Petty NDH 135 Sakai Kikumori
Kód: TT0417_2 TT0417_1 Zvolte variantuSouvisející produkty
Syntetický vodní brusný kámen vyrobený v japonské Ósace. Ideální pro většinu broušených čepelí, jako jsou kuchyňské nože, hoblíky, sekery, dláta, zahradnické nůžky a další.
Detailní popis produktu
Japonský nůž Petty NDH od Sakai Kikumori je kvalitní kuchyňský nástroj, který je ručně kovaný ve městě Sakai, v Japonsku. Kikumori nože mají úžasnou ostrost, která je kultivována těmi nejlepšími řemeslníky v průběhu celého výrobního procesu, od kování až po broušení.
Petty je oboustranně broušený nůž menší velikosti, jehož název pochází z francouzského slova „Petit“. Má podobný profil jako kuchařský nůž Gyuto a je pro něj typická vysoká a plochá patka s mírným zakřivením přední hrany čepele, které vede k její špičce. Snadno se s ním manipuluje a často se používá pro precizní a přesnou práci. Je vynikající jako univerzální nůž k loupání, krájení, sekání na kostky, drcení a ořezávání různých menších druhů ovoce, zeleniny, bylinek, příloh a bílkovin. Je ideální pro ty, kteří mají menší pracovní prostor, chtějí menší nůž pro rychlé použití nebo mají menší ruce a chtějí lehčí alternativu k noži Gyuto.
Model NDH má čepel z nerezové oceli AUS-10 vytvořené kovářským svařováním, kde se spojí několik plátů oceli z různými vlastnostmi, kolem ocelového jádra. Vrstvením a skládáním jednotlivých vrstev vzniká kresba na noži, která tzv. damaškové oceli dodává její nezaměnitelnou podobu. Čepel je dále povrchově upravená technikou Tsuchime - tedy ručně tepána do specifického vzoru.
Detail
Výroba: Japonsko, Sakai
Značka: Sakai Kikumori
Model: Petty NDH
Délka celkem: 280 mm
Délka čepele: 135 mm
Povrchová úprava čepele: Tsuchime Damascus
Typ čepele: oboustranně broušená
Ocel: nerezová ocel AUS-10
Tvrdost: 58-60 HRC
Sakai Kikumori
Sakai v japonské Ósace je již více než 600 let prosperujícím centrem výroby japonských nožů. Sakai Kikumori je velkoobchodník a prodává nože od řady tradičních kovářů, brusičů, výrobců rukojetí a malých továren v Sakai. Společnost byla založená v roce 1926 v centru starého města a dodnes spolupracuje s těmi nejzkušenějšími řemeslníky v oblasti. Již téměř 100 let prodává nože, které těší domácí kuchaře a uspokojují oko i těch nejkritičtějších profesionálů. Kikumori nabízí širokou škálu kuchařských nožů a spolu s lokálními řemeslníky vytváří brilantní výrobky, které nejsou nikde jinde k dostání. Jedná se o tradiční, vysoce kvalitní nože se skvělou ostrostí a propracovaným designem.
Materiál
Čepel z nerezové oceli AUS-10 je vytvořena kovářským svařováním, kde se spojí několik plátů oceli z různými vlastnostmi, kolem ocelového jádra. Vrstvením a skládáním jednotlivých vrstev vzniká kresba na noži, která tzv. damaškové oceli dodává její nezaměnitelnou podobu.
Ocel AUS-10 je japonská nerezová ocel se zvýšeným obsahem uhlíku. Značné množství tohoto prvku zaručuje snadné broušení a tvrdost nad 60 HRC. AUS-10 má skvělou retenci ostří, houževnatost, odolnost proti korozi a opotřebení. Nože z této oceli se velmi dobře brousí a dosahují vynikajícího ostří.
Čepel má také povrchovou úpravu Tsuchime a je ručně tepána. Na čepeli je vytvořen specifický reliéf, který vzniká za použití raznic.
Tradiční oktagonová rukojeť je z dubového dřeva s černou úpravou.
Poznámka: Dodáváno v originálním balení.
Údržba
Pokud chcete udržet své japonské nože v perfektním stavu, zde je několik must haves: Nože myjte ručně. Otřete suchým hadrem. Vyhněte se myčce na nádobí, která může způsobit poškození ostří.
Čepel tohoto nože je vyrobená z nerezové oceli a proto nevyžaduje tolik péče. Přesto je důležité udržovat čepel po použití čistou a suchou. Pro obnovení vzhledu lze čepel i rukojeť potřít olejem - nejlépe lněným nebo kaméliovým.
Nůž pravidelně ostřete na brusném kameni, ale pamatujte, že japonské nože mají jiný úhel ostří, a proto vyžadují speciální a jemnější brusné kameny. Používejte kvalitní dřevěné prkénko na krájení. Uchovávejte nože na suchém místě, abyste zabránili oxidaci oceli. Nepoužívejte ke krájení či sekání mražených výrobků nebo kostí. Čepel se může odštípnout nebo zlomit.
Odesíláme do 24 hodin
Odesíláme nejpozději následující pracovní den od objednání. Doručení do 2-4 pracovní dnů přes Zásilkovnu.Showroom v Praze
Objednaný nástroj si můžete vyzvednout ten samý den v našem vršovickém showroomu.Expresně po Praze
Váš nástroj doručíme do 2 hodin od objednání.Značky: Precizní japonské nože Tadafusa
Město Sanjo je proslulé jako "město kovářů" v Japonsku i mimo něj. Právě tady začal v roce 1948 odkaz značky Tadafusa..Dílny: Nožířství Hanuljak Knives
Jeden je vyučený umělecký kovář, druhý umělecký truhlář. Dneska bratry Kamila a Michala najdete v jejich kovárně, kde se věnují výrobě ručně kovaných nožů..Značky: Japonské kuchyňské nože Sakai Kikumori
Japonské nože jsou vždy sázka na jistotu. Pokud hledáte kuchyňské nástroje, které přesahují rámec funkčnosti, dřív..Japonský kuchyňský nůž ručně kovaný ve městě Sakai. Nepostradatelný model Santoku s povrchovou úpravou Tsuchime a dubovou rukojetí.
Japonský kuchyňský nůž ručně kovaný ve městě Sakai. Nepostradatelný model Santoku s povrchovou úpravou Kurouchi a dubovou rukojetí.
Japonský kuchyňský nůž ručně kovaný ve městě Sakai. Porcovací model Sujihiki, vynikající na krájení tenkých...
Japonský kuchyňský nůž ručně kovaný ve městě Sakai. Porcovací model Sujihiki, vynikající na krájení tenkých...
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Sakai Kikumori, založená v roce 1926, navazuje na 600letou tradici města Sakai jakožto centra výroby tradičních japonských nožů. Ve spolupráci s nejlepšími kováři, brusiči a malými dílnami v Sakai nabízí širokou škálu nožů, které spojují tradiční řemeslné zpracování s moderními designy a materiály ovlivněnými západním stylem. Již téměř 100 let prodává nože, které těší domácí kuchaře a uspokojují oko i těch nejkritičtějších profesionálů. Jedná se o tradiční, vysoce kvalitní nože se skvělou ostrostí a propracovaným designem.