Polished Nakiri 165 Tadafusa

Kód: TT0552
New Arrival Uhlíková Ocel
3 095 Kč
Vyprodáno
Možnosti doručení
Položka byla vyprodána…

Japonský kuchyňský nůž, ručně kovaný ve městě Sanjo. Užitečný model Nakiri pro krájení ovoce a zeleniny, vyrobený z uhlíkové oceli Aogami #2 s nerezovým opláštěním a rukojetí z karbonizovaného kaštanového dřeva. 

Detailní informace

Detailní popis produktu

Polished Nakiri 165 Tadafusa

Nůž Nakiri od Tadafusa je ručně kovaný ve městě Tsubame-Sanjo, proslulém svou kovářskou tradicí. Nakiri, nůž s charakteristickou obdélníkovou čepelí s rovným ostřím a plochým profilem, je ideální pro krájení ovoce a zeleniny. Široká čepel snadno proniká i hustou zeleninou a zároveň slouží jako lopatka pro přenášení nakrájených surovin. Je ideální zejména pro čisté, rovnoměrné řezy. Nůž je vyrobený tradiční technikou San-mai z třívrstvé oceli. Tvrdé jádro z uhlíkové oceli Aogami Blue Steel #2 zajišťuje mimořádně ostré a dlouhotrvající ostří. Měkčí nerezové opláštění chrání čepel před poškozením a zvyšuje její odolnost. Rukojeť z kaštanového dřeva byla upravena procesem zuhelnatění, díky čemuž je voděodolná a antibakteriální. Vlastnosti tohoto nože z něj dělají praktického a pohodlného pomocníka, po kterém sáhnete každý den, zvlášť pokud ve vaší kuchyni často připravujete zeleninová jídla a ovocné svačiny.

Detail

Výroba: Japonsko, Sanjo
Značka: Tadafusa
Model: Polished Nakiri 165 S-23
Délka celkem: 305 mm
Délka čepele: 165 mm
Výška čepele: 52 mm
Typ čepele: oboustranně broušená
Povrchová úprava čepele: Migaki - leštěná
Ocel: Aogami Blue Steel #2 + nerezová ocel
Tvrdost: 62-63 HRC 

Výrobce

Zakladatel Tadafusa - Torasaburo Sone - založil svou společnost v roce 1948. Tadafusa sídlí ve městě Sanjo v prefektuře Niigata a spojuje výrobu založenou na dlouholeté tradici se současnou estetikou a požadavky dnešní doby. Pravidelně spolupracuje se současnými průmyslovými designéry a je držitelem řady ocenění Good-Design Awards. Tadafusa se zaměřuje na tradiční ruční výrobu s důrazem na dostupnost, a proto patří jejich nože mezi cenově přívětivější ručně vyráběné kousky z Japonska. Specifické zpracování materiálů může přinášet drobné nepřesnosti, které jsou přirozeným znakem značky a dodávají nožům osobitý charakter. Podobně jako u značky Kaji-Bei, jejíž styl působí až rustikálně s viditelnými stopami ruční práce (odřeniny, vrypy od brusky či výrazná kresba dřeva), jsme si i u Tadafusa postupně oblíbili jejich ostrost, svižnost a jedinečný vzhled.

JP Tadafusa co., Ltd., 27-16 Higashihonjoji, Sanjo-city, Niigata, 955-0823, +81-256-32-218, info@tadafusa.com CZ Tokyo Tools s.r.o., Slovinská 652/19, Praha 10, 10100, CZ, 773707811, info@tokyotools.cz

Materiál

Nůž má čepel z uhlíkové oceli Aogami Blue Steel #2 s povrchovou úpravou Migaki a nerezovým opláštěním. Aogami Blue #2 je tradiční japonská uhlíková ocel legovaná wolframem a chromem, která se vyznačuje skvělou retencí ostří. Spojuje tvrdost s dobrou houževnatostí a poměrně snadným broušením.
Oválná rukojeť je z karbonizovaného kaštanového dřeva s plastovým kroužkem. Antibakteriální karbonizované dřevo je dřevo, které bylo vykuřováno v peci, čímž se o krok přiblížilo dřevěnému uhlí. Toto dřevo nemá téměř žádnou vlhkost ani živiny, což znemožňuje bakteriím se uchytit a množit. 

Poznámka: Dodáváno v originálním balení.

Údržba

Pokud chcete udržet své japonské nože v perfektním stavu, zde je několik must haves: Nože myjte ručně. Otřete suchým hadrem. Pravidelně je potírejte olejem na čepeli i rukojeti. Vyhněte se myčce na nádobí, která může způsobit poškození ostří. Ocel s vyšším podílem uhlíku nabízí vyšší ostrost, snazší broušení, avšak vyžaduje oproti nerezu větší péči. Nůž je potřeba průběžně olejovat a to nejlépe již před prvním použitím. Čepel z uhlíkové oceli udržujte po použití čistou a suchou. Po vyčištění naneste tenkou vrstvu oleje - nejlépe lněného nebo kaméliového. Čepel tohoto nože je potažena nerezovou ocelí, takže její odolnost proti korozi je mnohem vyšší. Pozornost věnujte zejména odkryté nejostřejší části čepele, která by se měla po každém použití udržovat čistá a suchá. Nože pravidelně ostřete na brusném kameni, ale pamatujte, že japonské nože mají jiný úhel ostří, a proto vyžadují speciální a jemnější brusné kameny. Používejte kvalitní dřevěné prkénko na krájení. Uchovávejte nože na suchém místě, abyste zabránili oxidaci oceli. Nepoužívejte ke krájení či sekání mražených výrobků nebo kostí. Čepel se může odštípnout nebo zlomit.

 

Diskuze

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Povinná pole

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola

TADAFUSA_BRAND-SLIM

Zakladatel Tadafusa - Torasaburo Sone - založil svou společnost v roce 1948. Tadafusa sídlí ve městě Sanjo v prefektuře Niigata. Nyní již třetí generace společnosti pod vedením Tadayukiho Soneho spojuje výrobu založenou na dlouholeté tradici se současnou estetikou a požadavky dnešní doby. Příkladem jsou spolupráce s průmyslovými designéry, jako je Fumie Shibata pro řadu Hocho Kobo a Yusuke Seki pro jejich lokální showroom nožů. Také díky tomu je Tadafusa držitelem řady ocenění Good-Design Awards. 



Vytvořil Shoptet | Design Shoptak.cz