Japonský řezbářský nůž Ikeuchi Hamono

Kód: TT0221_1 TT0221_2 TT0221_3 TT0221_4 TT0221_5 TT0221_6 TT0221_7 TT0221_8 Zvolte variantu
670 Kč
Skladem na showroomu Skladem na showroomu Skladem na showroomu Skladem na showroomu Skladem na showroomu Vyprodáno Skladem na showroomu Skladem na showroomu Zvolte variantu
Typ
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Možnosti doručení

Ručně kované japonské řezbářské nože od Ikeuchi Hamono.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Japonské řezbářské nože Ikeuchi Hamono jsou ručně kované v dílně, kde se setkávají tři generace této kovářské rodiny. Jsou vyrobeny z japonské uhlíkové oceli Aogami #2, což znamená, že vynikají skvělou ostrostí, která dlouho vydrží. Čepel je odolná a houževnatá a dobře se brousí. Je zasazena do ergonomicky tvarované dřevěné rukojeti, která zajišťuje pohodlné držení i při delší práci. Tyto nože jsou vhodné pro začátečníky i pro doplnění profesionální řezbářské výbavy. Jsou vhodné zejména pro práci s měkkým dřevem. Ideální pro detailní řezbářské práce - vyřezávání písmen, reliéfů, jemných linií nebo prostorů uvnitř výrobků. Nože jsou k dispozici v osmi různých profilech pro různá použití. 

Made in Japan, Miki

Značka: Ikeuchi Hamono
Celková délka: 150-160 mm

Výroba: Ikeuchi Shozo je zakladatel společnosti Ikeuchi Cutlery (později přejmenované na Ikeuchi Hamono), japonské nožířské společnosti se sídlem v Miki, Japonsko. Narodil se v roce 1932. Ikeuchi Shozo byl vášnivým nožířem a od mládí projevoval zájem o výrobu nožů. V roce 1953, ve věku 21 let, založil svou vlastní nožířskou firmu, která se postupně rozrostla a stala se uznávaným výrobcem kvalitních japonských nožů.

Materiál: Uhlíková ocel

Údržba: Ocel má vyšší podíl uhlíku, je tedy nutné o nástroj pečovat. Po práci vždy očistěte a udržujte nůžky v suchu. Dle míry používání pravidelně natřete olejem, nechte oschnout a dosušte. 

Poznámka: Součástí balení je malé pouzdro z přírodní kůže.

Kompletní informace o dopravě, platbě a doručení zboží ZDE.

01_tokyo_tools_ikeuchi_hamono_rezbarsky_nuz_wide_small

Japonský řezbářský nůž Ikeuchi Hamono

Odesíláme do 24 hodin

Odesíláme nejpozději následující pracovní den od objednání. Doručení do 2-4 pracovní dnů přes Zásilkovnu.
Japonský řezbářský nůž Ikeuchi Hamono

Showroom v Praze

Objednaný nástroj si můžete vyzvednout ten samý den v našem vršovickém showroomu.
Japonský řezbářský nůž Ikeuchi Hamono

Expresně po Praze

Váš nástroj doručíme do 2 hodin od objednání.
Japonský řezbářský nůž Ikeuchi Hamono

Dílny: Nožířství Hanuljak Knives

Jeden je vyučený umělecký kovář, druhý umělecký truhlář. Dneska bratry Kamila a Michala najdete v jejich kovárně, kde se věnují výrobě ručně kovaných nožů. Rozpoznatelné jsou díky unikátní kresbě na čepeli, která vzniká vrstvením materiálů při výrobě damaškové oceli. 
Japonský řezbářský nůž Ikeuchi Hamono

Kenzan, ikebana a wabi sabi v reálnom živote

Nevie sa úplne, kto prišiel s technikou kenzan-ikebany ako prvý. Keď sa bavíme o histórii kenzanu, orientačne sa dostaneme niekde k roku 1915 ad. V literatúre sa spomína, že niekedy okolo roku 1914 ad. 
Japonský řezbářský nůž Ikeuchi Hamono

Značky: Kvalitní krejčovství v podání Merchant & Mills

Před více než desetiletím vznikla v Anglii značka Merchant & Mills stojící právě na těchto hodnotách, která se specializuje na výrobu ručních nástrojů pro krejčovství a distribuci pečlivě vybraných udržitelných látek pro zakázkovou výrobu.

Product reel

Product reel

Product reel

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

01_TT_Ikeuchi_Hamono

Ikeuchi Shozo je zakladatel společnosti Ikeuchi Cutlery (později přejmenované na Ikeuchi Hamono), japonské nožířské společnosti se sídlem v Miki, Japonsko. Narodil se v roce 1932. Ikeuchi Shozo byl vášnivým nožířem a od mládí projevoval zájem o výrobu nožů. V roce 1953, ve věku 21 let, založil svou vlastní nožířskou firmu, která se postupně rozrostla a stala se uznávaným výrobcem kvalitních japonských nožů. Během své kariéry Ikeuchi Shozo získal uznání za své řemeslné dovednosti a přínos v oblasti nožířství. V roce 1985 získal ocenění Miki Gikin Kenkou za svůj přínos v nožířském řemesle. Ikeuchi Shozo je známý svým důrazem na kvalitu, preciznost a tradiční řemeslné techniky při výrobě nožů. Jeho vášeň a oddanost k nožířskému řemeslu přispěly k rozvoji společnosti Ikeuchi Cutlery a k jejímu postavení na trhu. Ikeuchi Shozo se stal významnou postavou v japonském nožířství a jeho dědictví pokračuje díky jeho rodinné linii, která se připojuje k podniku a vede společnost i nadále.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz