Kiritsuke Gyuto NDH 210 Sakai Kikumori

Kód: TT0420_2 TT0420_1 Zvolte variantu
Nerezová Ocel
5 950 Kč 6 430 Kč od 5 950 Kč 4 917,36 Kč bez DPH 5 314,05 Kč bez DPH od 4 917,36 Kč bez DPH
Skladem Vyprodáno Zvolte variantu
Rukojeť
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Možnosti doručení

Japonský kuchyňský nůž ručně kovaný ve městě Sakai. Všestranný model Gyuto s precizní Kiritsuke špičkou. Čepel z damaškové oceli s povrchovou úpravou Tsuchime a dubová rukojeť. 

Detailní informace

Detailní popis produktu

Kiritsuke Gyuto NDH 210 Sakai Kikumori

Japonský nůž Kiritsuke Gyuto NDH od Sakai Kikumori je ručně kovaný ve městě Sakai. Tento kuchyňský nástroj vyniká úžasnou ostrostí, která je kultivována těmi nejlepšími řemeslníky v průběhu celého výrobního procesu, od kování až po broušení. Kiritsuke Gyuto je oboustranně broušená verze tradičního nože Kiritsuke – nebo také Gyuto se zkosenou špičkou. Díky oboustrannému ostří nabízí větší všestrannost a snadnější manipulaci, zatímco ostrá špička ve tvaru reverse tanto umožňuje vyšší preciznost při jemných řezech. Tento typ nože je vhodný pro široké spektrum úkolů – od krájení masa a zeleniny až po filetování ryb, jemné práce nebo sekání bylinek. Model NDH má jádro čepele z nerezové oceli AUS-10, které je opláštěné damaškovou ocelí. Damašková kresba spolu s ručně tepanou úpravou Tsuchime dodávají noži nezaměnitelný vzhled.

Detail

Výroba: Japonsko, Sakai
Značka: Sakai Kikumori
Model: Kiritsuke Gyuto NDH
Délka celkem: 360 mm
Délka rukojeti: 135 mm
Délka čepele: 210 mm
Varianty rukojeti: dub / černěný dub
Povrchová úprava čepele: Tsuchime Damascus
Typ čepele: oboustranně broušená
Ocel: nerezová ocel AUS-10
Tvrdost: 58-60 HRC

Výrobce

Sakai v japonské Ósace je již více než 600 let prosperujícím centrem výroby japonských nožů. Sakai Kikumori je velkoobchodník a prodává nože od řady tradičních kovářů, brusičů, výrobců rukojetí a malých továren v Sakai. Společnost byla založená v roce 1926 v centru starého města a dodnes spolupracuje s těmi nejzkušenějšími řemeslníky v oblasti. Již téměř 100 let prodává nože, které těší domácí kuchaře a uspokojují oko i těch nejkritičtějších profesionálů. Kikumori nabízí širokou škálu kuchařských nožů a spolu s lokálními řemeslníky vytváří brilantní výrobky, které nejsou nikde jinde k dostání. Jedná se o tradiční, vysoce kvalitní nože se skvělou ostrostí a propracovaným designem.

Materiál

Jádro čepele je z japonské nerezové oceli AUS-10 se zvýšeným obsahem uhlíku. Značné množství tohoto prvku zaručuje snadné broušení a tvrdost 58-60 HRC. AUS-10 má skvělou retenci ostří, houževnatost, odolnost proti korozi a opotřebení. Nože z této oceli se velmi dobře brousí a dosahují vynikajícího ostří. Jádro je opláštěno damaškovou úpravou, tedy několika vrstvami různých typů oceli, které vytvářejí vizuálně působivý vzor. Čepel má také povrchovou úpravu Tsuchime, která je ručně tepána za použití raznic.
Tradiční oktagonová rukojeť je z dubového dřeva, v přírodní i černěné variantě.

Poznámka: Dodáváno v originálním balení.

Údržba

Pokud chcete udržet své japonské nože v perfektním stavu, zde je několik must haves: Nože myjte ručně. Otřete suchým hadrem. Vyhněte se myčce na nádobí, která může způsobit poškození ostří. Čepel tohoto nože je vyrobená z nerezové oceli a proto nevyžaduje tolik péče. Přesto je důležité udržovat čepel po použití čistou a suchou. Pro obnovení vzhledu lze čepel i rukojeť potřít olejem - nejlépe lněným nebo kaméliovým. Nůž pravidelně ostřete na brusném kameni, ale pamatujte, že japonské nože mají jiný úhel ostří, a proto vyžadují speciální a jemnější brusné kameny. Používejte kvalitní dřevěné prkénko na krájení. Uchovávejte nože na suchém místě, abyste zabránili oxidaci oceli. Nepoužívejte ke krájení či sekání mražených výrobků nebo kostí. Čepel se může odštípnout nebo zlomit.

Kiritsuke Gyuto NDH 210 Sakai Kikumori

Ocel. Ticho. Respekt.

Japonská kultura klade důraz na funkčnost do té míry, že vnímá věci, určené pouze k jednomu účelu jako dokonalé.
Kiritsuke Gyuto NDH 210 Sakai Kikumori

Značky: Shizu Hamono

Shizu Hamono je značka japonských nožů zakořeněná v  staleté kovářské tradici města Seki, známého jako „Město mečů“. 
Kiritsuke Gyuto NDH 210 Sakai Kikumori

Značky: Sakai Kikumori

Pokud hledáte kuchyňské nástroje, které přesahují rámec funkčnosti, dřív nebo později narazíte na nožíře právě v Japonsku.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola

KIKUMORI_BRAND-SLIM

Sakai Kikumori, založená v roce 1926, navazuje na 600letou tradici města Sakai jakožto centra výroby tradičních japonských nožů. Ve spolupráci s nejlepšími kováři, brusiči a malými dílnami v Sakai nabízí širokou škálu nožů, které spojují tradiční řemeslné zpracování s moderními designy a materiály ovlivněnými západním stylem. Již téměř 100 let prodává nože, které těší domácí kuchaře a uspokojují oko i těch nejkritičtějších profesionálů. Jedná se o tradiční, vysoce kvalitní nože se skvělou ostrostí a propracovaným designem.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptak.cz