Hrnec na omáčky z uhlíkové oceli 12cm Samuel Groves

Kód: TT0516
New Arrival
Značka: Samuel Groves
925 Kč 764,46 Kč bez DPH
Skladem
Možnosti doručení

Hrnec z uhlíkové oceli od Samuel Groves je vyrobený v britském Birminghamu. Nabízí skvělou nepřilnavost a dlouhou životnost. Díky své všestrannosti se dá používat na jakémkoli zdroji tepla, včetně indukce, grilu a otevřeného ohně. Jeho velikost je ideální pro přípravu sýrového fondue, marinád, omáček nebo rozpouštění čokolády.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Uhlíková ocel je jedním z nejstarších a nejuniverzálnějších materiálů pro výrobu nádobí, jejíž historie sahá tisíce let do minulosti. Díky své všestrannosti se dá používat na jakémkoli zdroji tepla, včetně indukce, grilu a otevřeného ohně. Při častém používání a v průběhu času se na nádobí vytvoří přirozená patina, díky které je prakticky nepřilnavé.

Hrnec z uhlíkové oceli od Samuel Groves je nádobím na celý život. Naproti nerezovému nádobí vyžaduje o něco víc péče, ale odmění se skvělou nepřilnavostí a dlouhou životností. Tento žáruvzdorný hrnec menší velikosti je ideální pro přípravu sýrového fondue, marinád, omáček nebo rozpouštění čokolády. Skvěle se vyjímá na grilu i na sporáku je tedy perfektní pro venkovní vaření i domácí přípravu dezertů.

Hrnec nemá žádný povrchový povlak a jeho nepřilnavost spočívá v tenké olejové vrstvě na povrchu. Hrnec od Samuel Groves obdržíte již s upraveným povrchem, tedy připravený rovnou k užívání. Jeho nepřilnavé vlastnosti se budou používáním a správnou péčí jen zlepšovat, podpořit je můžete také občasným vypálením. 

Detail
Výroba: Velká Británie, Birmingham
Značka: Samuel Groves
Model: Seasoned Carbon Steel Melting 3 Pot
Průměr: 12 cm
Výška: 6 cm 
Délka (včetně rukojeti): 23 cm 
Hmotnost: 0,56 kg 

Samuel Groves
Samuel Groves je přední britský výrobce nádobí na vaření a pečení, jehož historie sahá až do roku 1817. Všechny aspekty výroby probíhají v místní továrně v Birminghamu a zahrnují řezání kovů, lisování, soustružení, svařování, výrobu a tváření vstřikováním. S vývojem trhu a kuchařských postupů se v průběhu let vyvíjela i kvalita a postupy společnosti. Dodnes ve své výrobě kombinuje strojní postupy s ručními a každý výrobek prochází ručním finišem. Díky více než 200 letému archivu má Samuel Groves bohaté znalosti, které využívá k výrobě prvotřídního, odolného a do detailu propracovaného nádobí.  

Materiál
Hrnec je z uhlíkové oceli upravené pro okamžité používání. Rukojeť je z nerezové oceli. 

Údržba
Před prvním použitím odstraňte z výrobku všechny štítky a umyjte jej v teplé mýdlové vodě. Opláchněte čistou vodou a důkladně osušte.

Vypálení: Přestože se hrnec dodává již vypálený, může být občas nutné nanést novou vrstvu, aby se obnovila patina nebo aby se zachovala funkčnost. Vaření kyselých potravin, používání nadměrného tepla, drhnutí drsným náčiním nebo drátěnkami může nepřilnavou vrstvu poškodit. Pro zachování skvělé funkčnosti, nebo při obnově zrezivělého nádobí se doporučuje hrnec z uhlíkové oceli vypálit v troubě. 
Hrnec dobře vydrhněte v horké mýdlové vodě a důkladně osušte. Potřete jej zvenku i zevnitř tenkou vrstvou rostlinného oleje a postavte dnem vzhůru na prostřední polici trouby při teplotě 240 °C. Pečte hodinu a po dokončení nechte hrnec v troubě vychladnout.

Čištění: Čistěte ručně pomocí houbičky a jemného mycího prostředku, v případě potřeby nechte krátce odmočit. Nikdy nepoužívejte drátěnou vlnu ani jiné drátěnky na bázi kovu. Nepoužívejte myčku nádobí. Po nadobudnutí patiny stačí většinou hrnec pouze opláchnout horkou vodou a pak utřít papírovými utěrkami. Nenaplňujte horký hrnec studenou vodou ani jej neponořujte do studené vody, protože náhlé změny teploty mohou způsobit jeho deformaci. 
Hrnec nikdy nenechávejte mokrý, ale ihned po umytí jej osušte. Po každém použití potřete tenkou vrstvou rostlinného oleje, abyste zajistili zachování ochranné vrstvy pro kvalitní vaření.
Pánve a hrnce z uhlíkové oceli vždy skladujte na suchém místě, mimo dosah páry a vody.

Vaření: Vždy zvolte vhodný kroužek varné desky odpovídající velikosti dna hrnce. Před vařením hrnec postupně předehřívejte na nízkou až střední teplotu, aby nedošlo k teplotnímu šoku. Stejné pravidlo dodržujte i u vaření na indukčních varných deskách. Nepřehřívejte prázdný hrnec a nikdy nedovolte, aby se vařil nasucho.Aby nedošlo k poškození patiny, nepoužívejte ke skladování syrových, marinovaných nebo vařených potravin.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola

Samuel Groves je přední britský výrobce nádobí s historií sahající až do roku 1817. Továrna v Birminghamu původně vyráběla mosazné svícny, ale během druhé světové války získala vládní zakázky na hliníkové výrobky. Postupně rozšířila výrobu na kuchyňské vybavení a nádobí. Všechny výrobní procesy probíhají v Birminghamu a zahrnují kombinaci strojních i ručních postupů s ručním dokončováním. Díky více než 200 letům zkušeností vyrábí Samuel Groves prvotřídní a odolné nádobí.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptak.cz