Japonský kuchyňský nůž Nakiri od Misuzu

Kód: TT0152
3 990 Kč 3 297,52 Kč bez DPH
Skladem
Možnosti doručení

Detailní informace

Detailní popis produktu

V Misuzu Hamono probíhá opracování oceli a finální dokončování materiálu podle tradičních místních technik. Jejich nože jsou ručně vyráběný v malých kovářských dílnách v omezených sériích. Čepel je z nerezové oceli VG10 s vysokým obsahem uhlíku. Na boku je vyryta grafická značka v kanji. Rukojeť z magnolie je pokryta tradičním japonským lakem urushi. 

Nakiri je nůž ideální pro krájení ovoce a zeleniny. Má charakteristický obdélníkový tvar čepele s rovným ostřím a plochým profilem, což ho činí ideálním pro vertikální sekání zeleniny bez kývavého pohybu. Má rovný hřbet i ostří, bez výrazné špičky, což umožňuje plný kontakt s prkénkem po celé délce řezu. Čepel je obvykle tenká a široká, takže snadno proniká i hustou zeleninou a zároveň slouží jako lopatka pro přenášení nakrájených surovin. Pro bezpečnou, přesnou a rychlou práci umožňuje výška čepele použít při krájení klouby ruky jako vodítko. Je ideální zejména pro čisté, rovnoměrné řezy. 

Detail

Výroba: Japonsko, Miki
Značka: Misuzu Hamono
Model: Nakiri
Délka celkem: 305 mm
Délka čepele: 170 mm
Povrchová úprava čepele: Migaki (leštěná)
Typ čepele: oboustranně broušená
Ocel: nerezová ocel VG10
Tvrdost: 60-61 HRC

MISUZU HAMONO 

Nacházející se ve městě Miki v Japonsku, Misuzu Hamono je známá jako první kovárna, která v roce 1946 vytvořila čepel z uhlíkové oceli nereagující na rez s vnějšími vrstvami z nerezové oceli (technika Sanmai). Zakladatelem byl pan Suzuki Shinji. Díky speciální konstrukci čepele lze dosáhnout extrémně ostrého ostří a vnější vrstva z nerezové oceli stále chrání ocel proti korozi a poškození. Pan Miyawaki, třetí generace v rodině Misuzu Hamono, prošel školením v proslulém nožířském městě Sakai, a v roce 2006 se stal hlavním nožířem v Misuzu Hamono.

Materiál

Čepel je z nerezové oceli VG10 s vysokým obsahem uhlíku. VG10 je japonská nerezová ocel, považována za jednu z nejlepších nerezových ocelí pro výrobu nožů. Díky svému chemickému složení spojuje VG-10 výhody uhlíkové a nerezové oceli, protože může být velmi ostrá, má skvělou retenci ostří, relativně snadno se brousí a má vynikající odolnost proti korozi.
Na rukojeť je použito dřevo z magnolie a je lakována japonským urushi.

Poznámka: Dodáváno v originálním zdobeném balení.

Údržba

Pro broušení použijte mokrou metodu na brusném kameni. Nemyjte v myčce na nádobí. Udržujte v suchu a běžné pokojové teplotě. Nepoužívejte ke krájení či sekání mražených výrobků nebo kostí. Čepel se může odštípnout nebo zlomit.

Japonský kuchyňský nůž Nakiri od Misuzu

Ocel. Ticho. Respekt.

Japonská kultura klade důraz na funkčnost do té míry, že vnímá věci, určené pouze k jednomu účelu jako dokonalé.
Japonský kuchyňský nůž Nakiri od Misuzu

Značky: Shizu Hamono

Shizu Hamono je značka japonských nožů zakořeněná v  staleté kovářské tradici města Seki, známého jako „Město mečů“. 
Japonský kuchyňský nůž Nakiri od Misuzu

Značky: Sakai Kikumori

Pokud hledáte kuchyňské nástroje, které přesahují rámec funkčnosti, dřív nebo později narazíte na nožíře právě v Japonsku.

Product reel

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola

Nacházející se ve městě Miki v Japonsku, Misuzu Hamono je známá jako první kovárna, která v roce 1946 vytvořila čepel z uhlíkové oceli nereagující na rez s vnějšími vrstvami z nerezové oceli (technika Sanmai). Zakladatelem byl pan Suzuki Shinji. Díky speciální konstrukci čepele lze dosáhnout extrémně ostrého ostří a vnější vrstva z nerezové oceli stále chrání ocel proti korozi a poškození. Pan Miyawaki, třetí generace v rodině Misuzu Hamono, prošel školením v proslulém nožířském městě Sakai, a v roce 2006 se stal hlavním nožířem v Misuzu Hamono. 

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptak.cz