice města Seki, známého jako „Město mečů“. Přestože byla společnost oficiálně založena v roce 1980, její zakladatel Masami Horibe začal s výrobou nožů již v roce 1959 - čímž pokračoval v odkazu řemeslného mistrovství sahajícího více než 700 let do minulosti. Název „Shizu“ vzdává hold legendárnímu mečíři Saburo Shizu a uctívá tak historické a řemeslné dědictví tohoto regionu.