Santoku NDH 165 Sakai Kikumori
Kód: TT0480_1 TT0480_2 Zvolte variantuSouvisející produkty

Syntetický vodní brusný kámen vyrobený v japonské Ósace. Ideální pro většinu broušených čepelí, jako jsou kuchyňské nože, hoblíky, sekery, dláta, zahradnické nůžky a další.

Japonský kuchyňský nůž, ručně kovaný ve městě Sanjo. Nepostradatelný model Santoku, vyrobený z uhlíkové oceli Aogami #2 s...
Detailní popis produktu
Japonský nůž Santoku NDH od Sakai Kikumori je kvalitní kuchyňský nástroj, který je ručně kovaný ve městě Sakai, v Japonsku. Kikumori nože mají úžasnou ostrost, která je kultivována těmi nejlepšími řemeslníky v průběhu celého výrobního procesu, od kování až po broušení.
Santoku znamená "tři kvality" - což odkazuje na maso, ryby a zeleninu, a nebo na řezání, drcení a nabírání. Jde o všestranný japonský nůž, ideální pro každodenní vaření. Má krátkou až středně dlouhou čepel se širokým profilem, rovným nebo jen mírně zakřiveným ostřím a zaoblenou špičkou. Díky tomu se s ním spíše seká než kolébá – pohyb je více vertikální. Oproti noži Gyuto je obvykle kratší, což zajišťuje lepší ovladatelnost a činí z něj ideální volbu i pro začátečníky.
Model NDH má čepel z nerezové oceli AUS-10 vytvořené kovářským svařováním, kde se spojí několik plátů oceli z různými vlastnostmi, kolem ocelového jádra. Vrstvením a skládáním jednotlivých vrstev vzniká kresba na noži, která tzv. damaškové oceli dodává její nezaměnitelnou podobu. Čepel je dále povrchově upravená technikou Tsuchime - tedy ručně tepána do specifického vzoru.
Detail
Výroba: Japonsko, Sakai
Značka: Sakai Kikumori
Model: Santoku NDH
Délka celkem: 315 mm
Délka rukojeti: 135 mm
Varianty rukojeti: dub / černěný dub
Délka čepele: 165 mm
Povrchová úprava čepele: Tsuchime Damascus
Typ čepele: oboustranně broušená
Ocel: nerezová ocel AUS-10
Tvrdost: 58-60 HRC
Sakai Kikumori
Sakai v japonské Ósace je již více než 600 let prosperujícím centrem výroby japonských nožů. Společnost Sakai Kikumori byla založená v roce 1926 v centru starého města a dodnes spolupracuje s těmi nejzkušenějšími řemeslníky v oblasti. Již téměř 100 let neúnavně vyrábí nože, které těší domácí kuchaře a uspokojují oko i těch nejkritičtějších profesionálů. Kikumori nabízí širokou škálu kuchařských nožů a vytváří brilantní výrobky, které nejsou nikde jinde k dostání. Jedná se o tradiční, vysoce kvalitní nože se skvělou ostrostí a propracovaným designem.
Materiál
Čepel z nerezové oceli AUS-10 je vytvořena kovářským svařováním, kde se spojí několik plátů oceli z různými vlastnostmi, kolem ocelového jádra. Vrstvením a skládáním jednotlivých vrstev vzniká kresba na noži, která tzv. damaškové oceli dodává její nezaměnitelnou podobu.
Ocel AUS-10 je japonská nerezová ocel se zvýšeným obsahem uhlíku. Značné množství tohoto prvku zaručuje snadné broušení a tvrdost 58-60 HRC. AUS-10 má skvělou retenci ostří, houževnatost, odolnost proti korozi a opotřebení. Nože z této oceli se velmi dobře brousí a dosahují vynikajícího ostří.
Čepel má také povrchovou úpravu Tsuchime a je ručně tepána. Na čepeli je vytvořen specifický reliéf, který vzniká za použití raznic.
Tradiční oktagonová rukojeť je z dubového dřeva.
Poznámka: Dodáváno v originálním balení.
Údržba
Pokud chcete udržet své japonské nože v perfektním stavu, zde je několik must haves: Nože myjte ručně. Otřete suchým hadrem. Vyhněte se myčce na nádobí, která může způsobit poškození ostří.
Čepel tohoto nože je vyrobená z nerezové oceli a proto nevyžaduje tolik péče. Přesto je důležité udržovat čepel po použití čistou a suchou. Pro obnovení vzhledu lze čepel i rukojeť potřít olejem - nejlépe lněným nebo kaméliovým.
Nůž pravidelně ostřete na brusném kameni, ale pamatujte, že japonské nože mají jiný úhel ostří, a proto vyžadují speciální a jemnější brusné kameny. Používejte kvalitní dřevěné prkénko na krájení. Uchovávejte nože na suchém místě, abyste zabránili oxidaci oceli. Nepoužívejte ke krájení či sekání mražených výrobků nebo kostí. Čepel se může odštípnout nebo zlomit.

Japonský kuchyňský nůž ručně kovaný ve městě Sakai. Kompaktní model Petty pro krájení, loupání a...

Japonský kuchyňský nůž ručně kovaný ve městě Sakai. Porcovací model Sujihiki, vynikající na krájení tenkých...

Japonský kuchyňský nůž ručně kovaný ve městě Sakai. Užitečný model Nakiri pro krájení ovoce a zeleniny. Čepel z damaškové...

Japonský kuchyňský nůž ručně kovaný ve městě Sakai. Nepostradatelný model Santoku s povrchovou úpravou Kurouchi a dubovou rukojetí.

Japonský kuchyňský nůž ručně kovaný ve městě Sakai. Všestranný model Gyuto s čepelí z damaškové oceli s povrchovou...
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Sakai Kikumori, založená v roce 1926, navazuje na 600letou tradici města Sakai jakožto centra výroby tradičních japonských nožů. Ve spolupráci s nejlepšími kováři, brusiči a malými dílnami v Sakai nabízí širokou škálu nožů, které spojují tradiční řemeslné zpracování s moderními designy a materiály ovlivněnými západním stylem. Již téměř 100 let prodává nože, které těší domácí kuchaře a uspokojují oko i těch nejkritičtějších profesionálů. Jedná se o tradiční, vysoce kvalitní nože se skvělou ostrostí a propracovaným designem.