Hammer-Tone Nakiri 165 SLD Tadafusa
Kód: TT0551Související produkty
Japonský kuchyňský nůž, ručně kovaný ve městě Sanjo. Užitečný model Nakiri pro krájení ovoce a zeleniny. Je vyrobený z...
Syntetický vodní brusný kámen vyrobený v japonské Ósace. Ideální pro většinu broušených čepelí, jako jsou kuchyňské nože, hoblíky, sekery, dláta, zahradnické nůžky a další.
Japonský kuchyňský nůž ručně kovaný ve městě Sakai. Užitečný model Nakiri pro krájení ovoce a zeleniny. Čepel z nerezové oceli s...
Japonský kuchyňský nůž ručně kovaný ve městě Sakai. Užitečný model Nakiri pro krájení ovoce a zeleniny. Čepel z nerezové oceli s...
Třívrstvá zapékací mísa s hliníkovým jádrem vloženým mezi vrstvy nerezové oceli, vyrobená v...
Detailní popis produktu
Hammer-Tone Nakiri 165 SLD Tadafusa
Nůž Nakiri od Tadafusa je ručně kovaný ve městě Tsubame-Sanjo, proslulém svou kovářskou tradicí. Nakiri, nůž s charakteristickou obdélníkovou čepelí s rovným ostřím a plochým profilem, je ideální pro krájení ovoce a zeleniny. Široká čepel snadno proniká i hustou zeleninou a zároveň slouží jako lopatka pro přenášení nakrájených surovin. Je ideální zejména pro čisté, rovnoměrné řezy. Nůž je vyrobený tradiční technikou San-mai s jádrem z polo-nerezové oceli SLD (Semi-Stainless Steel). SLD si výjimečně dobře drží ostří, zároveň se ale snadno brousí a udržuje. Je odolnější než většina uhlíkových ocelí a má navíc tu výhodu, že je relativně nerezová. Časem sice pomalu oxiduje a tmavne, ale při správné péči se nemusíte obávat rzi. Rukojeť z kaštanového dřeva byla upravena procesem zuhelnatění, díky čemuž je voděodolná a antibakteriální. Jedná se o pohodlný, svižný nůž, s odolnou čepelí s povrchovou úpravou Tsuchime, která kromě výjimečného vzhledu pomáhá předcházet lepení potravin na povrch čepele. Skvělá volba pro každodenní vaření.
Detail
Výroba: Japonsko, Sanjo
Značka: Tadafusa
Model: Hammer-Tone Nakiri 165 S-42
Délka celkem: 305 mm
Délka čepele: 165 mm
Výška čepele: 52 mm
Typ čepele: oboustranně broušená
Povrchová úprava čepele: Tsuchime
Ocel: SLD + nerezová ocel
Tvrdost: 62 HRC
Výrobce
Zakladatel Tadafusa - Torasaburo Sone - založil svou společnost v roce 1948. Tadafusa sídlí ve městě Sanjo v prefektuře Niigata a spojuje výrobu založenou na dlouholeté tradici se současnou estetikou a požadavky dnešní doby. Pravidelně spolupracuje se současnými průmyslovými designéry a je držitelem řady ocenění Good-Design Awards. Tadafusa se zaměřuje na tradiční ruční výrobu s důrazem na dostupnost, a proto patří jejich nože mezi cenově přívětivější ručně vyráběné kousky z Japonska. Specifické zpracování materiálů může přinášet drobné nepřesnosti, které jsou přirozeným znakem značky a dodávají nožům osobitý charakter. Podobně jako u značky Kaji-Bei, jejíž styl působí až rustikálně s viditelnými stopami ruční práce (odřeniny, vrypy od brusky či výrazná kresba dřeva), jsme si i u Tadafusa postupně oblíbili jejich ostrost, svižnost a jedinečný vzhled.
JP Tadafusa co., Ltd., 27-16 Higashihonjoji, Sanjo-city, Niigata, 955-0823, +81-256-32-218, info@tadafusa.com CZ Tokyo Tools s.r.o., Slovinská 652/19, Praha 10, 10100, CZ, 773707811, info@tokyotools.cz
Materiál
Nůž má čepel z třívrstvé oceli (SLD + nerezová ocel). Polo-nerezová ocel SLD byla původně navržena společností Hitachi pro řezání jiných ocelí. SLD je tvrdá a dobře se brousí. Zachovává si ostrost stejně dlouho jako uhlíková ocel, ale mnohem lépe se udržuje.
Čepel je dále upravena technikou Tsuchime - na jejím povrchu je vytvořena struktura za použití kladiva. Tsuchime může poskytnout lepší přilnavost při sevření čepele, která pak v ruce méně klouže. Přilnavost potravin k čepeli naopak snižuje, protože mezi čepelí a potravinami vytváří spoustu malých vzduchových kapes.
Oválná rukojeť je z karbonizovaného kaštanového dřeva s plastovým kroužkem. Antibakteriální karbonizované dřevo je dřevo, které bylo vykuřováno v peci, čímž se o krok přiblížilo dřevěnému uhlí. Toto dřevo nemá téměř žádnou vlhkost ani živiny, což znemožňuje bakteriím se uchytit a množit.
Poznámka: Dodáváno v originálním balení.
Údržba
Pokud chcete udržet své japonské nože v perfektním stavu, zde je několik must haves: Nože myjte ručně. Otřete suchým hadrem. Pravidelně je potírejte olejem na čepeli i rukojeti. Vyhněte se myčce na nádobí, která může způsobit poškození ostří. Čepel tohoto nože je vyrobená z polo-nerezové oceli SLD. SLD je kompromisem mezi schopností uhlíkové oceli udržet hrany a odolností nerezové oceli vůči korozi. Tato ocel rezaví, pokud jí to dovolíte. Pro správnou péči je zásadní udržovat čepel po použití čistou a suchou, zejména pokud řežete něco kyselého. Pro zvýšení odolnosti můžete na čepel nanést tenkou vrstvu oleje - nejlépe lněného nebo kaméliového. Nože pravidelně ostřete na brusném kameni, ale pamatujte, že japonské nože mají jiný úhel ostří, a proto vyžadují speciální a jemnější brusné kameny. U jednostranného nože se brousí hlavně ostrá část, z druhé strany se pouze odstraní otřepy na hraně. Používejte kvalitní dřevěné prkénko na krájení. Uchovávejte nože na suchém místě, abyste zabránili oxidaci oceli. Nepoužívejte ke krájení či sekání mražených výrobků nebo kostí. Čepel se může odštípnout nebo zlomit.
Japonský kuchyňský nůž, ručně kovaný ve městě Sanjo. Užitečný model Nakiri pro krájení ovoce a zeleniny, vyrobený z uhlíkové oceli Aogami #2 s nerezovým opláštěním a rukojetí z...
Japonský kuchyňský nůž, ručně kovaný ve městě Sanjo. Užitečný model Nakiri pro krájení ovoce a zeleniny, vyrobený v Azuma stylu - typickém pro oblast východního Japonska. Čepel...
Diskuze
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Zakladatel Tadafusa - Torasaburo Sone - založil svou společnost v roce 1948. Tadafusa sídlí ve městě Sanjo v prefektuře Niigata. Nyní již třetí generace společnosti pod vedením Tadayukiho Soneho spojuje výrobu založenou na dlouholeté tradici se současnou estetikou a požadavky dnešní doby. Příkladem jsou spolupráce s průmyslovými designéry, jako je Fumie Shibata pro řadu Hocho Kobo a Yusuke Seki pro jejich lokální showroom nožů. Také díky tomu je Tadafusa držitelem řady ocenění Good-Design Awards.
