Santoku NDV 165 Sakai Kikumori
Kód: TT0578_1 TT0578_2 Zvolte variantuSouvisející produkty
Japonský kuchyňský nůž ručně kovaný ve městě Sakai. Nepostradatelný model Santoku s povrchovou úpravou Tsuchime a dubovou rukojetí.
Krásná a praktická prkénka ze série Morinoki od Shizu Hamono jsou vyrobená z masivního japonského jilmu. Dostupná...
Třívrstvý wok větší velikosti s hliníkovým jádrem vloženým mezi vrstvy nerezové oceli, vyrobený v britském Birminghamu. Ideální pro přípravu větších pokrmů, skvělý pro vaření v...
Japonský kuchyňský nůž ručně kovaný ve městě Sakai. Užitečný model Nakiri pro krájení ovoce a zeleniny. Čepel z nerezové oceli s...
Vegan JapanEasy od Tima Andersona je kuchařka, která nabízí více než 80 rostlinných receptů inspirovaných japonskou kuchyní.
Japonský kuchyňský nůž ze série Hocho Kobo, navržen designérkou Fumie Shibata. Nepostradatelný model Santoku, vyrobený z oceli SLD s...
Detailní popis produktu
Japonský nůž Santoku NDV 165 Sakai Kikumori
Santoku NDV od Sakai Kikumori je ručně kovaný nůž z Japonska, známý svou úžasnou ostrostí. Tento kuchyňský nástroj je výsledkem práce nejlepších řemeslníků, kteří pečlivě dohlížejí na každý krok výroby, od kování po broušení. Název Santoku znamená "tři kvality", což odkazuje na jeho všestrannost při krájení masa, ryb a zeleniny. Nůž má krátkou čepel se širokým profilem a zaoblenou špičkou, což zajišťuje lepší ovladatelnost a činí ho ideálním pro začátečníky. Model NDV má čepel z nerezové oceli VG10 s damaškovým opláštěním. Damašková kresba spolu s ručně tepanou úpravou Tsuchime dodávají noži nezaměnitelný vzhled.
Detail
Výroba: Japonsko, Sakai
Značka: Sakai Kikumori
Model: Santoku NDV 165
Délka celkem: 315 mm
Délka rukojeti: 135 mm
Délka čepele: 165 mm
Varianty rukojeti: dub / černěný dub
Povrchová úprava čepele: Tsuchime Damascus
Typ čepele: oboustranně broušená
Ocel: nerezová ocel VG10
Tvrdost: 61-62 HRC
Výrobce
Sakai v japonské Ósace je již více než 600 let prosperujícím centrem výroby japonských nožů. Společnost Sakai Kikumori byla založená v roce 1926 v centru starého města a dodnes spolupracuje s těmi nejzkušenějšími řemeslníky v oblasti. Již téměř 100 let neúnavně vyrábí nože, které těší domácí kuchaře a uspokojují oko i těch nejkritičtějších profesionálů. Kikumori nabízí širokou škálu kuchařských nožů a vytváří brilantní výrobky, které nejsou nikde jinde k dostání. Jedná se o tradiční, vysoce kvalitní nože se skvělou ostrostí a propracovaným designem.
JP Kawamura Hamono Co., Ltd., 3-1-7, Zaimoku-cho Higashi, Sakai-ku, Sakai City, Osaka Japan, (+81)-72-232-5039, info@kikumori.co.jp CZ Tokyo Tools s.r.o., Slovinská 652/19, Praha 10, 10100, CZ, 773707811, info@tokyotools.cz
Materiál
Čepel je z nerezové oceli VG10 s vysokým obsahem uhlíku. VG10 je japonská nerezová ocel, považována za jednu z nejlepších nerezových ocelí pro výrobu nožů. Díky svému chemickému složení spojuje výhody uhlíkové a nerezové oceli, protože může být velmi ostrá, má skvělou retenci ostří, relativně snadno se brousí a má vynikající odolnost proti korozi. Na rukojeť je použito dubové dřevo.
Poznámka: Dodáváno v originálním balení.
Údržba
Pokud chcete udržet své japonské nože v perfektním stavu, zde je několik must haves:
Nože myjte ručně. Otřete suchým hadrem. Vyhněte se myčce na nádobí, která může způsobit poškození ostří.
Čepel tohoto nože je vyrobená z nerezové oceli a proto nevyžaduje tolik péče. Přesto je důležité udržovat čepel po použití čistou a suchou. Pro obnovení vzhledu lze čepel i rukojeť potřít olejem - nejlépe lněným nebo kaméliovým.
Nůž nepoužívejte k páčení, krájení či sekání mražených výrobků nebo tvrdých materiálů jako jsou kosti, dýně a podobně. Čepel se může odštípnout nebo zlomit.
Používejte kvalitní dřevěné prkénko na krájení. Uchovávejte nože na suchém místě, abyste zabránili oxidaci oceli.
Jednobřitý nůž vyžaduje specifické broušení a zkušenost s tímto typem čepelí.
Více informací naleznete v sekci péče o nože.

Ocel. Ticho. Respekt.
Japonská kultura klade důraz na funkčnost do té míry, že vnímá věci, určené pouze k jednomu účelu jako dokonalé.
Značky: Shizu Hamono
Shizu Hamono je značka japonských nožů zakořeněná v staleté kovářské tradici města Seki, známého jako „Město mečů“.
Značky: Sakai Kikumori
Pokud hledáte kuchyňské nástroje, které přesahují rámec funkčnosti, dřív nebo později narazíte na nožíře právě v Japonsku.
Japonský kuchyňský nůž ručně kovaný ve městě Sakai. Kompaktní model Petty pro krájení, loupání a ořezávání, na prkénku i mimo něj. Čepel z nerezové oceli VG10 s damaškovým...
Japonský kuchyňský nůž ručně kovaný ve městě Sakai. Všestranný model Gyuto s čepelí z nerezové oceli VG10 s damaškovým pláštěm, povrchovou úpravou Tsuchime a dubovou...
Japonský kuchyňský nůž ručně kovaný ve městě Sakai. Nepostradatelný model Santoku s čepelí z nerezové oceli s damaškovým...
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Sakai Kikumori, založená v roce 1926, navazuje na 600letou tradici města Sakai jakožto centra výroby tradičních japonských nožů. Ve spolupráci s nejlepšími kováři, brusiči a malými dílnami v Sakai nabízí širokou škálu nožů, které spojují tradiční řemeslné zpracování s moderními designy a materiály ovlivněnými západním stylem. Již téměř 100 let prodává nože, které těší domácí kuchaře a uspokojují oko i těch nejkritičtějších profesionálů. Jedná se o tradiční, vysoce kvalitní nože se skvělou ostrostí a propracovaným designem.
