Santoku Nashiji 165 Sakai Kikumori
Kód: TT0550Související produkty

Japonský kuchyňský nůž, ručně kovaný ve městě Sanjo. Nepostradatelný model Santoku, vyrobený z uhlíkové oceli Aogami #2 s...

Syntetický vodní brusný kámen vyrobený v japonské Ósace. Ideální pro většinu broušených čepelí, jako jsou kuchyňské nože, hoblíky, sekery, dláta, zahradnické nůžky a další.

Japonský kuchyňský nůž ze série Yuri, vyrábí Shizu Hamono se sídlem v kovářském městě Seki. Nepostradatelný model...
Detailní popis produktu
Japonský nůž Santoku Nashiji 165 Sakai Kikumori
Japonský nůž Santoku Nashiji od Sakai Kikumori je ručně kovaný ve městě Sakai. Tento kuchyňský nástroj vyniká úžasnou ostrostí, která je kultivována těmi nejlepšími řemeslníky v průběhu celého výrobního procesu, od kování až po broušení. Název Santoku znamená "tři kvality", což odkazuje na jeho všestrannost při krájení masa, ryb a zeleniny. Nůž má krátkou čepel se širokým profilem a zaoblenou špičkou, což zajišťuje lepší ovladatelnost a činí ho ideálním i pro začátečníky. Model Nashiji má čepel z třívrstvé oceli, jejíž jádro je vyrobeno z uhlíkové oceli Aogami Blue Steel #2, a potaženo je měkčí nerezovou ocelí. Povrchová úprava má jemnou texturu, která napodobuje slupku asijské hrušky a má pěkný rustikální vzhled.
Detail
Výroba: Japonsko, Sakai
Značka: Sakai Kikumori
Model: Santoku Nashiji 165
Délka celkem: 315 mm
Délka rukojeti: 135 mm
Délka čepele: 165 mm
Varianty rukojeti: dub
Povrchová úprava čepele: Nashiji
Typ čepele: oboustranně broušená
Ocel: Aogami Blue Steel #2
Tvrdost: 62-63 HRC
Výrobce
Sakai v japonské Ósace je již více než 600 let prosperujícím centrem výroby japonských nožů. Společnost Sakai Kikumori byla založená v roce 1926 v centru starého města a dodnes spolupracuje s těmi nejzkušenějšími řemeslníky v oblasti. Již téměř 100 let neúnavně vyrábí nože, které těší domácí kuchaře a uspokojují oko i těch nejkritičtějších profesionálů. Kikumori nabízí širokou škálu kuchařských nožů a vytváří brilantní výrobky, které nejsou nikde jinde k dostání. Jedná se o tradiční, vysoce kvalitní nože se skvělou ostrostí a propracovaným designem.
Materiál
Nůž má čepel z uhlíkové oceli Aogami Blue Steel #2 s nerezovým opláštěním. Aogami Blue #2 je tradiční japonská uhlíková ocel legovaná wolframem a chromem, která se vyznačuje skvělou retencí ostří. Spojuje tvrdost s dobrou houževnatostí a poměrně snadným broušením.
Povrchová úprava napodobuje slupku asijské hrušky a má rustikální vzhled. Stejně jako u kladívkové povrchové úpravy Tsuchime, i u Nashiji se trochu zvýší přilnavost při uchopení čepele, která pak v ruce méně klouže. Přilnavost potravin k čepeli naopak mírně sníží, protože mezi čepelí a potravinami vytváří spoustu miniaturních vzduchových kapes.
Tradiční oktagonová rukojeť je z dubového dřeva.
Poznámka: Dodáváno v originálním balení.
Údržba
Pokud chcete udržet své japonské nože v perfektním stavu, zde je několik must haves: Nože myjte ručně. Otřete suchým hadrem. Vyhněte se myčce na nádobí, která může způsobit poškození ostří.
Ocel s vyšším podílem uhlíku nabízí dlouhotrvající ostří avšak vyžaduje oproti nerezu větší péči. Nůž je potřeba průběžně olejovat a to nejlépe již před prvním použitím. Čepel z uhlíkové oceli udržujte po použití čistou a suchou. Po vyčištění naneste tenkou vrstvu oleje - nejlépe lněného nebo kaméliového.
Čepel tohoto nože je potažena nerezovou ocelí, takže její odolnost proti korozi je mnohem vyšší. Pozornost věnujte zejména odkryté nejostřejší části čepele, která by se měla po každém použití udržovat čistá a suchá.
Nůž pravidelně ostřete na brusném kameni, ale pamatujte, že japonské nože mají jiný úhel ostří, a proto vyžadují speciální a jemnější brusné kameny. Můžete využít třeba japonský brusný kámen KING nebo Suehiro. Používejte kvalitní dřevěné prkénko na krájení. Uchovávejte nože na suchém místě, abyste zabránili oxidaci oceli. Nepoužívejte ke krájení či sekání mražených výrobků nebo kostí. Čepel se může odštípnout nebo zlomit.

Ocel. Ticho. Respekt.
Japonská kultura klade důraz na funkčnost do té míry, že vnímá věci, určené pouze k jednomu účelu jako dokonalé.
Značky: Shizu Hamono
Shizu Hamono je značka japonských nožů zakořeněná v staleté kovářské tradici města Seki, známého jako „Město mečů“.
Značky: Sakai Kikumori
Pokud hledáte kuchyňské nástroje, které přesahují rámec funkčnosti, dřív nebo později narazíte na nožíře právě v Japonsku.
Japonský kuchyňský nůž ručně kovaný ve městě Sakai. Užitečný model Nakiri pro krájení ovoce a zeleniny. Čepel z uhlíkové oceli s povrchovou úpravou Nashiji a dubová...

Japonský kuchyňský nůž ručně kovaný ve městě Sakai. Nepostradatelný model Santoku s čepelí z damaškové oceli s povrchovou...

Japonský kuchyňský nůž ručně kovaný ve městě Sakai. Nepostradatelný model Santoku s povrchovou úpravou Kurouchi a dubovou rukojetí.

Japonský kuchyňský nůž ručně kovaný ve městě Sakai. Nepostradatelný model Santoku s precizní Kiritsuke špičkou.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Sakai Kikumori, založená v roce 1926, navazuje na 600letou tradici města Sakai jakožto centra výroby tradičních japonských nožů. Ve spolupráci s nejlepšími kováři, brusiči a malými dílnami v Sakai nabízí širokou škálu nožů, které spojují tradiční řemeslné zpracování s moderními designy a materiály ovlivněnými západním stylem. Již téměř 100 let prodává nože, které těší domácí kuchaře a uspokojují oko i těch nejkritičtějších profesionálů. Jedná se o tradiční, vysoce kvalitní nože se skvělou ostrostí a propracovaným designem.