Sujihiki NDW 240 Sakai Kikumori
Kód: TT0549Související produkty

Japonský kuchyňský nůž ze série Hocho Kobo, navržen designérkou Fumie Shibata. Tradiční model Yanagiba s dlouhou, jednostranně...

Japonský kuchyňský nůž ze série Hocho Kobo, navržen designérkou Fumie Shibata. Tradiční model Deba v menším provedení,...

Syntetický vodní brusný kámen vyrobený v japonské Ósace. Ideální pro většinu broušených čepelí, jako jsou kuchyňské nože, hoblíky, sekery, dláta, zahradnické nůžky a další.
Detailní popis produktu
Japonský nůž Sujihiki NDW Sakai Kikumori
Japonský nůž Sujihiki NDW od Sakai Kikumori je kvalitní kuchyňský nástroj, ručně kovaný ve městě Sakai. Nabízí úžasnou ostrost, která je kultivována těmi nejlepšími řemeslníky, od kování až po broušení. Sujihiki je japonský porcovací nůž s oboustranně broušenou čepelí, navržený pro krájení tenkých plátků masa nejen při přípravě sushi a sashimi. Jeho dlouhá a tenká čepel je určena k rozříznutí suroviny jedním pohybem. Díky svému jehlovitému tvaru klouže po bílkovinách s minimálním odporem a zachovává přirozenou strukturu a chuť masa. Model NDW má čepel z uhlíkové oceli Shirogami White #2 potažené 2 vrstvami nerezové oceli, která poskytuje odolnost a ochranu, aniž by byla narušena ostrá hrana nože. Čepel je dále povrchově upravená technikou Tsuchime - tedy ručně tepána do specifického vzoru.
Detail
Výroba: Japonsko, Sakai
Značka: Sakai Kikumori
Model: Sujihiki NDW 240
Délka celkem: 390 mm
Délka rukojeti: 135 mm
Délka čepele: 240 mm
Varianty rukojeti: dub
Povrchová úprava čepele: Tsuchime
Typ čepele: oboustranně broušená
Ocel: Shirogami White #2
Tvrdost: 61-63 HRC
Výrobce
Sakai v japonské Ósace je již více než 600 let prosperujícím centrem výroby japonských nožů. Společnost Sakai Kikumori byla založená v roce 1926 v centru starého města a dodnes spolupracuje s těmi nejzkušenějšími řemeslníky v oblasti. Již téměř 100 let neúnavně vyrábí nože, které těší domácí kuchaře a uspokojmat NDW Materiál Čepel je z uhlíkové oceli Shirogami White #2 potažené 2 vrstvami nerezové oceli, vytvořená technikou San-mai. Shirogami White Steel je uhlíková ocel s pouze velmi malým množstvím nečistot. Kováním lze dosáhnout výjimečně ostré čepele, která se také dobře brousí. Čepel má povrchovou úpravu Tsuchime a je ručně tepána. Na čepeli je vytvořen specifický reliéf, který vzniká za použití raznic. Povrch čepele je nakonec ručně leštěný.Tradiční oktagonová rukojeť je z dubového dřeva, v přírodní i černěné variantě. Poznámka: Dodáváno v originálním balení.ují oko i těch nejkritičtějších profesionálů. Kikumori nabízí širokou škálu kuchařských nožů a vytváří brilantní výrobky, které nejsou nikde jinde k dostání. Jedná se o tradiční, vysoce kvalitní nože se skvělou ostrostí a propracovaným designem.
Materiál
Čepel je z uhlíkové oceli Shirogami White #2 potažené 2 vrstvami nerezové oceli, vytvořená technikou San-mai. Shirogami White Steel je uhlíková ocel s pouze velmi malým množstvím nečistot. Kováním lze dosáhnout výjimečně ostré čepele, která se také dobře brousí. Čepel má povrchovou úpravu Tsuchime a je ručně tepána. Na čepeli je vytvořen specifický reliéf, který vzniká za použití raznic. Povrch čepele je nakonec ručně leštěný.
Tradiční oktagonová rukojeť je z dubového dřeva, v přírodní i černěné variantě.
Poznámka: Dodáváno v originálním balení.
Údržba
Pokud chcete udržet své japonské nože v perfektním stavu, zde je několik must haves: Nože myjte ručně. Otřete suchým hadrem. Vyhněte se myčce na nádobí, která může způsobit poškození ostří.
Ocel s vyšším podílem uhlíku nabízí dlouhotrvající ostří avšak vyžaduje oproti nerezu větší péči. Nůž je potřeba průběžně olejovat a to nejlépe již před prvním použitím. Čepel z uhlíkové oceli udržujte po použití čistou a suchou. Po vyčištění naneste tenkou vrstvu oleje - nejlépe lněného nebo kaméliového.
Čepel tohoto nože je potažena nerezovou ocelí, takže její odolnost proti korozi je mnohem vyšší. Pozornost věnujte zejména odkryté nejostřejší části čepele, která by se měla po každém použití udržovat čistá a suchá.
Nůž pravidelně ostřete na brusném kameni, ale pamatujte, že japonské nože mají jiný úhel ostří, a proto vyžadují speciální a jemnější brusné kameny. Můžete využít třeba japonský brusný kámen KING nebo Suehiro. Používejte kvalitní dřevěné prkénko na krájení. Uchovávejte nože na suchém místě, abyste zabránili oxidaci oceli. Nepoužívejte ke krájení či sekání mražených výrobků nebo kostí. Čepel se může odštípnout nebo zlomit.

Ocel. Ticho. Respekt.
Japonská kultura klade důraz na funkčnost do té míry, že vnímá věci, určené pouze k jednomu účelu jako dokonalé.
Značky: Shizu Hamono
Shizu Hamono je značka japonských nožů zakořeněná v staleté kovářské tradici města Seki, známého jako „Město mečů“.
Značky: Sakai Kikumori
Pokud hledáte kuchyňské nástroje, které přesahují rámec funkčnosti, dřív nebo později narazíte na nožíře právě v Japonsku.
Japonský kuchyňský nůž ručně kovaný ve městě Sakai. Nepostradatelný model Santoku s povrchovou úpravou Tsuchime a dubovou rukojetí.

Japonský kuchyňský nůž ručně kovaný ve městě Sakai. Porcovací model Sujihiki, vynikající na krájení tenkých...

Japonský kuchyňský nůž ručně kovaný ve městě Sakai. Porcovací model Sujihiki, vynikající na krájení tenkých...

Japonský kuchyňský nůž ručně kovaný ve městě Sakai. Porcovací model Sujihiki, vynikající na krájení tenkých...

Japonský kuchyňský nůž ručně kovaný ve městě Sakai. Nepostradatelný model Santoku s precizní Kiritsuke špičkou. Čepel z uhlíkové oceli s povrchovou úpravou Tsuchime a...

Japonský kuchyňský nůž ručně kovaný ve městě Sakai. Kompaktní model Petty pro krájení, loupání a ořezávání, na prkénku i mimo něj. Čepel z uhlíkové oceli s povrchovou úpravou...
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Sakai Kikumori, založená v roce 1926, navazuje na 600letou tradici města Sakai jakožto centra výroby tradičních japonských nožů. Ve spolupráci s nejlepšími kováři, brusiči a malými dílnami v Sakai nabízí širokou škálu nožů, které spojují tradiční řemeslné zpracování s moderními designy a materiály ovlivněnými západním stylem. Již téměř 100 let prodává nože, které těší domácí kuchaře a uspokojují oko i těch nejkritičtějších profesionálů. Jedná se o tradiční, vysoce kvalitní nože se skvělou ostrostí a propracovaným designem.