Yanagiba SHIRONIKO 240 Sakai Kikumori

Kód: TT0576
New Arrival Uhlíková Ocel
5 490 Kč
Skladem
Možnosti doručení

Tradiční kuchyňský nůž ručně kovaný v Sakai v japonské Ósace. Jednostranně broušený model Yanagiba s dlouhou čepelí z uhlíkové oceli a rukojetí z magnólie. Tenká čepel je ideální pro přesnou práci s nožem, navržena pro techniku krájení tahem, kterou používají sushi šéfkuchaři.



Detailní informace

Detailní popis produktu

Tradiční japonský nůž Yanagiba SHIRONIKO od Sakai Kikumori

Yanagiba SHIRONIKO od Sakai Kikumori je ručně kovaný nůž s jednostranným ostřím, speciálně navržený ke krájení ryb a masa. Yanagiba, v překladu „vrbový list“, má tenkou a dlouhou čepel s ostrou špičkou a zesíleným hřbetem. Váha hřbetu při krájení masa zajišťuje tlak směrem dolů, což vede k menšímu tření a trhání. Díky tomu si surovina zachovává svůj lesk i chuť. Vnitřní strana čepele není pouze zploštělá - je mírně konkávní a poskytuje tak jedinečné nepřilnavé vlastnosti. Extra dlouhá čepel je ideální pro krájení jedním tahem a kromě filetování ryb a odstraňování jejich kůže se dobře hodí také k porcování jiných druhů masa, například hovězí pečeně nebo žebírek. Model SHIRONIKO má čepel z uhlíkové oceli Shirogami White #2, s dvouvrstvou konstrukcí Ni-Mai. Rukojeť ve tvaru D je vyrobena z magnólie a zakončena koncovkou z buvolího rohu. Pro profesionální i zkušené domácí šéfkuchaře.

Detail

Výroba: Japonsko, Sakai
Značka: Sakai Kikumori
Model: Yanagiba SHIRONIKO 240
Délka celkem: 375 mm
Délka rukojeti: 135 mm
Délka čepele: 240 mm
Rukojeť: magnólie a buvolí roh
Povrchová úprava čepele: Migaki - leštěná
Typ čepele: jednostranně broušená, vhodná pro praváky
Ocel: Shirogami White #2
Tvrdost: 61-63 HRC

Výrobce

Sakai v japonské Ósace je již více než 600 let prosperujícím centrem výroby japonských nožů. Společnost Sakai Kikumori byla založená v roce 1926 v centru starého města a dodnes spolupracuje s těmi nejzkušenějšími řemeslníky v oblasti. Již téměř 100 let neúnavně vyrábí nože, které těší domácí kuchaře a uspokojují oko i těch nejkritičtějších profesionálů. Kikumori nabízí širokou škálu kuchařských nožů a vytváří brilantní výrobky, které nejsou nikde jinde k dostání. Jedná se o tradiční, vysoce kvalitní nože se skvělou ostrostí a propracovaným designem.

JP Kawamura Hamono Co., Ltd., 3-1-7, Zaimoku-cho Higashi, Sakai-ku, Sakai City, Osaka Japan, (+81)-72-232-5039, info@kikumori.co.jp CZ Tokyo Tools s.r.o., Slovinská 652/19, Praha 10, 10100, CZ, 773707811, info@tokyotools.cz

Materiál

Čepel je z uhlíkové oceli Shirogami White #2, s dvouvrstvou konstrukcí Ni-Mai. Shirogami White Steel je uhlíková ocel s pouze velmi malým množstvím nečistot. Kováním lze dosáhnout výjimečně ostré čepele, která se také dobře brousí. Čepel má leštěnou povrchovou úpravu Migaki.
Tradiční rukojeť ve tvaru D je vyrobena z magnólie a zakončena koncovkou z buvolího rohu. 

Poznámka: Dodáváno v originálním balení.

Údržba

Pokud chcete udržet své japonské nože v perfektním stavu, zde je několik must haves:
Nože myjte ručně. Otřete suchým hadrem. Vyhněte se myčce na nádobí, která může způsobit poškození ostří.
Ocel s vyšším podílem uhlíku nabízí dlouhotrvající ostří avšak vyžaduje oproti nerezu větší péči. Nůž je potřeba průběžně olejovat a to nejlépe již před prvním použitím. Čepel z uhlíkové oceli udržujte po použití čistou a suchou. Po vyčištění naneste tenkou vrstvu oleje - nejlépe lněného nebo kaméliového.
Nůž nepoužívejte k páčení, krájení či sekání mražených výrobků nebo tvrdých materiálů jako jsou kosti, dýně a podobně. Čepel se může odštípnout nebo zlomit.
Používejte kvalitní dřevěné prkénko na krájení. Uchovávejte nože na suchém místě, abyste zabránili oxidaci oceli.
Jednobřitý nůž vyžaduje specifické broušení a zkušenost s tímto typem čepelí. 

Yanagiba SHIRONIKO 240 Sakai Kikumori

Ocel. Ticho. Respekt.

Japonská kultura klade důraz na funkčnost do té míry, že vnímá věci, určené pouze k jednomu účelu jako dokonalé.
Yanagiba SHIRONIKO 240 Sakai Kikumori

Značky: Shizu Hamono

Shizu Hamono je značka japonských nožů zakořeněná v  staleté kovářské tradici města Seki, známého jako „Město mečů“. 
Yanagiba SHIRONIKO 240 Sakai Kikumori

Značky: Sakai Kikumori

Pokud hledáte kuchyňské nástroje, které přesahují rámec funkčnosti, dřív nebo později narazíte na nožíře právě v Japonsku.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola

KIKUMORI_BRAND-SLIM

Sakai Kikumori, založená v roce 1926, navazuje na 600letou tradici města Sakai jakožto centra výroby tradičních japonských nožů. Ve spolupráci s nejlepšími kováři, brusiči a malými dílnami v Sakai nabízí širokou škálu nožů, které spojují tradiční řemeslné zpracování s moderními designy a materiály ovlivněnými západním stylem. Již téměř 100 let prodává nože, které těší domácí kuchaře a uspokojují oko i těch nejkritičtějších profesionálů. Jedná se o tradiční, vysoce kvalitní nože se skvělou ostrostí a propracovaným designem.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptak.cz