Značky: Přírodní domácí nástroje od Redecker

Značka Redecker je dnes téměř posledním výrobcem ručně zpracovaných kartáčů v Německu. Přestože jsou od roku 1935 stále zachovány stejné hodnoty, na kterých byla firma založena, portfolio produktů i jejich obliba ve světě je stále větší. Ani my jsme nemohli odolat. 

Všechny domácí potřeby, které Redecker nabízí jsou samozřejmě vysoce funkční, jinak bychom si je ani nevybrali. Co nás ale obzvlášť fascinuje, je zpracování s důrazem na drobounké detaily, které i obyčejné nástroje pro každodenní použití posouvá za hranici designové dokonalosti. Srdíčko každého milovníka jednoduše krásných věcí zaplesá, až příště k úklidu bytu použije třeba kartáč na květiny nebo prachovku z pštrosího peří.

5_redecker_tokyo_tools

Historie

Poté, co Friedrich Redecker, zakladatel firmy Redecker, začal ve čtyřech letech slepnout a ani operace nemohly přinést žádné skutečné zlepšení, byl zapsán do školy pro nevidomé. Zde se mu dostalo standardního výcviku pro nevidomé této doby: řemeslné práce, výroba kartáčů a hřebenů. Dovednosti mu umožnily vytvořit obživu pro svou ženu a tři syny. Díky disciplíně a vynalézavosti mu ale doslova pod rukama začala vznikat malá firma, která už napříč stoletím živí třetí generaci rodiny Redecker. Společnost je stále v rodinném vlastnictví a nadále zaměstnává a poskytuje výuku řemeslných dovedností zrakově postiženým lidem v blízké komunitě.

1_redecker_tokyo_tools

Hodnoty 

Není překvapením, že je značka Redecker synonymem pro kvalitu a řemeslnou práci. Obdiv si ale zaslouží také díky úspěšné snaze tvořit z přírodních a obnovitelných materiálů. Tyto hodnoty jsou protkané firemní kulturou od samotné konceptualizace produktu až po jeho uvedení na trh. Předtím, než se výrobek představí zákazníkům, je kriticky posouzen a vyzkoušen rodinnými členy i samotnými zaměstnanci. Za svou prací stojí všichni jako tým. 

2_redecker_tokyo_tools

Sortiment značky zahrnuje širokou škálu dřevěných kartáčů, náčiní do kuchyně, úklidové pomůcky a další produkty pro domácnost. Každý výrobek je pečlivě navržen tak, aby splňoval nejvyšší standardy kvality a designu. Díky svému minimalistickému přístupu a funkčnosti si získal Redecker oblibu mezi zákazníky i daleko za hranicemi rodného Německa.

 

.
.
.
.
 
Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz