Kuchyňské nůžky Toribe Seisakusho KS203
Kód: TT0009Související produkty
Detailní popis produktu
Kuchyňské nerezové ocelové nůžky od japonské značky Toribe Seisakusho. Ta přichází kombinovat tradičně vynikající řemeslné zpracování s ultramoderním designem. Ve východoasijské kuchyni se extra ostré nůžky používají pro přípravu jídel jako je stříhání bylin, zeleniny, příprava rybího masa a tradičních místních pokrmů. V západním světě tenhle produktový trend proniká jednak do přípravy salátů, polévek, a samozřejmě právě v japonské a dokonce italské kuchyni. Nůžky lze snadno povolením matice rozložit na dva kusy. Původní účel je snadné rozšířit o další spektrum užití v domácnosti. Čepele jsou extrémně ostré a fungují jako dva malé nožíky.
Značka: Toribe Seisakusho
Země výroby: Japonsko
Délka ostří: 75 mm
Delká nůžek: 203 mm
Váha: 150 g
Užití: Určeno pro přípravu jídel mimo mrzlého masa, kostí, nebo jiných tvrdých materiálů (kov, plast a umělé hmoty)
Údržba: Nezerová ocel, sterilizováno. Bezúdržbový materiál. Můžete je mýt v myčce. Bez obav používejte ve vařící vodě.
Doplňkové parametry
Kategorie: | DOMA |
---|---|
Hmotnost: | 0.2 kg |
Položka byla vyprodána… |
TORIBE SEISAKUSHO je mladou a uznávanou značkou kuchyňských nůžek. Po setkání s jejími produkty je evidentní její focus na ultramoderní designové provedení, přesto si uchovává rys tradičního Japonska.
Japonská firma byla založena v 60. letech minulého století a to v tradičním regionu výroby drobných ocelových produktů. Své produkty na domácí půdě ve městě Sanjo nejen navrhuje, ale i sama kompletně vyrábí. Navíc disponují vlastní slévárnou, která jim zaručuje kontrolu nad základním materiálem a jeho složením. Vyhotovení pak probíhá za pomoci strojů a pod dohledem a s finální úpravou japonských řemeslníků. Každý produkt projde jejich rukama a prochází dokončovacím procesem. Čepele jsou ostřeny, hrany zabroušeny, všechny úhly a spoje zarovnány.
Sériová i zakázková výroba se orientuje na domácí i zahraniční trh. Jejich produkty jsou oblíbené v Austrálii, Kanadě nebo Spojených státech. Užití jejich kuchyňských nástrojů je široké, přímo v Japonsku jsou zvyklí kuchyňské nůžky používat při přípravě bylin, koření, zeleniny a třeba i masa. Specifický způsob se dostává i do západních zemí, třeba při přípravě salátů a rybích specialit.