Tools for Food: The Objects that Influence How and What We Eat
Kód: TT00185Související produkty

Japonský kuchyňský nůž ze série Hocho Kobo, navržen designérkou Fumie Shibata. Tradiční model Deba se silnou, širokou čepelí a...

Stěrka na těsto z olejované břízy a nerezové oceli. Vyrábí Iris Hantverk, specializující se na tradiční výrobu...

Pekařský štětec z naolejované břízy a světlých koňských žíní. Vyrábí Iris Hantverk,...

Kulatý štětec na pečení z naolejované břízy a světlých koňských žíní. Vyrábí Iris Hantverk,...
Detailní popis produktu
“The landscape of food propagation, production and consumption has changed beyond recognition, and we must reclaim a closer relationship to food. Perhaps the pleasure of using a well-designed tool, understanding its origins, cooking and enyoing meals together can somehow salvage a productive relationship with food, through an appreciation of design and our evolution from using just fire, knives and spoons to a batterie de cuisine.”
Od mongolských ohnišť z 12. století po čínské nůžky ze 17. století, od oblíbených nádob na potraviny Tupperware po ikonickou ždímačku na citrony Alessi - tato kulinářská cesta zahrnuje oblíbené předměty i méně známé věci. Od primitivních nástrojů až po špičkové předměty zkoncipované značkami jako Le Creuset, Joseph Joseph, IKEA, Tala, Rosti, Pyrex, Oxo Good Grips, Droog, Staub a mnoha dalšími, čtenář se vydává na cestu kolem světa a poznává, jak a co se v průběhu staletí měnilo při vaření, a odhaluje podobnosti i rozmanitosti napříč dobami a kulturami.
Každý obrázek, od základních potřeb až po designové předměty, je doprovázen textem popisujícím jeho původ a zajímavými fakty o jeho vztahu ke kultuře a vaření.
Detail
Autorka: Corinne Mynatt
Vazba: pevná
Počet stran: 304
Rozměry: 19,7 x 23,7 cm
Rok vydání: 2021
Jazyk: Anglický
Corinne Mynatt
Corinne Mynatt je kurátorka a spisovatelka, která se narodila v Nashvillu a žije v Londýně. Původně vystudovala výtvarnou výchovu na Pratt Institute v New Yorku a poté na Central St. Martin's v Londýně, magisterské studium kontextuálního designu absolvovala na renomované Design Academy v Eindhovenu. Před založením vlastního studia pracovala jako kurátorka v Královském institutu britských architektů.

Odesíláme do 24 hodin
Odesíláme nejpozději následující pracovní den od objednání. Doručení do 2-4 pracovní dnů přes Zásilkovnu.
Showroom v Praze
Objednaný nástroj si můžete vyzvednout ten samý den v našem vršovickém showroomu.
Expresně po Praze
Váš nástroj doručíme do 2 hodin od objednání.Možnost výměny nástrojů do 30 dnů od zakoupení.
Tokyo Tools s.r.o., Slovinská 652/19, Praha 10, Česká republika, info@tokyotools.cz , www.tokyotools.cz, +420 773 707 811

Kreativní vegetariánská jídla pro rychlé každodenní i pomalé víkendové vaření. 100...

Kniha Gohan: Everyday Japanese Cooking od Emiko Davies nabízí rychlé a pozoruhodně jednoduché japonské každodenní pokrmy,...
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.