Polished Nakiri Azumagata 150 Tadafusa
Kód: TT0553Související produkty
Japonský kuchyňský nůž, ručně kovaný ve městě Sanjo. Užitečný model Nakiri pro krájení ovoce a zeleniny. Je vyrobený z...
Japonský kuchyňský nůž ze série Yuri, vyrábí Shizu Hamono se sídlem v kovářském městě Seki. Užitečný model Nakiri...
Syntetický vodní brusný kámen vyrobený v japonské Ósace. Ideální pro většinu broušených čepelí, jako jsou kuchyňské nože, hoblíky, sekery, dláta, zahradnické nůžky a další.
Japonský kuchyňský nůž ze série Hocho Kobo, navržen designérkou Fumie Shibata. Tradiční model Deba v menším provedení,...
Detailní popis produktu
Polished Nakiri Azumagata 150 Tadafusa
Nůž Nakiri Azumagata od Tadafusa je ručně kovaný ve městě Tsubame-Sanjo, proslulém svou kovářskou tradicí. Nakiri, nůž s charakteristickou obdélníkovou čepelí s rovným ostřím a plochým profilem, je ideální pro krájení ovoce a zeleniny. Model Azumagata se vyznačuje specifickým tvarem, s mírně kratší čepelí a zaoblenou patkou, typickým pro region Kantó ve východní části ostrova Honšú. Jeho široká čepel snadno proniká i hustou zeleninou a zároveň slouží jako lopatka pro přenášení nakrájených surovin. Je ideální zejména pro čisté, rovnoměrné řezy. Nůž je vyrobený tradiční technikou San-mai s třívrstvou konstrukcí. Tvrdé jádro z uhlíkové oceli Aogami Blue Steel #2 zajišťuje mimořádně ostré a dlouhotrvající ostří. Měkčí nerezové opláštění chrání čepel před poškozením a zvyšuje její odolnost. Rukojeť z kaštanového dřeva byla upravena procesem zuhelnatění, díky čemuž je voděodolná a antibakteriální. Vlastnosti tohoto nože z něj činí praktického a pohodlného pomocníka, po kterém sáhnete každý den. Jeho tradiční tvar navíc dodává noži skutečně jedinečný charakter.
Detail
Výroba: Japonsko, Sanjo
Značka: Tadafusa
Model: Polished Nakiri Azumagata 150 S-24
Délka celkem: 295 mm
Délka čepele: 150 mm
Výška čepele: 53 mm
Typ čepele: oboustranně broušená
Povrchová úprava čepele: Migaki - leštěná
Ocel: Aogami Blue Steel #2 + nerezová ocel
Tvrdost: 62-63 HRC
Výrobce
Zakladatel Tadafusa - Torasaburo Sone - založil svou společnost v roce 1948. Tadafusa sídlí ve městě Sanjo v prefektuře Niigata a spojuje výrobu založenou na dlouholeté tradici se současnou estetikou a požadavky dnešní doby. Pravidelně spolupracuje se současnými průmyslovými designéry a je držitelem řady ocenění Good-Design Awards. Tadafusa se zaměřuje na tradiční ruční výrobu s důrazem na dostupnost, a proto patří jejich nože mezi cenově přívětivější ručně vyráběné kousky z Japonska. Specifické zpracování materiálů může přinášet drobné nepřesnosti, které jsou přirozeným znakem značky a dodávají nožům osobitý charakter. Podobně jako u značky Kaji-Bei, jejíž styl působí až rustikálně s viditelnými stopami ruční práce (odřeniny, vrypy od brusky či výrazná kresba dřeva), jsme si i u Tadafusa postupně oblíbili jejich ostrost, svižnost a jedinečný vzhled.
JP Tadafusa co., Ltd., 27-16 Higashihonjoji, Sanjo-city, Niigata, 955-0823, +81-256-32-218, info@tadafusa.com CZ Tokyo Tools s.r.o., Slovinská 652/19, Praha 10, 10100, CZ, 773707811, info@tokyotools.cz
Materiál
Nůž má čepel z uhlíkové oceli Aogami Blue Steel #2 s povrchovou úpravou Migaki a nerezovým opláštěním. Aogami Blue #2 je tradiční japonská uhlíková ocel legovaná wolframem a chromem, která se vyznačuje skvělou retencí ostří. Spojuje tvrdost s dobrou houževnatostí a poměrně snadným broušením.
Oválná rukojeť je z karbonizovaného kaštanového dřeva s plastovým kroužkem. Antibakteriální karbonizované dřevo je dřevo, které bylo vykuřováno v peci, čímž se o krok přiblížilo dřevěnému uhlí. Toto dřevo nemá téměř žádnou vlhkost ani živiny, což znemožňuje bakteriím se uchytit a množit.
Poznámka: Dodáváno v originálním balení.
Údržba
Pokud chcete udržet své japonské nože v perfektním stavu, zde je několik must haves: Nože myjte ručně. Otřete suchým hadrem. Pravidelně je potírejte olejem na čepeli i rukojeti. Vyhněte se myčce na nádobí, která může způsobit poškození ostří. Ocel s vyšším podílem uhlíku nabízí vyšší ostrost, snazší broušení, avšak vyžaduje oproti nerezu větší péči. Nůž je potřeba průběžně olejovat a to nejlépe již před prvním použitím. Čepel z uhlíkové oceli udržujte po použití čistou a suchou. Po vyčištění naneste tenkou vrstvu oleje - nejlépe lněného nebo kaméliového. Čepel tohoto nože je potažena nerezovou ocelí, takže její odolnost proti korozi je mnohem vyšší. Pozornost věnujte zejména odkryté nejostřejší části čepele, která by se měla po každém použití udržovat čistá a suchá. Nože pravidelně ostřete na brusném kameni, ale pamatujte, že japonské nože mají jiný úhel ostří, a proto vyžadují speciální a jemnější brusné kameny. Používejte kvalitní dřevěné prkénko na krájení. Uchovávejte nože na suchém místě, abyste zabránili oxidaci oceli. Nepoužívejte ke krájení či sekání mražených výrobků nebo kostí. Čepel se může odštípnout nebo zlomit.
Japonský kuchyňský nůž, ručně kovaný ve městě Sanjo. Užitečný model Nakiri pro krájení ovoce a zeleniny, vyrobený z uhlíkové oceli Aogami #2 s nerezovým opláštěním a rukojetí z...
Japonský kuchyňský nůž, ručně kovaný ve městě Sanjo. Užitečný model Nakiri pro krájení ovoce a zeleniny, vyrobený z oceli SLD s nerezovým opláštěním a rukojetí z karbonizovaného...
Japonský kuchyňský nůž, ručně kovaný ve městě Sanjo. Nepostradatelný model Santoku, vyrobený z uhlíkové oceli Aogami #2 s...
Diskuze
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Zakladatel Tadafusa - Torasaburo Sone - založil svou společnost v roce 1948. Tadafusa sídlí ve městě Sanjo v prefektuře Niigata. Nyní již třetí generace společnosti pod vedením Tadayukiho Soneho spojuje výrobu založenou na dlouholeté tradici se současnou estetikou a požadavky dnešní doby. Příkladem jsou spolupráce s průmyslovými designéry, jako je Fumie Shibata pro řadu Hocho Kobo a Yusuke Seki pro jejich lokální showroom nožů. Také díky tomu je Tadafusa držitelem řady ocenění Good-Design Awards.
