Yanagiba SHIRONIKO 240 Sakai Kikumori
Kód: TT0576Související produkty
Japonský kuchyňský nůž ručně kovaný ve městě Sakai. Porcovací model Sujihiki, vynikající na krájení tenkých...
Japonský kuchyňský nůž ručně kovaný ve městě Sakai. Porcovací model Sujihiki, vynikající na krájení tenkých...
Japonský kuchyňský nůž ze série Hocho Kobo, navržen designérkou Fumie Shibata. Tradiční model Yanagiba s dlouhou, jednostranně...
Japonský kuchyňský nůž ze série Hocho Kobo, navržen designérkou Fumie Shibata. Tradiční model Deba se silnou, širokou čepelí a...
Krásná a praktická prkénka ze série Morinoki od Shizu Hamono jsou vyrobená z masivního japonského jilmu. Dostupná...
Olejem ošetřené kuchyňské prkénko z olivového dřeva, ideální jak do kuchyně, tak na sváteční stůl. Pochází z dílen posledního nožířského výrobce ve městě Solsona.
Detailní popis produktu
Tradiční japonský nůž Yanagiba SHIRONIKO od Sakai Kikumori
Yanagiba SHIRONIKO od Sakai Kikumori je ručně kovaný nůž s jednostranným ostřím, speciálně navržený ke krájení ryb a masa. Yanagiba, v překladu „vrbový list“, má tenkou a dlouhou čepel s ostrou špičkou a zesíleným hřbetem. Váha hřbetu při krájení masa zajišťuje tlak směrem dolů, což vede k menšímu tření a trhání. Díky tomu si surovina zachovává svůj lesk i chuť. Vnitřní strana čepele není pouze zploštělá - je mírně konkávní a poskytuje tak jedinečné nepřilnavé vlastnosti. Extra dlouhá čepel je ideální pro krájení jedním tahem a kromě filetování ryb a odstraňování jejich kůže se dobře hodí také k porcování jiných druhů masa, například hovězí pečeně nebo žebírek. Model SHIRONIKO má čepel z uhlíkové oceli Shirogami White #2, s dvouvrstvou konstrukcí Ni-Mai. Rukojeť ve tvaru D je vyrobena z magnólie a zakončena koncovkou z buvolího rohu. Pro profesionální i zkušené domácí šéfkuchaře.
Detail
Výroba: Japonsko, Sakai
Značka: Sakai Kikumori
Model: Yanagiba SHIRONIKO 240
Délka celkem: 375 mm
Délka rukojeti: 135 mm
Délka čepele: 240 mm
Rukojeť: magnólie a buvolí roh
Povrchová úprava čepele: Migaki - leštěná
Typ čepele: jednostranně broušená, vhodná pro praváky
Ocel: Shirogami White #2
Tvrdost: 61-63 HRC
Výrobce
Sakai v japonské Ósace je již více než 600 let prosperujícím centrem výroby japonských nožů. Společnost Sakai Kikumori byla založená v roce 1926 v centru starého města a dodnes spolupracuje s těmi nejzkušenějšími řemeslníky v oblasti. Již téměř 100 let neúnavně vyrábí nože, které těší domácí kuchaře a uspokojují oko i těch nejkritičtějších profesionálů. Kikumori nabízí širokou škálu kuchařských nožů a vytváří brilantní výrobky, které nejsou nikde jinde k dostání. Jedná se o tradiční, vysoce kvalitní nože se skvělou ostrostí a propracovaným designem.
JP Kawamura Hamono Co., Ltd., 3-1-7, Zaimoku-cho Higashi, Sakai-ku, Sakai City, Osaka Japan, (+81)-72-232-5039, info@kikumori.co.jp CZ Tokyo Tools s.r.o., Slovinská 652/19, Praha 10, 10100, CZ, 773707811, info@tokyotools.cz
Materiál
Čepel je z uhlíkové oceli Shirogami White #2, s dvouvrstvou konstrukcí Ni-Mai. Shirogami White Steel je uhlíková ocel s pouze velmi malým množstvím nečistot. Kováním lze dosáhnout výjimečně ostré čepele, která se také dobře brousí. Čepel má leštěnou povrchovou úpravu Migaki.
Tradiční rukojeť ve tvaru D je vyrobena z magnólie a zakončena koncovkou z buvolího rohu.
Poznámka: Dodáváno v originálním balení.
Údržba
Pokud chcete udržet své japonské nože v perfektním stavu, zde je několik must haves:
Nože myjte ručně. Otřete suchým hadrem. Vyhněte se myčce na nádobí, která může způsobit poškození ostří.
Ocel s vyšším podílem uhlíku nabízí dlouhotrvající ostří avšak vyžaduje oproti nerezu větší péči. Nůž je potřeba průběžně olejovat a to nejlépe již před prvním použitím. Čepel z uhlíkové oceli udržujte po použití čistou a suchou. Po vyčištění naneste tenkou vrstvu oleje - nejlépe lněného nebo kaméliového.
Nůž nepoužívejte k páčení, krájení či sekání mražených výrobků nebo tvrdých materiálů jako jsou kosti, dýně a podobně. Čepel se může odštípnout nebo zlomit.
Používejte kvalitní dřevěné prkénko na krájení. Uchovávejte nože na suchém místě, abyste zabránili oxidaci oceli.
Jednobřitý nůž vyžaduje specifické broušení a zkušenost s tímto typem čepelí.

Ocel. Ticho. Respekt.
Japonská kultura klade důraz na funkčnost do té míry, že vnímá věci, určené pouze k jednomu účelu jako dokonalé.
Značky: Shizu Hamono
Shizu Hamono je značka japonských nožů zakořeněná v staleté kovářské tradici města Seki, známého jako „Město mečů“.
Značky: Sakai Kikumori
Pokud hledáte kuchyňské nástroje, které přesahují rámec funkčnosti, dřív nebo později narazíte na nožíře právě v Japonsku.Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Sakai Kikumori, založená v roce 1926, navazuje na 600letou tradici města Sakai jakožto centra výroby tradičních japonských nožů. Ve spolupráci s nejlepšími kováři, brusiči a malými dílnami v Sakai nabízí širokou škálu nožů, které spojují tradiční řemeslné zpracování s moderními designy a materiály ovlivněnými západním stylem. Již téměř 100 let prodává nože, které těší domácí kuchaře a uspokojují oko i těch nejkritičtějších profesionálů. Jedná se o tradiční, vysoce kvalitní nože se skvělou ostrostí a propracovaným designem.
