Japonské nůžky Nigiri 105mm od Misuzu Hasami

Kód: TT0149
Značka: Misuzu Hasami
1 290 Kč –15 %
01 tokyo tools misuzu krejcovsky clipper
1 290 Kč –15 % 1 095 Kč 904,96 Kč bez DPH
Skladem
Možnosti doručení

Tradiční japonské nůžky Nigiri, vyrobené z uhlíkové oceli s leštěným povrchem. Vhodné na šití, ruční práce a drobné kuchyňské úkoly. Vyráběny ručně v dílně Misuzu Hasami. 

Detailní informace

Detailní popis produktu

Nigiri Basami jsou v Japonsku nejběžnější nůžky. Jsou kované z jednoho kusu oceli, jsou výjimečně lehké a pohodlně se drží. Jejich jednoduchá konstrukce je navržená pro snadné a rychlé použití. Používají se zejména při šití a všeobecných ručních pracích v domácnosti či ateliéru. Lze použít na bylinky nebo jiné drobné kuchyňské úkoly. Při stříhání se drží u čepele podobně jako pinzeta. 

Nůžky jsou vyrobeny z uhlíkové oceli. Jedná se o produkt nejvyšší kvality, každý ručně kovaný tradičními technikami, které se dědí z generace na generaci. Povrch je leštěný.

Detail

Výroba: Japonsko, Ono
Značka: Misuzu Hasami
Model: No.501, Misuzu 105 mm
Délka celkem: 105 mm
Délka čepele: 36 mm
Hmotnost: cca 22 g
Ocel: uhlíková, Shirogami White Steel #1

Misuzu Hasami 

Společnost Misuzu Hasami byla založena v roce 1949 a nabízí výrobky s vynikající ostrostí a trvanlivostí, zdokonalené úspěšnou kombinací tradice a nejmodernější technologie. Specializuje se především na krejčovské nůžky a japonské nůžky Nigiri. Japonské nigiri jsou nejstarší formou nůžek: jsou kované z jednoho kusu oceli, jsou výjimečně lehké a pohodlně se drží. V Misuzu jejich výroba probíhá ručně, za použití tradičních technik předávaných z generace na generaci. 

Materiál

Nůžky jsou vyrobeny z kompozitního materiálu z nejlepší nožířské uhlíkové oceli Shirogami White Steel #1 a měkkého železa. Díky pokrytí tvrdé oceli měkkým železem má čepel vyšší houževnatost, je vysoce odolná a velmi dobře se brousí. Jedná se o tradiční techniku, která se používala i u japonských mečů. Povrch je leštěný. 

Údržba

Ocel s vyšším podílem uhlíku (tzv. uhlíková ocel) nabízí vyšší ostrost, snazší broušení, avšak vyžaduje oproti nerezu větší péči. Nůžky je potřeba průběžně olejovat a to nejlépe již před prvním použitím. Čepel z uhlíkové oceli udržujte po použití čistou a suchou. Po vyčištění naneste tenkou vrstvu oleje - nejlépe kaméliového, ale postačí použití téměř jakéhokoli domácího maziva. Tato vrstva oleje chrání nůžky před vlhkostí a korozí.  Při delším skladování opět doporučujeme zakonzervovat vhodným olejem, případně zabalit nůžky do kusu látky nebo papíru. Tvorba patiny je u uhlíkové oceli běžným jevem a nejedná se o vadu materiálu.

How to sharpen

Product reel

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola

Misuzu Hasami se nachází ve městě Ono v prefektuře Hjógo, severně od města Miki. Miki je nejznámějším japonským výrobním centrem truhlářského nářadí, kde se vyrábějí pily, hoblíky, srpy, dláta a další, zatímco Ono je známé především nůžkami a počítadly. Společnost Misuzu Hasami byla založena v roce 1949 a nabízí výrobky s vynikající ostrostí a trvanlivostí, zdokonalené úspěšnou kombinací tradice a nejmodernější technologie. Specializuje se především na krejčovské nůžky a japonské nůžky Nigiri. Japonské nigiri jsou nejstarší formou nůžek: jsou kované z jednoho kusu oceli, jsou výjimečně lehké a pohodlně se drží. V Misuzu jejich výroba probíhá ručně, za použití tradičních technik předávaných z generace na generaci.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptak.cz