Nakiri NAMI 165 Sakai Kikumori
Kód: TT0456_1 TT0456_2 TT0456_3 Zvolte variantuSouvisející produkty

Syntetický vodní brusný kámen vyrobený v japonské Ósace. Ideální pro většinu broušených čepelí, jako jsou kuchyňské nože, hoblíky, sekery, dláta, zahradnické nůžky a další.

Japonský kuchyňský nůž, ručně kovaný ve městě Sanjo. Užitečný model Nakiri pro krájení ovoce a zeleniny. Je vyrobený z...

Ručně vyráběný kuchyňský nůž z nerezové oceli v tradičním japonském tvaru Nakiri. Ideální nůž na krájení...

Od autorky světového bestselleru Japan: The Cookbook, Nancy Singleton Hachisu. Kniha obsahuje více než 250 chutných a zdravých japonských...
Detailní popis produktu
Japonský nůž Nakiri NAMI od Sakai Kikumori je kvalitní kuchyňský nástroj, který je ručně kovaný ve městě Sakai, v Japonsku. Kikumori nože mají úžasnou ostrost, která je kultivována těmi nejlepšími řemeslníky v průběhu celého výrobního procesu, od kování až po broušení.
Nakiri je nůž ideální pro krájení ovoce a zeleniny. Má charakteristický obdélníkový tvar čepele s rovným ostřím a plochým profilem, což ho činí ideálním pro vertikální sekání zeleniny bez kývavého pohybu. Má rovný hřbet i ostří, bez výrazné špičky, což umožňuje plný kontakt s prkénkem po celé délce řezu. Čepel je obvykle tenká a široká, takže snadno proniká i hustou zeleninou a zároveň slouží jako lopatka pro přenášení nakrájených surovin. Pro bezpečnou, přesnou a rychlou práci umožňuje výška čepele použít při krájení klouby ruky jako vodítko. Je ideální zejména pro čisté, rovnoměrné řezy.
Model NAMI má čepel z nerezové oceli AUS-10 vytvořené kovářským svařováním, kde se spojí několik plátů oceli z různými vlastnostmi, kolem ocelového jádra. Vrstvením a skládáním jednotlivých vrstev vzniká kresba na noži, která tzv. damaškové oceli dodává její nezaměnitelnou podobu.
Detail
Výroba: Japonsko, Sakai
Značka: Sakai Kikumori
Model: Nakiri NAMI
Délka celkem: 310-315 mm
Délka rukojeti: 135 mm
Varianty rukojeti: dub / černěný dub / eben
Délka čepele: 165 mm
Povrchová úprava čepele: Damascus
Typ čepele: oboustranně broušená
Ocel: nerezová ocel AUS-10
Tvrdost: 58-60 HRC
Sakai Kikumori
Sakai v japonské Ósace je již více než 600 let prosperujícím centrem výroby japonských nožů. Společnost Sakai Kikumori byla založená v roce 1926 v centru starého města a dodnes spolupracuje s těmi nejzkušenějšími řemeslníky v oblasti. Již téměř 100 let neúnavně vyrábí nože, které těší domácí kuchaře a uspokojují oko i těch nejkritičtějších profesionálů. Kikumori nabízí širokou škálu kuchařských nožů a vytváří brilantní výrobky, které nejsou nikde jinde k dostání. Jedná se o tradiční, vysoce kvalitní nože se skvělou ostrostí a propracovaným designem.
Materiál
Čepel z nerezové oceli AUS-10 je vytvořena kovářským svařováním, kde se spojí několik plátů oceli z různými vlastnostmi, kolem ocelového jádra. Vrstvením a skládáním jednotlivých vrstev vzniká kresba na noži, která tzv. damaškové oceli dodává její nezaměnitelnou podobu.
Ocel AUS-10 je japonská nerezová ocel se zvýšeným obsahem uhlíku. Značné množství tohoto prvku zaručuje snadné broušení a tvrdost 58-60 HRC. AUS-10 má skvělou retenci ostří, houževnatost, odolnost proti korozi a opotřebení. Nože z této oceli se velmi dobře brousí a dosahují vynikajícího ostří.
Tradiční oktagonová rukojeť je z dubového nebo ebenového dřeva.
Poznámka: Dodáváno v originálním balení.
Údržba
Pokud chcete udržet své japonské nože v perfektním stavu, zde je několik must haves: Nože myjte ručně. Otřete suchým hadrem. Vyhněte se myčce na nádobí, která může způsobit poškození ostří.
Čepel tohoto nože je vyrobená z nerezové oceli a proto nevyžaduje tolik péče. Přesto je důležité udržovat čepel po použití čistou a suchou. Pro obnovení vzhledu lze čepel i rukojeť potřít olejem - nejlépe lněným nebo kaméliovým.
Nůž pravidelně ostřete na brusném kameni, ale pamatujte, že japonské nože mají jiný úhel ostří, a proto vyžadují speciální a jemnější brusné kameny. Používejte kvalitní dřevěné prkénko na krájení. Uchovávejte nože na suchém místě, abyste zabránili oxidaci oceli. Nepoužívejte ke krájení či sekání mražených výrobků nebo kostí. Čepel se může odštípnout nebo zlomit.

Japonský kuchyňský nůž ručně kovaný ve městě Sakai. Užitečný model Nakiri pro krájení ovoce a zeleniny. Čepel z damaškové...

Japonský kuchyňský nůž ručně kovaný ve městě Sakai. Kompaktní model Petty pro krájení, loupání a...

Japonský kuchyňský nůž ručně kovaný ve městě Sakai. Všestranný model Gyuto s čepelí z nerezové damaškové oceli a...
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Sakai Kikumori, založená v roce 1926, navazuje na 600letou tradici města Sakai jakožto centra výroby tradičních japonských nožů. Ve spolupráci s nejlepšími kováři, brusiči a malými dílnami v Sakai nabízí širokou škálu nožů, které spojují tradiční řemeslné zpracování s moderními designy a materiály ovlivněnými západním stylem. Již téměř 100 let prodává nože, které těší domácí kuchaře a uspokojují oko i těch nejkritičtějších profesionálů. Jedná se o tradiční, vysoce kvalitní nože se skvělou ostrostí a propracovaným designem.